100 дни преди изборите: Тръмп води на Камала Харис с 1.7%

Преди да се откаже, Байдън изоставаше с 3%
28 юли 2024 12:10, Петър Бойчев
153
100 дни преди изборите: Тръмп води на Камала Харис с 1.7%
Снимка БГНЕС

Сто дни преди президентските избори в САЩ и след като Камала Харис се очерта като основен кандидат на Демократическата партия, изследванията на общественото мнение в САЩ показват, че тя засега губи от кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп 1.7 на сто. За сравнение - в деня преди Джо Байдън да се откаже от надпреварата, той изоставаше от Доналд Тръмп средно с 3 на сто.

След като две изследвания показаха преднина на Харис - Reuters/Ipsos и Morning Consult, съответно 2% и 1%, се появиха серия от изследвания, които дават преднина на Тръмп. CNN даде преднина от 3 на сто за Тръмп, NY Times/Siena - 1%, Forbes/HarrisX - 2%, Wall Street Journal - 2%. Прави впечатление, че всички изследвания дават резултати в рамките на статистическата грешка, като само Rasmussen Reports дава по-голяма преднина на Тръмп - 7 на сто.

По време на събитие в Масачузетс за набиране на средства за кампанията Харис заяви следното, цитирана от световните агенции: "Нека не се заблуждаваме, предстои ни битка. И ние сме догонващите в това състезание. Но това е кампания, която е задвижвана от хората. Припомням ви, че след деня, в който обявих кандидатурата си, станахме свидетели на най-голямото 24-часово фондонабиране в историята на президентските избори."

Доналд Тръмп разпали тревога сред критиците си, след като каза на тълпа от поддръжници, че няма ''да се наложи да гласуват отново'', ако го върнат на президентския пост на изборите през ноември. ''Християни, излезте и гласувайте! Само този път – няма да ви се налага да го правите повече'', каза бившият президент републиканец в петък вечерта на митинг, организиран в Уест Палм Бийч, Флорида, от крайнодясната християнска група за застъпничество Turning Point Action.

''Излезте – трябва да излезете и да гласувате. След четири години няма да е нужно да гласувате отново. Ще го направим толкова добре, че няма да се налага да гласувате'', добави той.

Коментарите на Тръмп идват месеци след като той отбеляза, че ще бъде ''диктатор още от първия ден'', ако получи втори четиригодишен мандат в Белия дом. Той многократно е изявявал възхищението си от авторитарни лидери, включително руския президент Владимир Путин, унгарския премиер Виктор Орбан и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, пише Сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: ТръмпБайдънкамала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Отлично преди 1 месец
Това е значително подобрение за демократите, след като числата по-рано този месец показаха, че Байдън изостава с шест процентни пункта.
24
0
 
1
 
! Отговори
CNN преди 1 месец
Според проучване на New York Times/Siena College сред 1142 гласоподаватели в цялата страна, проведено между 22-24 юли, Тръмп води пред Харис с 48% на 47% сред вероятните гласоподаватели в директен мач.Това е значително подобрение за демократите, след като числата по-рано този месец показаха, че Байдън изостава с шест процентни пункта.
23
0
 
3
 
! Отговори
Истината е такава преди 1 месец
Последното проучване на Wall Street Journal показва, че Харис и Тръмп са еднакви между 49% и 47% в двубой между двама души. В доклада обаче се посочва, че това е в границите на грешка от плюс или минус 3,1 процентни пункта.
22
1
 
1
 
! Отговори
CNN преди 1 месец
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис, най-вероятният кандидат да замени Джо Байдън като номиниран от Демократическата партия за президентските избори на 5 ноември, намали разликата срещу Доналд Тръмп, според последните проучвания. Има значително покачване на подкрепата за нея сред небелите избиратели и в нейната партия.Какво казват анкетите
21
2
 
2
 
! Отговори
От САЩ преди 1 месец
1,5% са в зоната на грешка, именно това се използва от някои републикански медии в САЩ.
20
2
 
0
 
! Отговори
РУСОФИЛИ, СПОКОЙНО преди 1 месец
Путин мрази и Тръмп. Така че пак ще трябва да си мените мнението. Дори мечтата ви Тръмп да стане президент да се случи, САЩ и Русия пак ще имат конфликт. Само да ви светна.
19
4
 
2
 
! Отговори
Не е така преди 1 месец
Вицепрезидентът Камала Харис създаде незначителна преднина от два процента пред републиканеца Доналд Тръмп, след като президентът Джо Байдън приключи кампанията си за преизбиране и предаде факела на нея, установи проучване на Ройтерс/Ипсос.
18
5
 
3
 
! Отговори
КАРЛО КОЛОДИ преди 1 месец
Само на мен ли ми прави впечатление, че РУСОФИЛИТЕ говорят за ЕС, сякаш е разпадащият се СССР. А ЕС през това време си е добре и европейците са по-богати от всякога.
17
4
 
2
 
! Отговори
Ройтерс преди 1 месец
Ексклузивно: Харис води пред Тръмп с 44% срещу 42% в президентската надпревара в САЩ, показва проучване на Reuters/IpsosОт Джейсън Ланге26 юли, 20247:53 ч. GMT+3
16
1
 
4
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
АЕ ТОЛКО ЗА ДНЕСКА ! ТРУМПО Е ПРЕЗИДЕН НА ОСТАТАЧНА АМЕРИКА ! КАМАЛКА Е ДЕЗОДОРАНТ !
15
0
 
0
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 месец
До 27...объркал си ушите, другото е простреляно
14
2
 
2
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
До ВИЖТЕ МУ УХОТО ВИЖ ЗЕЛЕ СЛЕД 1 МЕСЯЦ !
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Току-що прочетох унформация, че МОК е отстранил клипа от откриването на олимпиадата.
12
6
 
2
 
! Отговори
ВИЖТЕ МУ УХОТО преди 1 месец
От снимката си личи, че изходната рана от куршума е направила ухото му на мекица. Това е било много голям изстрел. Интересно само как не е глух и как ухото му е цяло. Но хайде да не задаваме твърде много въпроси.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старчока Байдън се махна, махайте и другите сенилни Тръмп и Путин, да се прави света
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън е бил заплашван за да се оттегли. Очаква се скоро да умре от "естествена" смърт.
9
1
 
4
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 месец
пак грешен превод...Тръмп не е казвал че ще бъде "диктатор още от първия ден", а "само първия ден"...
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помощникът на президента Николай Патрушев - за готовността на Киев за преговори: Знаете, че има указ на Зеленски, когато той все още бе легитимен президент, с който той сам си забрани да преговаря с Русия. Този е първо. Второ, по време на СВО сега имаме предимство. Западът и Украйна са заинтересовани да възстановят силите си, те се нуждаят от почивка. Следователно всички тези изявления имат тактически характер. Всъщност, ако погледнем в реалност, никакви действия за договаряне те не предприемат.
7
0
 
3
 
! Отговори
Мухаха преди 1 месец
От сега почнаха фалшификациите
6
0
 
1
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
БАРУТ СИТИ БАРУТКА ЛИ ОШТИ ! БАЦО ДАДЕ ЛИ НА ГЛАФЧО ДВЕ КОФИ А ГАСИ ?