Министър на Мицкоски: Българите са мизерници, нямаме общи корени

"Не са достойни, нямат уважение", допълни той
18 сеп 2024 07:00, Стела Стоянова
414
Министър на Мицкоски: Българите са мизерници, нямаме общи корени
Снимка БГНЕС, архив

Македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски нарече българите "мизерници", предаде БГНЕС.

Дясната ръка на премиера Християн Мицкоски твърди, че българите и македонците нямат обща история, нито общи корени.

"Държавите водят войни, но когато техните представители седнат да преговарят, се издигат знамената и на двете страни. Благоприлично е, когато някой ти дойде на гости, да му сложиш знамето. Не очаквам от президента да гледа къде има или няма знамена, това е работа на домакина", каза Николоски в интервю за македонската телевизия "Алфа" относно визитата на Гордана Силяновска-Давкова в София.

"Очевидно домакинът не е цивилизован. Ако искат, нека ми пратят протестна нота. Не са достойни, нямат уважение. По-мизерни от тях са само онези слуги у нас, които се подписаха, че македонският и българският народ имат обща история, каквато нямат. Онези, които с подписа си се съгласиха, че македонският език е диалект на българския и че никога няма да влезем в Европейския съюз, ако не признаем, че сме българи и имаме български корени", заяви вицепремиерът.

БГНЕС припомня, че срещата на 13 септември между Силяновска и Румен Радев не беше официална, тоест не изискваше официален протокол. Визитата на македонския президент в София дойде след самопокана. Въпреки това, липсата на македонското знаме на общите снимки предизвика бурни реакции в съседна Северна Македония. Това се използва от режима на Мицкоски за пропаганда и всяване на омраза към България. Българският посланик в Скопие Желязко Радуков дори беше извикан да дава обяснения в македонското Министерство на външните работи.

Знамето на Северна Македония липсваше на срещите между Християн Мицкоски и хърватските президент и премиер, които се проведоха неотдавна, но след тях нямаше никаква реакция към Загреб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от ЕС
Тихомир Безлов: Оградата по границата не върши работа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
0
 
0
 
! Отговори
D: преди 4 часа
Що е Маке се е ***....НО !
299
0
 
0
 
! Отговори
Така е преди 5 часа
Забелязахте ли? Всичко, което казва този е така, както го казва. Значи е стигнал до правилните изводи -да един нард сме, с единни корени, с един език и така ще бъде. Затова е ного раздразнен, защото явно е пришълец. И ще си ходи.
298
0
 
0
 
! Отговори
тоти преди 6 часа
Ама сега ли го разбра......по недодялани обаче от вас НЯМА
297
0
 
1
 
! Отговори
охххх преди 7 часа
Този македонски *** защо дрънка простотии ?
296
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
К'во да коментираме един обем пълнеж чието IQ е по-малко от това на едно тренирано породисто куче.?
295
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Най лошото е че политиците по целия свят имат едни и същи корени:)
294
1
 
7
 
! Отговори
Този майка му преди 14 часа
го е събирала от килима. А иначе по на сериозно, нали знаете кучето колкото повече го е шубе толкова по силно лае.
293
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Недоимперията РАСИА: знаме - от Холандия, герб - византийски, химн - интернационал", територия - на Златната орда на Чингис, население - блатен планктон, расийски език - изкилифинчен старобългарски, история - фантазии на душевно-болни сатрапи като Сталин и Путин. Вечен крепостен затвор,управляван от нерасиани,пръкнало недоразумението ФИРОМ !
292
4
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 15 часа
Македонците просто не искат да влязат в нещастния и извратен ЕС.
291
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
Влизането в екаеса на българска вардарска македония не е панацея не е мания измислена точно от нас "обществените животни" / енгелс маркс ленин сталин живков горбачов меркел макрон и останалите леви глобалистки кавали и джумерки да им го начукам три ката - който иска да го направи като мен и да го казва / която на всяка цена трябва да се осъществи но при еди какви си условия. Комунист разделя и владее, а хората вперили очи към (((СЛЪНЦЕТО))) викат: "Днес сме Българи .... Утре Македонци!"
290
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
В случая с българите-македонци информационните сайтове в българия подхождат много едностранчиво и профански. Постоянно до втръсване ни навират като информация техните политически и дипломатически действия и изказвания без да фокусират вниманието си към обикновените хора оттатък южната ни граница. Нали те са основата на цялата политика. Сегашните македонски и български власти разиграват някакъв техен режисиран общ таен сценарий им мизансценен /с тесни познати ни политически кръгове траурно-комед
289
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
Строителите не правят къща върху пясък или на стабилна но само видима почва а отдолу свлачище. Всичко винаги е тръгвало от народа. Кoмунягитe я изгавриха тази идея като лепнаха едно тяхно вулгарно съждение за "за възможността на народа дадена ми разточително с властнически господарски милостиво дащни жестове от червените негодяи той да се изявява като обществено организирано животно" Грубо и гадно звучи но едно време "марксистите" - класици в теориите на идиотския им "прогрес" към комунизма им!
288
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
Ефектът ни обаче върху събитията и възможността да си помагаме не в осмислянето на текущата държавна политика а в предприемането на някакви сериозни наши общи човешки от народа действия да им се противопоставим е нулев. Накратко - разбираме ги какви ги "кроят" и в скопие и в софия управляващите мъдруваме и критикуваме ги разчесваме езиците си един на друг подхвърляме си умни словесни "футболни пасчета" и сме дотам с взаимните си разяснителни профилактики.
287
3
 
6
 
! Отговори
Правилно преди 17 часа
Правилно защо се обиждаме?
286
6
 
6
 
! Отговори
ДОЛУ РАДЕВ преди 17 часа
КАК ТАКА НЕ Е СЛОЖИЛ ВЕНТИЛАТОРА НА ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ !
285
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Радев - оставка ..Този селски офицер ,ще довърши България !! Фа.тмака си мислил ,че посреща Президентската в село Славяново ,в дома му .Но и там ,ако е малко интелигентен ,ще постави македонският флаг ..
284
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Главният виновник ,за скандала е х.атмака Радев .Посреща Президент на Македония и не поставят знамето им . Той трябва да се извини ,за тъпата история А иначе македонците, се държат , като руски простаци / Кремъл води хибридна война там / НЯМА да влязат по този начин и многото обструкции и нападки, срещу България !! Те също трябва ,да ни се извинят ..
283
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
И македонските и българските политици са мизерници прав е. От това само страдат обикновените хора и в двете страни...
282
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
На снимката и малката тиква отстрани се подхилква тайно.
281
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
До Общ корен Македонецът Бойко ли е мерило за това какъв е българинът? Наистина много изврати народа тоз човек! Все още тиквите му се асоциират с него.