На Балканите е предвоенно! Другото са жълти работи...

Борисов призова за бързо съставяне на правителство, иначе ни чака криза
Обновена: 15 мар 2017 17:29 | 15 мар 2017 12:44,
448
На Балканите е предвоенно! Другото са жълти работи...
Снимка: архив БТА

Ситуацията на Балканите никога не е била толкова предвоенна. Това предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и си пожела след изборите да се положи "изключителна воля" за съставяне на правителство.

Той призна, че е много притеснен от случващото се в съседните страни.

"Това са рисковете, а аз трябва да обяснявам кой уволнил Гарелов. Жълта работа без никакво значение за вас", отсече Борисов пред симпатизанти.

Още по темата
Вчера след като бе уволнен като медиен съветник на служебния премиер Гарелов обясни, че това е станало след sms от Борисов. Лидерът на ГЕРБ отрече това и днес.

"Видгнах ръце от тези хора. Нинова казва, че служебното правителство е на Борисов. То е на президента Радев, как ще е на ГЕРБ? Казва "Той е уволнил Гарелов"... Ако можех, щях да възстановя и главен секретар и други, но пред публиката излиза, че аз продължавам да ръководя държавата", каза още Борисов.

Той попита и каква работа е на служебен премиер да има медиен съветник, като работата на служебното правителство е само да организира изборите.

Борисов сподели в подробности и тревогите си за Балканите.

Македония – разединена държава, в която не могат да направят правителство. Гърция - кредитен рейтинг "Боклук". Турция – също. "Там толкова се радикализираха всички, невиждани размери. Не съм виждал да се гонят дипломати, да се говори за фашизъм и то за ред държави в ЕС", каза лидерът на ГЕРБ.

Той даде да се разбере, че е притеснен от кризата в отношенията между Турция и държавите донори в ЕС, както и от заплахите на Анкара за мигрантска война.

"Докъде ще есклари всичко това? А Турция е южният ни фланг в НАТО", каза още Борисов.

Той акцентира и на "мощното навлизане и ангажиране на турската държава у нас в лицето на техните дипломати с партия ДОСТ".

"България е изправена пред възможността в парламента да има две партии – ДПС и ДОСТ. В Македония в момента, в който се появиха, се постави въпросът за албанския език", каза Борисов.

Той призова България да се държи здраво за Европа, за Европейския съюз, за спазване на правилата.

"Имаме прецеднт Косово и Крим. Ако се обособи една общност и сложи едно знаме в Кърджали, как ще се развият нещата там?", попита Борисов и допълни:

"Няма ли правителство, ще има силна политическа криза и ще станем като останалите държави. Досега бяхме като оазисче".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали си в НАТО бе тиквен дано мисълта че Меркел и Юнкер и Ердоган са готови да умрат за тебе ти вдъхне малко кураж, вервай си.
227
3
 
