Да се качиш на гърба на Новак Джокович не те прави по-висок от него

Как една песен измести благотворителния мач между Гришо и Ноле
Обновена: 18 сеп 2024 14:11 | 18 сеп 2024 14:01, Александър Попов
241
Да се качиш на гърба на Новак Джокович не те прави по-висок от него
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров и Новак Джокович изиграха благотворителен мач. Гледан от 12 500 души на живо и десетки хиляди пред телевизорите, защото билетите свършиха за няколко минути. Събрани са пари, които ще отидат за благотворителност...

Нищо от това обаче няма значение. Има значение, че диджеят не пуснал песента "Луда по тебе", която някога изпя Камелия. Един вид DJ Marten зачеркнал чалгата. От видеото няма как да се разбере дали не иска или просто няма песента в сета си. То и няма особено значение, важното е, че и той се е качил на гърба на Джокович и жъне неочаквана слава. Сега мълчи, но вероятно ще поддържа огъня с интервюта през следващите няколко дни, когато този случай вече няма да бъде интересен за никого.

Всъщност Мартен Роберто даде тласък на "цвета на нацията" да се завърне подобаващо в социалните мрежи и да клейми всеки, който не спазва "правилната" музикална линия. Сами признават - диджеят им оправил деня. Оправил им е деня и им е дал чудесна възможност да се качат на гърба на някой си Новак, див балкански субект, който не може да им стъпи на малкия пръст.

Още по темата
Един зелен активист натрака на клавиатурата невиждано досега клише - не всички големи спортисти били и големи хора. И по начина на забавлението им това си личало. Поредният ерудит, който съди по музикалния вкус. Той явно не знае, че тази песен си е сръбска (Luda za tobom на Лепа Брена), а Джокович си харесва страната и винаги го изтъква. Или по-скоро го знае и го дразни. Патриотизмът е нещо лошо, налаганите идеологии хич не го харесват, а последователите й веднага лепят етикети и слагат знак на равенство между "националист" и "фашист". Та преведено - Джокович е голям спортист, но и обикновен сръбски чалгар, на всичкото отгоре и антиваксър.  

Диджеят по принцип си има собствен почерк за музика и я пуска по негово усмотрение пред съмишленици. Те, ако имат желания - поръчват и плащат. В случая това събитие не се случва в нощен клуб и диджеят, който е нает, би трябвало да удовлетвори желанието на неслучайния си гост. Без да му плащат. Независимо дали му харесва песента, ей така, от уважение. Защото Ноле е най-титулованият в тениса, защото е подкрепил кауза, която ще подпомогне нуждаещи се в България, защото е показал уважение към Григор Димитров. Ако толкова не може да претръпне от песента и неговите принципи му крещят "Не" - най-лесният и честен начин е да не застанеш пред пулта. Така ще загубиш пари и ден-два популярност, но ще останеш принципен. Сега е едно голямо нищо.

Социалните мрежи дадоха възможност всеки да "окряква" като последна инстанция. Има обаче едно погрешно схващане - че това ще те направи по-значим. Ще станеш с метър по-висок от Джокович. Не, на Новак едва ли му пука за диджея, камо ли за някой, който се мисли за велик естет и извън семейния му кръг.

"Сръбският антиваксър пак бил проявил простащина. Поздравления за Marten Roberto, че не е пуснал мазната чалга, която балканеца е поръчал. Трябваше и микрофона да му спре", написа и Бебо Халваджиян. Едва ли ще бъде толкова краен, ако трябва да коментира например биографията на Маги Халваджиян и дали би му спрял камерата, докато е снимал чалга клипове.

И докато върви възхвала за смелостта на Мартен (дано не се сърди, че е изписан на български), аниматорът Тео Ушев е направил още по-велико откритие за чалгата. Тя е манифест на корупцията, крепежът на антихуманните режими.

"Моралното разложение на една нация върви ръка за ръка с лошия вкус. Винаги! Чалгата не е музика - чалгата е манифест на корупцията, страха, подкрепата за антихуманни режими, дискриминацията на малцинствата, арогантността, насилието, расизма, вярата в конспиративните теории, в крайна сметка - глупостта!", написа той.

Трудно може да се коментира връзката между музика и режими, още по-трудно разбираемо е как чалгата дискриминира малцинствата, особено едно от тях. Ясно е само, че сме нация с лош вкус. Като изключим едно политическо малцинство, което е "цветът на нацията". Този "цвят" припозна Азис за свое знаме преди няколко години, но Камелия няма как да има този шанс. Това е същият "цвят", който обясняваше на "ганьовците", че нямат право на мнение за Ед Шийрън и Андреа Бочели, защото те са постигнали много. Е, той Джокович не е постигнал нищо...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от Звезди
Ромео Бекъм заби инфлуенсър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 минути
Сашко си е чалгарче открай време, поне сега малко се отрака и поспря да пише жаргони в статиите си, по които си личеше от километри с каква музика е израснал.Цяла статия съчинил за някаква чалгарка и крадения й хит, докъде ли може да падне бг "журналистиката"
211
0
 
