ГЕРБ – 19,1%, БСП – 18,3%, задава се парламент от четири партии

1 млн. българи решават в последния момент за кого ще гласуват
Обновена: 10 мар 2017 16:05 | 10 мар 2017 16:05, Анисия Иванова
190
ГЕРБ – 19,1%, БСП – 18,3%, задава се парламент от четири партии
Снимка: Барометър България

Четири политически формации попадат със сигурност в 44-тото Народно събрание. Близки са резултатите между първите три – по-малко от процент е разликата между ГЕРБ и БСП (19,1 и 18,3%), а Обединените патриоти биха взели 14,4% от всички гласоподаватели, решили за кого ще гласуват към момента на провеждане на изследването.

Четвърта сила е ДПС с резултат 5,1%, ако изборите за народни представители бяха днес. Това сочат данните от социологическо проучване на "Барометър България", проведено в периода 6-10 март 2017 г. Анкетата е направена по телефона, сред 1012 българи с избирателни права. Проучването е реализирано със собствени средства.

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ биха взели 19,1%, БСП – 18,3%, Обединени патриоти – 14,4%, ДПС – 5,1%. Партия ВОЛЯ събира подкрепа на 3,9% от избирателите, а Реформаторския блок  - 3,5%, което доближава тези две формации до 4-процентовия праг за влизане в парламента.

2,6% събират останалите формации, регистрирани за участие на изборите на 26 март, като това ги лишава от представяне в 44-тото Народно събрание.

Над 60% от анкетираните посочват, че ще гласуват на изборите със сигурност.

Малко над 15% от българските избиратели - 1 млн. граждани, декларират, че ще вземат решение в последния момент дали ще гласуват и кого ще подкрепят. Близо 1/2 от тях посочват, че симпатизират на Обединените патриоти, а останалите се разпределят по равно между БСП, ГЕРБ и квадратчето "Не подкрепям никого“.

Твърдо заявилите, че няма да отидат до избирателните урни, са 18%.

Не е ясно как ще се отрази на избирателната активност, а и на резултата за партиите, фактът, че Конституционният съд отмени задължителното гласуване.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Проучването е проведено в периода 6-10 март 2017 г. Анкетирани по телефона са 1012 души на възраст над 18 г. Демографският профил на анкетираните по възраст е: между 18-40 г. - 30,1% от запитаните; 41-60 г. - 34,7%; над 60 г. - 35,2%. Представителност: населението на България с избирателни права. Проучването е реализирано от "Барометър България“, със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
19
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Да ни е честита в аванс Първа Пролет и третото правителство на Борисов... - Нинова да пие една минерална вода от Банкя...
54
0
 
16
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тук само си местим въздуха ясно е,че цоциолозите предвиждат това което им е поръчано така,че истината ще е на 26.3. вечерта. Избора за съжаление е между по-малкото зло и не трябва да има грешка иначе наистина изчезваме като държава.
53
1
 
6
 
! Отговори
УРАААААААААА преди 7 години
ТЕ ПАК ПОБЕДИХА.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
<b>Да видим дали прогнозите ще се сбъднат.</b>
51
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цветанов пак е мобилизирал плиткоумниците си да пишат глупости по форумите.
50
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До РБ, то и пенсионерите все по-малко им се връзват
49
1
 
8
 
! Отговори
юро преди 7 години
До ПАтриот славянБрат,т'ва може да стане само ако ти си основал партия и си спечелил с пълно мнозинство изборите,а всичко дето си го написал е мираж и мечти.По-добре вкарайте Борисов и бандитите му в затворите и им дайте стабилни присъди от 20 и повече години и изчистете олигарсите които дърпат държавата надолу
48
6
 
