Желева си тръгва сама, не се надява на обективна оценка

Румяна Желева се разделя с официално писмо до премиера
19 яну 2010 12:51,
102
Желева си тръгва сама, не се надява на обективна оценка
Снимка: БГНЕС

Румяна Желева изпрати до премиера Бойко Борисов писмо, с което подава оставка от „всички позиции, заемани от мен, за да можете да предприемете необходимото за оттеглянето на кандидатурата ми за български еврокомисар“.

В писмото, разпространено от Министерството на външните работи, Желева обяснява, че е чакала името й да бъде изчистено от правните комисии на ЕК и ЕП.

„След като правните отдели на Европейската комисия и Европейския парламент излязоха със становища, потвърждаващи както липсата на конфликт на интереси, така и верността на декларирарните от мен данни за финансов интерес, мога да заявя, че смятам за опровергани публично отправените ми по време на изслушването в Европейския парламент тежки обвинения, в това число и в лъжа“, пише Желева.

Румяна Желева се оплаква от преднамереност и „небезпристрастно“ водене на заседанието по време на изслушването й на 12 януари, затова имала съмнения за предстоящия вот на Комисията по развитие, която днес трябва да се даде оценка на представянето на Желева.

„На 19 януари Комисията по развитие трябва да се събере отново и да гласува оценката за моето представяне по време на изслушването.

Предвид преднамереността на голямата част от членовете на тази комисия по време на самото излушване, директните обвинения, отправени ми в залата, както и месеци преди това в пресата от представители на групата на Зелените, на Либералите и на Социалистите в ЕП и небезпристрастното водене на заседанието от страна на председателката г-жа Жоли, си позволявам да изразя своите съмнения относно предстоящия вот.

Твърденията за моята некомпетентност бяха разпространявани месеци преди изслушването на 12 януари, а след самото изслушване почиваха на внушения, налагани чрез непозволени средства като „неофициално становище”, „предварителна оценка” и т.н.“.

И в заключение: „Не се надявам на безпристрастно отношение и обективна оценка и в този смисъл предоставям възможност на министър-председателя г-н Борисов да предложи на г-н Барозу друг кандидат от България“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На крива ракета, космосът й пречи! Тази сериозно ли си вярва, че хората специално са се уговорили да я провалят? Те понеже си нямат друга работа и по цял ден само с това се занимава. Със заговори и интриги и то специално насочени срещу нея!
14
0
 
0
 
! Отговори
Румен преди 14 години
Бойко ако пак предложи някоя фуста/пола/ за еврокомисар няма да гласувам за него никога, е толкова ли няма един свестен мъж в тая България ,*** .
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А некомпетентността кой ще й изтрие?
12
0
 
0
 
! Отговори
YahooGR преди 14 години
toz pyk koi e министър-председателя г-н Боросов evala na jeleva pone pokaza dostoinstvo
11
0
 
0
 
! Отговори
Божееееееееее преди 14 години
"Желева си тръгва сама, не се надява на обективна оценка"И какво очаква....да й пишат 6.....за "прекрасния" й английски, за "перфектните" й географски познания.......Лелееееееееееееееее........Е га ти наглостта!
10
0
 
0
 
! Отговори
X преди 14 години
http://***.euractiv.com/en/HomePageТова защо не го казват?
9
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
"По-добре късно отколкото никога..."/стара соц. песен/
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Оууу! И жената си тръгна обидена, защото смята, че са я подценили! Смяхххх!!! То щеше да е срам и позор за България ако след този провал я бяха приели. Обаче тя си живее с идеята, че и там е като тук. Няма значение какво знаеш и умееш, но щом си с връзки... да ама там приятелството ти с ББ не значи нищо. Хората имат нужда от знаещи и можещи, а не от връзкарки.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** е тая и сега вече може да си говори каквото иска. Нали е постъпила ""достойно".
6
0
 
0
 
! Отговори
Глас преди 14 години
Че кой та държи,***,бегай си на село
5
0
 
0
 
! Отговори
Бай Григор преди 14 години
Най-после.....
4
0
 
0
 
! Отговори
горански преди 14 години
А сега да се връща и ония караконджул първанова. Ама по бързо
3
0
 
0
 
! Отговори
Ив.Костов преди 14 години
Оттеглянето , добре ,но да обяснява защо се прави на интересна толкова време.Ще се търси ли отговорност от тая *** за неверните декларации.И да каже нещо за ЛИХТЕНЩАЙН и ТРУД и КАПИТАЛ !!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
г-н Боросов ? what the hell?
1
0
 
0
 
! Отговори
ЕГЕГ преди 14 години
бегай ЖЕЛЕВА , БЕГАЙ ЧЕ ХУБАВО НЕ ВИДЯХМЕ