Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки

Политически спекуланти и "експерти" да не се вживяват като съдии, призова той
Обновена: 16 сеп 2024 11:53 | 16 сеп 2024 11:52, Нели Христова
328
Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки
Снимка: БГНЕС

Искам да призова вас, медиите, да не допускате политически спекуланти и самозвани експерти, които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата. Да се самовъзбуждат и вживяват в ролята на прокурори и съдии. Редно е да се изчакат заключенията на експертната комисия, преди да се спекулира.

Това заяви президента Румен Радев пред журналисти след като откри учебната година в 128 СУ "Алберт Айнщайн".

"Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео не може да доведе до реални заключения. Много са факторите, които трябва да се анализират", допълни държавният глава.

На въпрос била ли е съгласувана с него фигурата с учебно-тренировъчния самолет L-39, която са изпълнили преди да загинат военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, той отговори с думите:

"Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо. Има си план и той е на ВВС с министерството на отбраната кое как се прави. Поинтересувайте се и си намерете отговорите".

По думите му много пъти е настоявал за реформи във ВВС по време на съвети по националната сигурност, но там "много се обещава, но бърза се забравя".

"За да има консултативен съвет, трябва да има чуваемост от участниците в този съвет", заяви Радев.

"Аз се радвам, че с президента на РСМ проведохме един много откровен и конструктивен разговор, независимо, че срещата имаше напълно неформален характер. Очаквам този заявен стремеж за откритост и да бъде приет от правителството на РСМ. Това не беше нито държавно, нито работно посещение", коментира президентът казуса с недоволството на РСМ. Той изрази надежда, че президентът на съседката ни ще дойде и на държавно посещение.

"Няма място да спекулираме с някакви провокации. Срещата беше конструктивна, беше добро начало", допълни той.

Радев обясни, че решението за авиошоуто е внесено в МС от МО още през февруари. "Аз съм бил гост, защото получих специална покана от САЩ да изпълня полет на F-16", допълни той.

Кой иска иска оставки на генералите, гневно настоя да знае Радев.

"Когато Пеевски и Плевнелиев дадат толкова за България, колкото са дали ген. Петров и ген. Русев, а не за своя бизнес. Когато Пеевски и Плевнелиев  рискуват толкова живота си за България, колкото ген. Петров и ген. Русев,  тогава да им искат оставките", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от Общество
За 17 години "Сребърният фонд" събра едва 4 млрд. лева
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 ден
Кои е Пеевски торба лаина колтук издънка на природата. Ако му разминат обувките неможе дасе убуе
298
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Радев влизал ли е под земята да види как работи миньор? Ходил ли е да диша власинки цял ден в шивашки цех? Бил ли е тираджия да кара по сума ти часове по опасни пътища? Влизал ли е в леярски цех? Работил ли е като електротехник да си рискува всеки ден живота? Бил ли е хирург да рови по заразени пациенти? Бил ли е адвокат, там рисковете от заплахи са ясни на всеки. А риба с мрежата с голи ръце от морето вадил ли е? А учител бил ли е да види натоварване? А месар, стругар? Всички имат повече риск!
297
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
To всички други хора си рискуваме живота много повече от разни нищоправци по военните летища.
296
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Случайно ли мислите, че от 2025 година им вдигат толкова огромни заплатите на военните? Просто всичко си изглежда като предварително замислен план, разни такива политически ориентирани военни да си разчитат на еничapите за подкрепа.
295
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Не знам какви ли са тези кpeттени които са казали за предполагаема причина "неправилно зададена команда". Ай стига бе! В кой век живеете! Летците ни такива олиггофрeни ли са, че някой ако им каже "Умирай!" и те да тръгнат на сляпо да умират??? Свършиха вече тези Гюро Михайловци. Човек с мозък няма да следва така сляпо командирите си, ако ги види, че са иддиoти. Очевидно, че масово са такива де.
294
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ЦЯЛО ЛЯТО ПОЖАРНИКАРИ И ДОБРОВОЛЦИ ГАСЯТ ПЛАМНАЛАТА БЪЛГАРИЯ И НЕ СА ГЕРОЙ!НЕ СИ ЖЕРТВАТ ЖИВОТА !КОМУНИСТИТЕ СЕ ПОДИГРАВАТ НА ББ !ХВАЛЕТЕ ТОЗИ !СЪСИПА ВВС!СЪСИПА ДЪРЖАВАТА И С АЛА БАЛА ПАК ПРЕЗИДЕНТ! ПЛЕТЕ ИНТРИГИ С ЕДНИ ДРУГИ ГЕНЕРАЛИ!ПОМНИТЕ ЛИ КАК ХОКАШЕ МВР ЗА ПРОТЕСТИТЕ, КОГАТО ПЛАТЕНИТЕ ПОЛЕХА СЕНО ПОД КРАКАТА НА ПОЛИЦАЙ! НЕКАДЪРНИК! ЗЛОБЕН!СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА!
293
13
 