1
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
342000000 ще ги анкетират на изборите, има си наука, за провеждане на проучвания, математика пич, ама ти си далеч от нея, така че не философствай
47
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО КАТО СИ ПРЕДСТАВЯ КАКЪВ ПОСЪРНАЛ СУРАТ ЩЕ ИМА ТОЛОСТОПОЛА ОТ БАНКЯ КОЙТО ЩЕ ГЛЕДА КАТО ИЗНАСИЛЕН ОТ МАГАРЕ КОГА ОБЯВЯТ ИЗБОРНАТА ЗАГУБА НА ТУРСКО-ЕВРЕЙСКАТА ШАЙКА ГРОБ ,САМ И ЗА ТОВА СИ ЗАСЛУЖАВА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ***,ВЪПРЕКИ,ЧЕ НИКОГА НЕ СЪМ ПОДКРЕПЯЛ БСП,СЕГА ЗАРАДИ КРАЯ НА ГЕРБАВИТЕ И ТОЛОСТОЛОПА ББ ЩЕ ГО НАПРАВЯ!
46
2
 
19
 
! Отговори
deja-vu преди 7 години
И ето какво ни казваха "социолозите" преди президентските избори: "На балотаж: Цецка Цачева води на Румен Радев само с 1% Тя ще разчита на допълнителни гласове само от РБ, той - на АБВ, Д21.." Сега е същото. И пак ГЕРБ ще са 10-15% надолу, а Тиквун ще гледа като Тодораки Живков, когато "другарите" му го свалиха от власт.
45
0
 
4
 
! Отговори
43 от Доктора преди 7 години
Моля те да си изпиеш хапчетата, защото скоро ще станеш агресивен и пак ще пращам санитарите в твоята стая. И за наказание ти спирам Интернета за 2 седмици и край с половия ти живот.
44
8
 
4
 
! Отговори
да преди 7 години
победителят от тези избори е Патриотичния фронт, а дали БСП или ГЕРБ ще са първи.няма никакво значение, защото сами правителство не могат да направят - истинската власт ще бъде в патриотите !!!!
43
8
 
5
 
! Отговори
бургазлия преди 7 години
ПП Възраждане защо никой не я брои?Ще има изненади.
42
7
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До АнонименАМИ ДА СРАМ ГИ Е ДА ПОКАЖАТ ЧЕ ВЪЗРАЖДАНЕ Е С 34 ПРОЦЕНТА ПРЕД ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ БСП И ГЕРБ И ДВЕТЕ ПАРТИИ ЕДВА ЛИ ЩЕ ХВАНАТ 15 ПРОЦЕНТА ЗАЕДНО НАРОДА ЩЕ ИМ УДАРИ И ТОЗИ ПЪТ ШАМАРА ЗАД ВРАТА---КАКТО НА ПРЕЗИДЕНСКИТЕ ИЗБОРИ
41
14
 
8
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Честно?Човека поне магистрали направи!А от червената г*нус...и камък върху камък няма да остане!Не, че съм му фен - но ще си направя труда - да гласувам за него - мразя *** и в че*рвата!По-добре по-малкото зло!
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повече от ясно е че ГЕРБ ще са най-много трети. Колкото и пари да хвърлят по социологически агенции и колкото и да плащат на медиите. Материалът поумня за тези два мандата геноцид. Краят на Тиквената шайка е близо, че от което Банкянският *** и да страхливец изпада в паника. Защото той без власт, разбирай присвояване, не може.
39
15
 
4
 
! Отговори
Победа ГЕРБ преди 7 години
Измама, ГЕРБ води с поне 10%.Стига сте слагали БСП до тях, това е заблуда и измама. Няма как БСП да стигне Герб в близките 10 години.Късмет и победа за ГЕРБ. Тук е пълно с червени тролчета.
38
0
 
11
 
! Отговори
Смях в залата преди 7 години
А според анкетата на днес.бг ГЕРБ води с 6% пред БСП, а "Да, България" ще имат 6% от гласовете. Смях, смях...
37
2
 
9
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
магарешки да сваля цената нс нафтичката до лев и половина инсче парламент през крив макарон ще гледа.
36
6
 
3
 
! Отговори
Да им имам коментара преди 7 години
Какви 4 партии! Само един поглед на картинката с резултатите от изследването показва, че Воля на Марешки също влиза в парламента, както и може би дезинформаторския блок. Съвсем очевидно е и че процентите на ДПС са силно занижени и ще са доста повече.