10 души от семейството на лидера на "Хамас" убити от израелски удар

Нападението е било срещу бежански лагер в град Газа
25 юни 2024 12:33, Елка Василева
37
10 души от семейството на лидера на "Хамас" убити от израелски удар
Снимка: архив, БГНЕС

Гражданската отбрана в Ивицата Газа обяви смъртта на десет членове на семейството на лидера на "Хамас" Исмаил Хания, загинали при удар на израелската армия срещу бежански лагер в град Газа, предаде Франс прес.

Още по темата
Захр Хания, сестрата на лидера на палестинското ислямистко движение, е била убита при нападението срещу лагера "Шати", заяви Махмуд Басал, говорител на организацията за гражданска защита на палестинския анклав. Загинали са и още 9 души, а други са били ранени. Телата са били транспортирани в болницата "Ал Ахли" в Газа.

"Няколко мъченици все още се намират под развалините", добави Басал пред АФП. "Изпитваме трудности (да ги откриваме) поради липсата на оборудване и гориво".

Израелската армия, тя заяви, че не може да потвърди тази информация.

През април трима синове и четирима внуци на Хания, който живее в изгнание в Катар, загинаха при удар по лагера "Шати". Армията потвърди, че е убила тримата синове, описани като "военни агенти на терористичната организация Хамас", при въздушен удар.

Тогава Исмаил Хания заяви, че от началото на войната на 7 октомври досега са били убити около 60 членове на семейството му.

Последната информация за броя на загиналите в Газа, предоставена от назначените от "Хамас" власти, е 37 626 души, повечето от които цивилни, отбелязва АФП.

Най-малко 14 други жители на анклава са загинали при два отделни въздушни удара в град Газа. Засегнати са били две училища, съобщават медици, цитирани от Ройтерс.

В същото време израелски танкове продължават да навлизат по-дълбоко в град Рафа, в южната част на Ивицата Газа.

Израелските военни потвърдиха, че през нощта техни сили са атакували бойци в град Газа, които са участвали в планирането на нападения срещу Израел. Сред бойците има такива, които са участвали в държането на заложници в плен, както и такива, които са участвали в нападението на израелска територия на 7 октомври, довело до началото на войната срещу "Хамас".

Израелските военновъздушни сили нанесоха удари по две сгради, "използвани от терористите на "Хамас" в "Шати" и Дарадж Туфа в северната част на Ивицата Газа. Терористите са действали в училищни комплекси, които са били използвани от "Хамас" като прикритие за терористичната му дейност", се казва в изявлението на въоръжените сили.

"Хамас" отрича израелските обвинения, че използва такива граждански обекти като училища и болници за военни цели, припомня Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от Близък Изток
Нетаняху: Интензивната фаза на боевете срещу "Хамас" приключва
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
По Шериат може да има максимум 4 съпруги. Значи останалите 6 са незаконни любовници, повечето момчета
11
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А когато викаха Алахуакбар и скачаха като маккаци по улиците, докато онези унтерменшии избиваха невинни хора в Израел, всичко беше на шест. Сега е Олеле малеле, израелците какво са лоши. Да би мирно стояло, не би чудо видяло.
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Общо взето ,съдбата му ще е като на Путин. Този ще остане без род,другия - без власт,без пари и без живот! И всичко от абсолютната заблуда, че си Единствения и Несменяем!
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
За "богоизбраните" не е проблем!
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Израел никога не си оставя работата недовършена. Щом активната война позатихне, ще насъскат Мосад да се разправи с всички лидери на Хамас, които се укриват по света. Вероятно на самият Хания му остава не повече от година живот.
7
0
 
9
 
! Отговори
Рендето преди 6 дни
Това вече отдавна не е новина..., а Статистика!!!
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Скоро евреите пак убиха служители на оон.
5
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Демократичната преса е много смешна, когато руснаците ударят училище пълно с терористи, това било удар по цивилното население е се прави внушение, че е било пълно с ученици. А, когато евреите ударят училище, веднага се пояснява, че там е имало и бойци, случайно някой да не си помисли, че убиват наред. Въпреки че фактите показват точно това 37000 убити цивилни не говори да са ги щадили особено.
4
7
 
18
 
! Отговори
Долу тероризма! преди 6 дни
Хл3baрките в Ливан също си чакат съдбата....
3
18
 
12
 
! Отговори
без коментар преди 6 дни
Бог ще се погрижи за евреите, нищо не са научили за 2000 г
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Айде при девиците на небето
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Какъв лидер е това? Паднал! Вече не остана почти никой от рода му! Докато той се крие в Емирствата,евреите унищожиха роднините му в Палестина. Докато е жив ,ще има да мисли Защо отключи тази кървава война с Израел!