Бербок предупреди: Ливан е пред колапс

Германският министър на изненадващо посещение в Бейрут
23 окт 2024 15:06, Инна Ангелова
26
Бербок предупреди: Ливан е пред колапс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският министър на външните работи Анален Бербок предупреди, че Ливан е пред колапс. Бербок е на изненадващо посещение в Бейрут в разгара на войната между Израел и ливанската организация “Хизбула“, предаде АФП.

Израел от месец извършва бомбардировки срещу “Хизбула“ в Ливан и предприе в края на септември сухопътна офанзива за изтласкване на бойците на групировката далеч от границата си.

Бербок каза, че “всяка умишлена атака срещу “сините каски“ на ООН представлява “нарушаване на международното хуманитарно право". Мисията на ООН за поддържане на мира в Ливан (ЮНИФИЛ) обвини израелските войски, че са стреляли неколкократно и умишлено по позициите на нейните миротворци.

“Задължението на ООН да защитава миротворците важи за всички страни в конфликта“, заяви Бербок. “Войниците на ЮНИФИЛ имат пълната ни подкрепа. Те са необходими за намирането на политическо решение на конфликта“, добави тя.

“Задачата сега е да работим с нашите партньори от САЩ, Европа и арабския свят, за да намерим жизнеспособно дипломатическо решение, което защитава законните интереси в областта на сигурността както на Израел, така и на Ливан“, каза още Бербок. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: кризаЛиванООНБейрут
Още от САЩ
Блинкен нарече израелските стъпки за помощта за Газа недостатъчни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 часа
Да си купи плъг аналният бербок.
4
7
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 часа
Дреме ми за арабските терористи. Без тях ще е по-добре.
3
1
 
11
 
! Отговори
Да преди 4 часа
се стягат германците за още няколко милиона ,,бежанци,, от тоя регион. Да се стягат германците да бачкат здраво, че на кой по-напред да помагат. На араби ли, на африканци ли на украинци ли? Мани, мани!
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Как е пропуснала да обвини Путин?
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
В интервю за CNN израелските военни се оплакаха, че са станали "свидетели на ужасите" и са претърпели психологически наранявания. В своите показания мнозина припомниха как бронебулдозерите "газеха стотици хора, както мъртви, така и живи"."Сега в главите на войниците на ЦАХАЛ звучат експлозии и "някои вече не могат да ядат месо, след като са видели толкова много месо на улицата", се казва в статията.За една година жертвите на израелските атаки станаха почти 42 хиляди палестинци.