Наши ало измамници се хванаха в капана на възрастен грък

Престъпниците са задържани - двама от България
20
Наши ало измамници се хванаха в капана на възрастен грък
Снимка: БГНЕС

В Гърция възрастен мъж е помогнал на полицията за залавянето на двама българи, които опитали да го измамят по телефона, предаде БНР.

86-годишният мъж, жител на град Пела е получил телефонно обаждане от измамници, че дъщеря му е катастрофирала и е в тежко състояние. Поискали му 15 000 евро, за да ѝ се извърши спасителна операция.

Оказало се, че преди минути дядото е разговарял с дъщеря си и така се досетил за измамата. Запазил самообладание и отговорил положително. Казал на измамниците, че до два часа ще събере парите и си направил среща с телефонните измамници, за да им предаде сумата. В същото време подал и сигнал в полицията в град Пела за случилото се.

На място пристигнал екип униформени от отдела за борба с организираната престъпност. Арестувани са двама българи с белязани пари. Това съобщава гръцката полиция, като благодари на възрастния човек за проявената съобразителност и помощ при разбиване на престъпна група.

Жителите на града и предимно възрастните хора са информирани на специални срещи от опитни полицаи за начините на действия на престъпните групи, които изнудват възрастни хора, казал пред полицаите съобразителният гражданин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Гърцияало измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
.... най-спокойно ми казаха първо да отида в РПУ да подам жалба срещу неизвестен измамник. Щели да разгледат жалбата и да решат как да постъпят. С две думи, процедура предварително обречена на неуспех. Как да накарам измамника да чака докато в РПУ разгледат жалбата ми? Оттогава, когато се случи да се обади някой такъв шмекер или го разкарвам веднага, или ако имам настроение започвам да го будалкам. За майтапите, които си правя с такива, вече писах тук.
16
0
 
3
 
! Отговори
Преди години, когато преди 1 месец
за първи път у дома, по стационарния телефон се обади някакъв, каза "Пузнъ ли мъ? Аз съм братчед ти. Пратил съм пу чувек идни пари в идин кашон. Ти му дай 500 лева и нидей утваря кашона пред него, чи той ни знай, чи туй съ пари." Аз също се обадих веднага в полицията, като преди това казах на "братчеда", че първо трябва да ида да изтегля пари, защото нямам толкова в момента, а той да ми се обади след половин час. Очаквах полицията веднага да реагира и да заловим този, но те най-спокойно ми .....
15
2
 
9
 
! Отговори
... преди 1 месец
Гръцкия пенсионер не е като нашия...
14
2
 
1
 
! Отговори
До Кеворк Кеворкян преди 1 месец
Билгарите и бугарите може ама за българите не е ясно.***.
13
0
 
32
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Браво на дядото.А оттреппките да ги вкарат в гръцки затвор и да не ни занимават.
12
0
 
28
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Тия явно не са чули, че за телефонна измама в Гърция се лежи 11 гоини! Изглежда се предпочели да го разберат по труддния начин!
11
8
 
0
 
! Отговори
КЕНЕТ МЕРТЕНС преди 1 месец
Какво стана с картината на ДЖАКСЪН ПОЛАК ----- ЗАЩО вулггаритте още не са я върнали на Гръцкия Гражданин собственик ?...ЦАП ЦАРАП Булгарр Булгарос .
10
8
 
4
 
! Отговори
Кеворк Кеворкян преди 1 месец
Билгарите пак се прочуха като племето за кражби, лъжене, измами, .В ЦРУ и ФБР--буггарите са под номер 2 В ЦЕЛИЯ СВЯТ = за фалшификати и измани..На първо място е Китай и китайците ..На трето Куба, на ЧЕТВЪРТО - РУСИЯ .
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей така у нас хванаха и измамницата Иванчева, с белязани пари.
8
1
 
18
 
! Отговори
Observer преди 1 месец
Абе то е ясно че зад тия двамата стои баш мозъка, ама византийцоте не си поплюват. Тия ще гризнат дръвцето за бая годинки, там не им цепят басма. Ако беше тук в БГ дядото да е отекъл. Нямаме нито полиция, нито закони, абе разграден двор. Не че тия съседите са цъфнали, ама поне законите са им здрави.
7
0
 
30
 
! Отговори
По същество преди 1 месец
Да им режат ръцете, главите, каквото искат. Тия изчадия не заслужават да се наричат българи или хора.
6
0
 
38
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
ДА НАДХИТРИШ ГРЪК, Е....ХАХАХА....КАТО ДА СПЕЧЕЛИШ ОТ ТОТОТО....!!!
5
0
 
39
 
! Отговори
Стамат преди 1 месец
А аз, като се обадих на 112 ми казаха да отида до най-близкото РПУ, да подам сигнал и т.н. Та познайте дали отидох. Но пък псувах телефонни измамници "на корем", като не става друго...
4
2
 
17
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
Ку мой българята да напраат такава клопка и на българските политици, които са истинските "Ало измамници";))) Българската политика, както се виде е чиста "Ало измама";)))
3
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ако беше в България, полицаите щяха да се обадят на Ало измамниците и да им кажат "Тоя дядка ви издъни! Не идвайте на срещата"
2
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето,така се прави!
1
18
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Тиквата гепи 60 милиона у чували от Хемус гейт :)))