18
 
! Отговори
до 254 преди 7 години
Ако обслужващата телевизия НОВА, обслужва лъжливата герберастка власт, значи са ме подвели.Прочети в Афера - там има снимка на същия барбарон с умен поглед като светинята МУ.
226
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова като зам. министър осуети сделката за БТК предложена от Дойче Телеком , коментираната цена тогава беше около милиард . Година по-късно дружеството беше приватизирано за под 200 милиона от никому неизвестен исландец и препродадено няколко пъти след това на различни съмнителни собтвеници , като реалният собственик вероятно е един и същ , някъде в една огромна , братска нам страна . Точно от там дойдоха и парите за Булгартабак
225
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от АхелойАбе, Станой, като си от АХЕЛОЙ, Бургаско, защо си си слижил снимка на ШОП от КАЗИЧЕНЕ, Софийско? :)
224
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов заяви си мнението за Ньойския договор, който изтича след 3 години и Гърция трябва да върне на България Беломорието? Също и Радев да каже позиция по най-важния въпрос след 89 за България! Освен Гърция, Сърбия и Румъния също имат да връщат земи,които не са техни.
223
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не беше ли дето щеше да освобождава Крим и докара тука всякакви войски и танкове сега му се виждло предвоенно, ами като подрънкваш с оръжие ще си береш и последствията.
222
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Krom 255 НАТО все още поддържа Ариана добре,а и засилва отбраната си в останалите си бази.
221
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има две седмици до изборите и това е последен вопъл - примитивите да се скупчат под шлифера му .Там много воняло, казват, защото страхливците не се контролират. Гордея се с всички българи, които изкарват честно хляба си и ги уважавам заради кървавата им пот и достойнството.Никой няма право да ни употребява и заплашва. Ще бъда още по-горд, ако изметем тези крадливи предатели от властта. Ще дойдат други подобни, но ще внимават много повече.Струва си. Ножът е опрял до кокъл.
220
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 251 С всичките си недостатъци,Борисов/ГЕРБ,са единствените,които възпират руските слуги в БГ,крадливите и корумпилани български социалисти.
219
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, иска да каже, че ако правителството не е на ГЕРБ, на Балканите ще има война, ама пустата скромност не му е позволила... Впрочем партия ДОСТ, която мъти водата в България по заповед на Ердоган, беше регистрирана при управлението на Борисов.
218
3
 
16
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Война?! Ние как ще реагираме - ще им нанесем "въздушен удар" с двата си самолета или ще зачакаме пролетта, да вдигнем петте си хеликоптера без размразяваща система? А може би, ще ги изненадаме в гръб с трите си 30 годишни танка? Не, по добре да ги нападнем по вода. Ама фрегатата ще открие ли Босфора? Мдаа. Май нямаме армия? Изненада? След 30 години ограбване, разкостване, унищожаване и всякакви Задокеански "благодетели" пищим като ощипани девици? Защо бе, хора?
217
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
242 - я дай малко истинска информация по случая с катастрофата . То и аз мога да си измисля каквото си искам "от снощи"
216
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия направи от Сърбия своя база на Балканите и разчита на нея,за доминация на Балканите.Сръбските лидери са също толкова лицемерни,колкото и лйжите на Путин.ЕС и САЩ трябва да вземат съответните мерки.
215
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия Нинова беше уволнена за съмнение за корупция в "Булгартабак". Нейната версия е, че е била подложена на натиск. Трудно може да се каже дали тя е оказвала натиск. Да не забравяме, че тя е била следовател и то доста добър според колегите й.След уволнението й от Европа идват хора, които благодарят на Станишев за антикорупционните действия и уволнения.
214
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече обръгнахме от твоите заплахи и не ни правят впечатление.Въртиш се като изтъркана грамофонна плоча,която вече никой не иска да слуша.Колкото повече говориш,повече губиш.Народа толкова ти е набрал,че предизвикваш единствено гняв и възмущение.
213
3
 
28
 
! Отговори
ще гласувам и за дяв преди 7 години
Ако трябва ще гласувам и за дявола, само и само режима на пожарникаря да не е отново на власт!
212
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС трябва "да върже попа,за да е мирно селото".Сърбия,подтиквана от Русия, дестабилизира Балканите,за да получи територии,така както вече освободена от Османско робство,се включи в Руско-турската война,за да "се разшири на юг",за сметка на България.Брюксел трябва да спре парите на Сърбия и да стопира нейното присъединяване,докато Белград не се дистанцира от агресивна Русия и не приззнае Косово.
211
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зад уволнението на Елена Йончева не стои Деси Радева и махленски скандал. Става въпрос за международен скандал, тъй като уволнението й става след визитата на Радев в Брюксел. А зад скандала, който сега се вихри между нея и Бойко Борисов, стоят пари, които са плащани за разузнаване.
210
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
229 - хубаво е да се знае и че Техноимпекс се занимаваха с оръжейна търговия тогава
209
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оазис на ограбилите държавата - душманин и ограбените от душманите.