10
 
! Отговори
истински мъж преди 1 ден
Все някога президентът така трябваше да каже,право в очите, на нег-рамот-ните репортерки.А,иначе грухтящия ЕнтЕлектуалец,-Шиши Тресящосланинаров,да си затваря устата,че скоро идва"коледа".Тогава не знам по кои арести ще грухти.Самозабравил се психично болен де-бе-лак.Заедно с крадливата ***-й-муна от банкя,в затвора доживот.
292
10
 
13
 
! Отговори
Гумен Гадев преди 2 дни
Аз отговарям само на Лиликапутин. Кои сте вие, че да отговарям на вас?
291
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Самолетът се е запалил. Взривил се е преди да падне. Много ясно, че трябват оставки. 3 пилота за 2 години загуби България. Без оставки няма да се оправи положението.
290
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Защо питат хората какво са тези взривове в самолета преди да падне?
289
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Е, не може всеки да яхне метлата като Радев и да лети. Това,че Радев е пилот не му дава правото да се мисли за Спайдърмен. С какво е рискувал живота си за България Радев? Някой изобщо знае ли?
288
6
 
12
 
! Отговори
Стиви преди 2 дни
А бе Радев още колко пилоти трябва да загинат та да стане ясно,че в ВВС нищо не е наред?И в държавата не само пилотите рискуват а хиляди хора-полицаи,миньори,пожарникари и т.н.
287
5
 
17
 
! Отговори
Мен преди 2 дни
Някой знае ли какъв бизнес има шиши, че е забогатял толкова.
286
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Свиннята наглее като за последно, преди Коледа!
285
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Радев с една дума положи прасето на дръвника за коледа.
284
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Шиши си рискува живота, я фигурантът да се изправи срещу Божков, серДоган, Вълка и ген. Деса и ще се ходи на психиатър.
283
31
 
18
 
! Отговори
Пилот преди 2 дни
Слушай , бе , Мазна фуражко, кога ти си рискувал живота си за България ???? Кога , бе, нагъл чорап ? Та ти си най-дебилния военен в България - никога не си имал воинска чест ! Ако имаше отдавна трябваше да си си подал оставката и да кюташ някъде скрит , за да не дразниш българите!!!
282
5
 
5
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 дни
Когато Пеевси стане незаконен син на Правешкият Ром, тогава да иска оставки!
281
2
 
6
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 дни
Когато Пеевски назначи *** си на две заплати във ВВС, тогава да иска оставки!
280
6
 
11
 
! Отговори
Куку преди 2 дни
Това са поредните пилоти които загиват и никой не носи отговорност!!!Очевидно е,че има нужда от промяна,защото това ще продължава.Радев да не говори за генералите които рискуват живота си,защото с риск за живота са хиляди хора-полицаи,миньори,пожарникари и т.н.