ГЕРБ – 19,1%, БСП – 18,3%, задава се парламент от четири партии

1 млн. българи решават в последния момент за кого ще гласуват
Обновена: 10 мар 2017 16:05 | 10 мар 2017 16:05, Анисия Иванова
190
ГЕРБ – 19,1%, БСП – 18,3%, задава се парламент от четири партии
Снимка: Барометър България

Четири политически формации попадат със сигурност в 44-тото Народно събрание. Близки са резултатите между първите три – по-малко от процент е разликата между ГЕРБ и БСП (19,1 и 18,3%), а Обединените патриоти биха взели 14,4% от всички гласоподаватели, решили за кого ще гласуват към момента на провеждане на изследването.

Четвърта сила е ДПС с резултат 5,1%, ако изборите за народни представители бяха днес. Това сочат данните от социологическо проучване на "Барометър България", проведено в периода 6-10 март 2017 г. Анкетата е направена по телефона, сред 1012 българи с избирателни права. Проучването е реализирано със собствени средства.

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ биха взели 19,1%, БСП – 18,3%, Обединени патриоти – 14,4%, ДПС – 5,1%. Партия ВОЛЯ събира подкрепа на 3,9% от избирателите, а Реформаторския блок  - 3,5%, което доближава тези две формации до 4-процентовия праг за влизане в парламента.

2,6% събират останалите формации, регистрирани за участие на изборите на 26 март, като това ги лишава от представяне в 44-тото Народно събрание.

Над 60% от анкетираните посочват, че ще гласуват на изборите със сигурност.

Малко над 15% от българските избиратели - 1 млн. граждани, декларират, че ще вземат решение в последния момент дали ще гласуват и кого ще подкрепят. Близо 1/2 от тях посочват, че симпатизират на Обединените патриоти, а останалите се разпределят по равно между БСП, ГЕРБ и квадратчето "Не подкрепям никого“.

Твърдо заявилите, че няма да отидат до избирателните урни, са 18%.

Не е ясно как ще се отрази на избирателната активност, а и на резултата за партиите, фактът, че Конституционният съд отмени задължителното гласуване.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Проучването е проведено в периода 6-10 март 2017 г. Анкетирани по телефона са 1012 души на възраст над 18 г. Демографският профил на анкетираните по възраст е: между 18-40 г. - 30,1% от запитаните; 41-60 г. - 34,7%; над 60 г. - 35,2%. Представителност: населението на България с избирателни права. Проучването е реализирано от "Барометър България“, със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПАтриот славянАбсолютно си прав.Ще следваме модела на Русия. На изборите сме първи с 90%.Всички останали ще имат около 30%. Затваряме границите и така,младите и образовани остават тук.Аман от изнежени,докторчета,инженерчета и комп. специалисти,дето искат да бягат. Ще стоят тук и ще бачкат за Родину. Всички либерасти ще бъдат пратени да строят Хаинбоаз, на хляб и вода. Референдума за излизане от ЕС и НАТО,очаквам да до спечелим с 120 %. Не повече от 10% ще са против. Венсеремос.
34
3
 
2
 
! Отговори
до циник преди 7 години
Ей *** ,що пропусна най-богатия ???
33
7
 
8
 
! Отговори
ЕУ преди 7 години
15% за обединените и*диоти и други 20% за червените терористи. После, защо матриал е калпав. Еми, калпав си е..
32
15
 
13
 
! Отговори
Циник преди 7 години
С толкова бетонирани тикви за БСП просто виждам ПрЕмяната...упс...ПромянатаПхахаха...България ще пребъде! Пичове, и пи*ки...ако ни е оснанал и 2 грама мозък...Терминал 2!!!От тази територия и ч*еп за буре не става!Или останете и работете...да се множат богатствата на ***..Пеевски..Доган...Местан...Гергов...Ще чакате 500лв. Минимална заплата...ама в другия живот!!!
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора,не ги слушайте тея стъкмистики - гласувайте както сте решили ! Мислете и миналото си спомнете .Нека да Не е вярно , че българина помни 3 дена .
30
6
 