1
 
! Отговори
фен преди 10 минути
Кой ли не се изказа по тая тема...А истината е проста : Ако беше пуснал песента пред 12 000 души и той и залата като юридическо лице,щяха да бъдат яко одрусани по чл. 132а от НК.Толкова по темата. Има си закони и те касаят всички.
210
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 46 минути
Прекалено много внимание му отделихме на Marten. Не го заслужава - да се връща от дупката от която е изпълзял. Новак е Велик. Жив да си брато.
209
1
 
6
 
! Отговори
Lina преди 2 часа
Коя е тази Мартин роберта и от римляните ли е? Или от Павликени? Като не иска да пуска чалга защо работи това? Да иде да пуска в Испания или не я искат.
208
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Поздравления за автора! Наврял е ***.олибералите, където им е мястото - в миманса, в миналото, в забвението, в пошлостта, в безгръбначието... Може да си имат някакъв си Ушев, но не и уши да чуят...
207
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Много хубав материал, неочаквано от вашата медия!
206
1
 
14
 
! Отговори
lewskar преди 4 часа
Мартен Роберто, е късметлия, че на събитието не беше поканен и Златан Ибрахимович, тогава ще ше да си ходи бит и без пари! Айде Маестро пускай...........Бебо Халваджиян пак е вечерял от пицата с кристали, сигурно са били заедно с Венци Мицов и Тео Ушев, а?
205
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До ВасилПесента не е българска.Много невежи хора в България. И това е огромен проблем.
204
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Анонимен 203Правилно. При това проблемът не опира само до личното съгласие на Камелия. В България има организации като Профон и Музикатор, които уреждат авторските и сродните права. Музикатор представлява авторите на музика и текст, Профон - артистите и продуцентите. И, понеже, очевидно този DJ не се интересува и няма договори за чалга музика, вероятно щеше да изгори с жестока глоба при едно съдебно дело. Проявата с Джокович е от голям интерес и нямаше да му се размине със символична сума.
203
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Едно се чудя, защо Григор не покани Федерер за такъв мач. Залата съвсем ще се пръсне по шевовете.
202
2
 
23
 
! Отговори
Васил преди 5 часа
Тук дори не е въпроса кой каква музика харесва. Новак Джокович ти се моли на полу-български и ти вдигаш рамене, Новак показва уважение научил е българска песен и иска да я изпее с публиката и да направи купона на 13000 човека от които нито 1 не е там заради г-н Джа. Абсурдно поведение на тежък комплексар, но вина имат и организаторите защото се очакваше Новак да поиска тази песен подгрява от дни с нея в соцмрежи и ако си спомняте още преди години мисля, че в Австралия поздрави България с нея.
201
22
 
3
 
! Отговори
Ежко преди 5 часа
Джокович е гост.Когато той си организира парти-да си пуска каквото си ще.Браво на водещия.Не видях драма нито от него, нито от Джокович.Няма никакво значение кой е по-известен, по- богат и т.н.Има си правила.
200
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Анонимен:"Поне всички разбраха че набедените за звезди всъщност са едни простовати селски момчета"===>>>Чак сега ли го разбра. Ристьо Стоичков какъв е според теб.
199
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Джокович е от Косово . Баща му е военен от сръбската армия на Милошевич . Милошевич също е от Косово . В Армията на Милошевич песните на Лепа Брена / а тя е босненка/ бяха единствените. Нещо като химна. Сръбския национализъм от Косово е до шовинизъм . Тениса е част от политиката на сърбите за което се отпускат парите . Така , че тенисиста се възкачи от малък от политиката . И я пробутва навсякъде по Света . Което го прави различен от останалите в спорта
198
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Пълни глупости. Ако я беше пуснал и Камелия каже - я чакай малко. Моя песен пред 12 000 човека? Я плачат сега авторски права? Ко прайм? Това че не обича чалга е просто бонус за което евала, но може да ни навлече съдебно дело. Това , че е Dj няма значение. А Ноле както се вижда изпростя в чалготеката, така че всичко е ок.
197
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Никой не се е качил на гърба на никого. Беше шоу, с което Джокович показва превъзходството си над Гришо, като подари мача. С опит да покаже, че България е Сърбия. От уважение към Джокович, Гришо трябваше да търпи сръбската простотия няколко часа. Джжкович да си слуша сръбската чалга у дома, в България не всички я обичат.
196
1
 
17
 
! Отговори
Край преди 7 часа
Браво! Написал си всичко което си мисля.
195
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Браво на диджея, че не пусна сръбска чалга! Браво, на Гришо, който също не я обича, че издържа сръбската простотия няколко часа. Дано не идва повече, чалгаря Джокович! Д си я пуска дома.
194
16
 
5
 
! Отговори
@ преди 8 часа
Мед ми капе на сърцето като гледам в каква истерия са изпаднали чалгарите и патрЕотите : ) И другия път като правят подобен мач, просто да поканят Надал или Федерер, Агаси... някой разумен.
193
4
 
1
 
! Отговори
Пътник и Оставка преди 9 часа
ХУМОРИСТИЧНИЯТ СКЕЧ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ СЪС СТРИПТИЗЬОРКАТА НА КОЛ...........Пояснявам че преуспелият политик Хелмут КОЛ дето го визираха САМ СЕ УВОЛНИ И САМ ПОДАДЕ ОСТАВКА..............Тука във фалшивата държава на чалгар Бойко,чалгар Слави и връх Мусала чалгаргербера Румен Радев всичките ли Ви управляващи са с доживотни от криминалният затвор?