20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната

Само за две години 6 млн. души вече са го сторили
Обновена: 21 фев 2024 06:47 | 21 фев 2024 06:45, Петър Бойчев
383
20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната
Снимка БГНЕС

Около 20 милиона украинци ще емигрират от страната, в случай че Русия спечели войната, прогнозира експертът по проблемите с миграцията Анди Семотюк в статия за американското списание Forbes.

Авторът припомня, че тази седмица се навършват две години от нахлуването на Русия в Украйна. От 24 февруари 2022 година насам повече от шест милиона украинци са напуснали родината си, като повече от 270 хиляди от тях са се преместили легално в САЩ.

"Повечето международни експерти са съгласни, че дори от гледна точка на имиграцията руската инвазия е хуманитарен кошмар. Но въз основа на това, което се случва във Вашингтон, тази миграция е само прелюдия към това, което предстои“, предупреждава Семотюк.

"Развитието на събитията в Европа е твърде предвидимо. След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави – уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша. Наистина, той го каза. Светът ще бъде въвлечен във война. Независимо дали ви харесва или не, но дори ако Тръмп отново стане президент, американските войници ще бъдат призовани да се бият на европейска земя. Може да се предвиди, че загубите - финансови, икономически, тези от кръв и пот, ще бъдат огромни“, уверен е авторът.

Според него, като се има предвид, че шест милиона души вече са избягали от Украйна, а осем милиона са били вътрешно разселени от началото на инвазията, повече от 20 милиона украинци ще избягат на Запад, ако в крайна сметка конфликтът бъде спечелен от Русия.

"Въз основа на оценките на разходите за бежанците, напускащи Украйна към Европа в случай на победа на Русия, и като се приеме, че ще има повече от 20 милиона мигранти, цената може да надхвърли един трилион долара годишно. Дори ако само три или четири милиона напуснат, тежестта ще да бъде много значителна... Накратко, нова дългосрочна студена война с Русия, в която САЩ ще бъдат въвлечени, може да струва около четири трилиона долара или дори повече – и то за период от 10 години“, прогнозира Семотюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
4
 
18
 
! Отговори
Гоце преди 6 месеца
До АтмаджаНапълно си прав, който и да си. Преди около година коментирахме нещо на тема "родина" с човек от службите, които би трябвало да я защитават. Когато му казах, че аз съм давал клетва да пазя тази държава, той ме погледна право в очите и ми каза /цитирам - Не е вярно. Ти си давал клетва в името на НРБ, а такава държава няма/....Ето това е България - страна без история и без хора с историческа памет. ЖАЛКО. Вече си мисля, че и Бог не може да ни помогне.
217
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украинците се надяват да загубят войната за да може всички заедно да отидат в Германия и да чистят тоалетни за 1000 евро на месец вместо да бачкат в Уркайна за 100 евро на месец.
216
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не, не вярвам. Путин бей е впрегнал цялата си пропагандна мощ, че украинците са руснаци и искат да живеят под ботуша на Русия. Не вярвам нито един украинец да напусне Украйна, даже тези които са се повлияли от вредната западна пропаганда ще се върнат обратно, такава възможност да те нападне Русия не се случва всеки ден и украинците не вярвам да изпуснят златния шанс да бъдат под руско робство.
215
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само ритник за укрите
214
6
 
30
 
! Отговори
Гоце преди 6 месеца
Няма ли да видим вече истинска журналистика?!?! До кога ще се слагаме на западните тунеядци, които нямат смелостта да се бият със собствените си ръце срещу Русия. Много ще ми бъде интерсно, ако бомбите започнат да падат в Лондон, Берлин, Париж. Тогава да ги видя колко са мъже и как се сражават за родината си. Хайде да видим къде са децата на военноизпържените мозъци...да изброявам или ще се намери български журналист да напише нещо истинско?
213
3
 
28
 
! Отговори
ВЛАДО преди 6 месеца
Затова Англосаксите ще изпратят всичко живо на фронта за да няма Украинци ,сиреч потенциални бежанци !
212
2
 
14
 
! Отговори
как ги сменнаха преди 6 месеца
Как ги изчислиха?? Като им спрат парите от запада няма да мръднат
211
3
 
21
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 6 месеца
Почва се с новата пропаганда. Че Русия щяла да вземе цяла Украйна. Накрая ще има преговори и Русия ще върне черноморието и всичко на изток от Днепър а Запада ще тръби че това е победа.Разбирай Путин не е постигнал целта си да анексира цяла Украйна .
210
2
 
12
 
! Отговори
Лагрестин преди 6 месеца
До стига беУкрайна е държава с население над 40млн. и територия над 5 пъти по-голяма от България.Не са 6млн.като нас.Като се избавят от азовците и бандеровците ще се оправят,но за нас това не е сигурно.
209
0
 
3
 
! Отговори
Max преди 6 месеца
Не "Ако" а когато...
208
2
 
10
 
! Отговори
Атмаджа преди 6 месеца
До народ путкаБългарите колко пари получиха от ЕС?Само че крадливото племе ги усвоява за себе си и голяма част от тях не отива по предназначение.То не става само да вземаш,а трябва и да даваш.Колкото до защитата на родината,не виждам българите да имат идеали и да милеят за родината,която е ограбена от мутрите.На думи всеки е патриот,особено политиците.
207
0
 
5
 
! Отговори
Гризел преди 6 месеца
До а защоЗапиши си някъде,че никой не се бие за управници,които си стоят из бункерите,вместо да са начело на войската.А и днешната война не е като през средновековието.Никой разумен човек не би отишъл на заколение.
206
3
 
19
 
! Отговори
11 години преди 6 месеца
Когато президентът Виктор Янукович отложи подписването на споразумение за асоцииране с Европейския съюз, опозицията го обяви за враг на европейските ценности. И вечерта на 21 ноември 2013 г. тя изведе хората на улицата. А сега е 2024г. Украйна влезе ли в ЕС, какво става с членството на Украйна в ЕС?
205
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пак простотиите за заблуда на ваксинираните! А арабския, афрканския, афганистанския кошмари не съществуват защото го създадоха едни други миротворци и демократи
204
2
 
7
 
! Отговори
Въпросът е отворен преди 6 месеца
Киев има пълното право да мобилизира своите граждани, намиращи се в чужбина, заяви директорът на службата на Върховния комисар на ООН за правата на бежанците в Европа Филип Леклер. "Украйна има пълното право да мобилизира населението си. Това се отнася и за бежанците на военна възраст, които са в чужбина. В този случай ще бъде отворен въпросът за техния статус и защита", каза той
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
*** параноиците
202
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
NATO се разпада.
201
5
 
16
 
! Отговори
а защо преди 6 месеца
А защо украинците в ЕС не се върнат и да се запишат доброволци да се бият и да защитят родината си от агресията вероломния азиатски диктатор който без никаква причина нападна демократична Украйна която просто си седеше мирно и нищо не правеше? В ЕС има около 3-4 милиона млади мъже в мобилизационна възраст, защо не се връщат в Украйна?
200
3
 
17
 
! Отговори
народ путка преди 6 месеца
Народът не излезе и не се изправи да защитава родината. Народът позорно и страхливо избяга в чужбина. Да живеят на социални помощи в ЕС, да ги хранят с парите на европейските данъкоплатци.
199
2
 
15
 
! Отговори
стига бе преди 6 месеца
Толкова не са останали в Украйна, че да мигрират 20 млн. Или се има предвид, че ще влязат в състава на Русия заедно с териториите, на които са.