Желева си тръгва сама, не се надява на обективна оценка

Румяна Желева се разделя с официално писмо до премиера
19 яну 2010 12:51,
102
Желева си тръгва сама, не се надява на обективна оценка
Снимка: БГНЕС

Румяна Желева изпрати до премиера Бойко Борисов писмо, с което подава оставка от „всички позиции, заемани от мен, за да можете да предприемете необходимото за оттеглянето на кандидатурата ми за български еврокомисар“.

В писмото, разпространено от Министерството на външните работи, Желева обяснява, че е чакала името й да бъде изчистено от правните комисии на ЕК и ЕП.

„След като правните отдели на Европейската комисия и Европейския парламент излязоха със становища, потвърждаващи както липсата на конфликт на интереси, така и верността на декларирарните от мен данни за финансов интерес, мога да заявя, че смятам за опровергани публично отправените ми по време на изслушването в Европейския парламент тежки обвинения, в това число и в лъжа“, пише Желева.

Румяна Желева се оплаква от преднамереност и „небезпристрастно“ водене на заседанието по време на изслушването й на 12 януари, затова имала съмнения за предстоящия вот на Комисията по развитие, която днес трябва да се даде оценка на представянето на Желева.

„На 19 януари Комисията по развитие трябва да се събере отново и да гласува оценката за моето представяне по време на изслушването.

Предвид преднамереността на голямата част от членовете на тази комисия по време на самото излушване, директните обвинения, отправени ми в залата, както и месеци преди това в пресата от представители на групата на Зелените, на Либералите и на Социалистите в ЕП и небезпристрастното водене на заседанието от страна на председателката г-жа Жоли, си позволявам да изразя своите съмнения относно предстоящия вот.

Твърденията за моята некомпетентност бяха разпространявани месеци преди изслушването на 12 януари, а след самото изслушване почиваха на внушения, налагани чрез непозволени средства като „неофициално становище”, „предварителна оценка” и т.н.“.

И в заключение: „Не се надявам на безпристрастно отношение и обективна оценка и в този смисъл предоставям възможност на министър-председателя г-н Борисов да предложи на г-н Барозу друг кандидат от България“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
газка преди 14 години
обективно погледнато ти си бушон Желева
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
браво на ЖЕЛЕВА!
33
0
 
0
 
! Отговори
Jicata se skina преди 14 години
Jicate e napulnia pampersa kato e razbrala 4e ste ima popravitelen na koito zacafrvaneto ste bude oste po dvoikarsko.A kolko hubavo tancuvase lambada. umrem da se smeemIzliza 4e Jeleva e edna ot onezi 300 deto bateo BoBU i bate ProkoroRU sa pognali. E alo Jeleva, te ne goniat luzcite ma, Tarantulo!
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТРЪПКИ МЕ ПОБИХА ОТ ГОРНАТА СНИМКА. О УЖАС !
31
0
 
0
 
! Отговори
ДяДо Иоцо преди 14 години
Уважаеми Другари и Другарки, райдвайте се и предложете най - компетентния, като за председател на ЕК нека да е СерГЕййййй Станишев, а на правната комисия може да сложите вашия кадровик Краско от Плевен
30
0
 
0
 
! Отговори
RIO-PIO преди 14 години
PARVANOVA IMA KOI DA JA SADI.SEGA BB TRJABVA DA JA RAZSLEDVA ZA DA SE VIDI TJA OTKADE IMA TEZI PARI.ILI SI GI E IZKARALA OT P.......CIJA.
29
0
 
0
 
! Отговори
до всички мрънкачи преди 14 години
Че Желева е неподходяща го разбрахме, НО ...Аре сега всички мрънкачи да пишат на лидерите си СнанишГей и Царчока и да отзоват оная мръхла Първанова и онзи пикльо-мамин Калфин, заради които сме това положение унизително за България положение.Няколко месеца имаха всички да я проверят, но точно на излушването, когато сме пред погледите на цяла Европа се ИЗСР.ХА !!!Също така да се извинят пред целия български народ за публичното ни унижение като български народ.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сега да съди Първановица за клевета.
27
0
 
0
 
! Отговори
бИБИ преди 14 години
То все бива гьонсуратлък, ама нейния , на Румяна Желева, на нищо не прилича! Да върви да си управлява фирмите...
26
0
 
0
 
! Отговори
RUMBA преди 14 години
kAM RUMEN,AZ NE VJARVAM TOZI rUMEN DA E GLASUVAL ZA BB.tOI SI E OTJAVLON KOMUNIST I ZATOVA GOVORI TAKIVA GLUPOSTI.STIGA E PLAKAL NEKA PAK DA GLASUVA ZA SER-GEI GEI SLED KATO NE ODOBRJAVA BB.
25
0
 
0
 
! Отговори
Vazmuteno преди 14 години
A sega da bade otzovana Parvanova i da bade sadena za predatelstvo na Rodinata !!Po vremeto na Todor Givkov za edin viz izprastaha vav lagerite , a dnes komunistite opljuvat Balgarija na Evropeska szena !! Badete prokleti !
24
0
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 14 години
как да го кажат? - кои медии не са комунистически?
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Разни дърти номенклатурни мастодонти се кикотят и направо са *** от щастие от провала на педокрацията.Направо се форсират като моторни резачки когато им свършва бензинеца.
22
0
 
0
 
! Отговори
До Ив.Костов преди 14 години
Алоооо Чукчи не читател ... Чукчи писател!... чети бе ***!!!След като правните отдели на Европейската комисия и Европейския парламент излязоха със становища, потвърждаващи както липсата на конфликт на интереси, така и верността на декларирарните от мен данни за финансов интерес, мога да заявя, че смятам за опровергани публично отправените ми по време на изслушването в Европейския парламент тежки обвинения, в това число и в лъжа, пише Желева
21
0
 
0
 
! Отговори
непоправима! преди 14 години
Желева е вечно вчерашна и непоправима! Нито и следа от критично отношение към себе си, ни най-малкото съжаление, че тя с безотговорното си поведение нанесе такива непоправими щети на България. Желева е жертва на собствената си глупост, но защо и България трябваше да пострада от тази глупост?
20
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 14 години
Наистина е доста нагла и арогантна ! На какво основание тя иска да и дадат оценка ? И на всичкото отгоре косвено плюе комисията по изслушването - не била обективна. Добре че си отива :)
19
0
 
0
 
! Отговори
МИЛА преди 14 години
РАЗБРА ГОСПОЖАТА, ЧЕ НОМЕРАТА И НЯМА ДА МИНАТ И РЕШИ ДА СЕ ОТЕГЛИ. ДРУГО МЕН МЕ ПРИТЕСНЯВА - ТЯ СЕ ОТТЕГЛЯ УВЕРЕНА ЧЕ Е ИЗЧИСТИЛА ИМЕТО СИ. ДАЛИ НАИСТИНА Е ЧИСТО????????????? КОЙТО ЗНАЕ ДОСТОВЕРНО НЕКА ДА ПИШЕ.
18
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Изпълнителят - Първанова докладва на поръчителя - Първанов, а Йотова не е виновна - тя е само посредник...
17
0
 
0
 
! Отговори
Piaro преди 14 години
Г-жа, Желева!Ако си убедена, че Първанова е сринала твоя " имидж" в ЕП, съди я до тупка!Имаш пълното право, тъй като те нарече "Лъжкиня" пред целия свят!!Ако не я съдиш, значи имала е право! Омакваме от теб реакции!Инспектор Пуароч
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
мале ква е наглааа...другите са й виновни!същата като Бойко