19
 
! Отговори
21 преди 7 години
Ако има някой, който прилича на телефонен измамник това е Тиквун. Същият, който твоите любимци нямаше да подкрепят, а му станаха министри. Тиквун е ТЕЛЕВИЗИОНЕН измамник и хипнотизира ниско интелигентни пъпеши с 10 мозъчни клетки в празните тикви. РБ са му просто патерица. Те пък лъжат мухълите, които се имат за интелигенция, а са кухи като хралупи.
29
0
 
6
 
! Отговори
! преди 7 години
Заглавието е МАНИПУЛАЦИЯ!. Защо смятат "Няма да гласувам" в общия брой. 4%-ната бариера е от ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ гласове, а не от ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС, което е различно. Т.е. В парламентът ще влезнат около 6 партии
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕДИ МАЛКО ПО ТВ АЛФА ПОКАЗАХА СРЕЩА НА ЛИДЕРИТЕ НА ОБЕДИНЕНИЯ ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ С ДВИЖЕНИЕ РУСОФИЛИ В БЪЛГАРИЯ НА КОЯТО СРЕЩА МСИДЕРОВ,КАРАКАЧАНОВ И ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ОБЯВИХА,ЧЕ НЯМАТ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДА СЕ КОАЛИРАТ С ГЕРБ,ЗАЩОТО ХЕРБ СЕ ДОКАЗАЛ КАТО ПАРТИЯ КОЯТО РАБОТИ ГЛАВНО ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ. СЛЕД ТОВА ИЗЯВЛЕНИЕ НА ПАТРИОТИТЕ НА МУТРАТА БОРИСОВ И ШАЙКАТА КАЛИНКИ ОТ ГРОБ ИМ ОСТАВА САМО КОАЛИЦИЯ С ДОГАНОВОТО ДПС.
27
1
 
12
 
! Отговори
зевзек преди 7 години
абе тя и магарицата цеца водеше на паРадев ама к'ва стана та не стана оная работа на мухобойко с магарица цеца
26
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво народът най-после прогледна. Идва края на Тиквените лъжци и крадци.
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувайте глпаци, гласувайте....За нов бардак от стари ***...
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некой яко ви е излъгал по телефона.... или вие просто не изнасяте истнските резултати!
23
18
 
1
 
! Отговори
ПАтриот славян преди 7 години
Добри новини, до 26-ти може да сме и първи. Едно правителство на Патриотите ще затвори границите, ще накара младите и кадърните да си останат тук, а робуващите на западнщците ще ги принуди да се върнат и да работят за Родината ни. Ще премацне валутния борд, ще национализира енергетиката, прозиводството и банките. Ще проведе референдум за ЕС и ще изкара България от НАТО и ще се сближи с Русия.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16Те тзи 11 лева пак ще отидат там, само че няма да знаеш при кого точно. При тях празно няма. а ти щом нямаш глас ще трябва да си траеш, когато не си съгласен с управлението им. То от тези без глас и тези, с продадените гласове стават най-големите поразии!
21
2
 
22
 
! Отговори
:) преди 7 години
И Цецка Партийния Секлецар водеше според платените съобщения на ГЕРБ, а Радев я смачка като кенче от бира. БСП ще разпори *** и *** му.
20
21
 
10
 
! Отговори
РБ преди 7 години
Приликата между БСП и телефонните измаманици е, че само пенсионерите им се вързват!Никога повече червени б*к*уци на власт!!!
19
6
 
21
 
! Отговори
РЕЗУЛТАТИ преди 7 години
БСП ЩЕ СА С 10% НА ГОРЕ А ЗА ВТОРОТО МЯСТО ЩЕ СЕ БОРЯТ ГЕРБ И ПФ С ОКОЛО 17%
18
8
 
26
 
! Отговори
И сега истината.... преди 7 години
А истината е:1. БСП 2. Патриотите3. ГЕРБ4. ДПС
17
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще отвеем ГЕРБкакто отвяхме Цецка
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задава се ново дърво за българина.Те изборите се печелат не с гласуване а с пари.Парите са в комунистите-ГЕРБ и БСП.