Мицкоски: Няма да попаднем в предизборния капан на България

Не приемаме шантаж и ултиматуми, каза по повод ГП "Деве баир"
5 окт 2024 18:55, Анисия Иванова
49
Мицкоски: Няма да попаднем в предизборния капан на България
Снимка: БГНЕС

"Българските политици искат да вкарат темата за Македония в предизборната си кампания. Неведнъж съм казвал, че няма да бъдем наивници и няма да попаднем в подобни капани. Имаме си интерес и цел и искаме да стъпим твърдо“.

Това заяви премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски. Думите му дойдоха в отговор на съобщението на българското външно министерство, че европейската интеграция се основава на собствени заслуги и не се допуска посредничество между ЕС и страна-кандидат, предаде БГНЕС.

„Що се отнася до разговорите с източната ни съседка, ние сме готови, когато те искат и въз основа на каква платформа и план искат, да седнем да разговаряме и да намерим решение и да спазваме международните стандарти. Това, което беше предложено от председателя на ЕС Виктор Орбан, е в името на председателството на ЕС. Сега трябва да видим кой какви сигнали изпраща от България - едни изпращат едни, други изпращат други. В нашата страна сигналът е ясен - искаме истинско решение и не приемаме шантаж и ултиматуми“, каза министър-председателят по повод реконструкцията на граничния пункт с България „Деве баир“.

По време на посещението си в Охрид на 27 септември Виктор Орбан предложи да посредничи в подобряването на диалога между България и РСМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: ЕвропаРСМ
Още от Балкани
Мицкоски поиска да си мерим кой колко песни има за Гоце Делчев
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Цецко преди 17 минути
На гърците им е скучно и премиера им е направил национален референдум как да прекръстят отново Република Северна Македония, за да се забавляват.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
В кометарите основно смешници фенове на двете прасета, зелен чорап и на копейката!
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 19 минути
Боже , боже какви коментари! Кои са Българските институции, които обидиха: двете прасета Бойко Борисов, Делян Пеевски и зеления чорап Путиниста Румен Радев! Те не им казаха имената, просто казах какво са правили и колко са корумпирани! Думите бяха, Путнист, Човек засент с кюлчета и пачки с евро и пистолет и човек от списъка на Магнитски!.Обидиха великите Български институции!.МммИииЗззЕрррниции!
42
0
 
0
 
! Отговори
Еврогей преди 20 минути
Мици, сакам да те любим! Твоите малко палаво цръно дууппе!
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
И Българите няма да се подадът на предизборния капан! Те няма да глауват!
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
39 От Путин, как е на северномакедонски? Путкоски?
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 24 минути
Митко, Вучко, Муцко, ***, Додко, водят северномакедонците към гибел.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 25 минути
Здравейте смешници от маймунарникана запад от нас, РСМ! България не се интересува от вас, защото обиждате българските институции. Никакви разговори повече! Оставка на тези които обиждат български политици. Няма да разговаряме с тях, дори неофициално. Договорът ви с България е под гаранцията и компетенциите на Брюксел, така е, обръщайте се към ЕК. От нас, вето!
37
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 28 минути
Извинявайте вие от Dnes.bg защо отразявате този *** индивид от съседната нам селска местност БЮРМ
36
0
 
3
 
! Отговори
Капитанът преди 31 минути
Много невъзпитано и арогантно точно те вкараха в международните разговори обидното обръщение,към България - Източната ни съседка. Абе драги северномакедонци България 1300 години не си е сменяла името и се казва БЪЛГАРИЯ. А вас Гърция ви застави да си смените името има няма преди няколко години и то без война. Сами си свалихте гащите пред Гърция.
35
0
 
5
 
! Отговори
Ванга до Мисоцки преди 43 минути
Ке чекате
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 56 минути
Изобщо трябва да бъдат игнорирани...когато изпълнят условията,тогва да започнат преговори с ЕС...Точка..
33
1
 
3
 
! Отговори
Орбан бей преди 56 минути
Все по-нерелевантни са тия..ако ще на всеки час да си прави интервюта, БЮРМ ще седи там където е дълги години, докато не се разпаднат в крайна сметка.
32
1
 
5
 
! Отговори
Цялата работа е преди 1 час
че ВМРО Дпмне не иска да членство в ЕС, но няма смелост да го каже на избирателите , поради което България е използвано за оправдание .
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен Въпросът е, че за да го казваш това, а и за да го харесат толкоз много хора, значи, че ако Мицкоски е наред с главата, означава че психично болните са тез на изток от Вардара!
30
1
 
5
 
! Отговори
Безделник,празнодуме преди 1 час
Тоя сладур пак цъфна в новините.....Добре ,че е България, че иначе с какво ще занимава раята си.Така де, с празни приказки ще създава усещане ,че прави нещо .
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Што тъй бря Капанът е, че тъй наречените днес "българи" си шетат на собствената глава и не мислят да се споразумяват с никой!
28
1
 
5
 
! Отговори
Мара Бунева преди 1 час
Мицко, не си измисляй несъществуващи индийски мелодрами за оправдание на сърбофилската си политика. Никой в България не ще и да чуе за теб,още повече пък в някакви предизборни агитация и пропаганди! С подобни тенденциозни дезинформации можеш да излъжеш само заблудените жители на РСМ, които днес се самоопределят като някакви фамозни ,,етнически македонци", всъщност незаконни отрочета на престъпния югосръбски геноцид спрямо българите в Македония.Те ще повярват на всяка глупост за лошите ,,***".
27
2
 
5
 
! Отговори
Што тъй бря преди 1 час
Нищо не ти се разбира на провинциалният вардарски диалект. Какъв точно е Капана?
26
3
 
6
 
! Отговори
Ейлиън преди 1 час
Тоа е в извънземен капан от години.