Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път

Промени ще има след третия мандат, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 19:21 | 19 мар 2017 18:52, Веселина Йорданова
506
Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път
Снимка: БТА

Ако ГЕРБ сформира правителство след предсрочните избори на 26 март, Бойко Борисов отново ще е премиер. Това даде да се разбере Борисов в предаването "120 минути" по bTV.

На въпрос дали би направил премиер Томислав Дончев, Борисов коментира, че ще направи промени след третия мандат и "все още си има министър-председател".

Дончев, който също бе в студиото, се усмихна и каза: "Това е весело".

Бившият премиер коментира, че е важно партията му да бъде първа убедително, за да направи стабилно правителство, каквото не се е получило преди. 

Няма да направим коалиция с ДОСТ и ДПС, декларира Борисов. 

Той каза, че доходите му са от заплата и сподели, че смята да санира къщата си, защото в нея духало много. "Като гледам колко хубаво става на другите, искам и моята да си я направя", каза лидерът на ГЕРБ.

В отговор на думи на лидера на БСП Корнелия Нинова, че управлява с eсемеси, Борисов каза, че не е пращал такива и не се занимава с игрички. "Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен", коментира лидерът на ГЕРБ по повод освобождаването на Иван Гарелов.

По-рано днес във Велико Търново той заяви, че трябва да сме по-обединени от всякога като нация, защото атаките, които заплашват Европа, не са измислица. Той даде пример с ожесточените конфликти в Крим и в Косово и с напрегнатата ситуация в Гърция, Румъния и Македония, предаде БТА.

Борисов обясни, че България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. "Страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре", каза той. 
 
Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. "Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно", посочи той. 
 
"Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес. ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани", заяви още председателят на ГЕРБ. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хем не се натискал, хем бил важен третият мандат ! Що за *** хора гласуват за Този ?
46
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** и нагъл,ама не си дава премиерското място.Само не знае,че това,което загуби,му беше последно.А тия около него дето му се умилкват изглежда смятат,че са по-прости от него,щом никой не му го оспорва,дори и не си го помислят.
45
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да повярвам, колко безочливи са ГЕРБ, според тях всичко е,,цветя и рози", просто трябва малко да се пипне, малко да се надгради...абе, неграмотници, вкарахте държавата в пълно безвремие, нации, които ни дишаха прахта, сега ни се смеят, изгонихте всякакви инвеститори, сега чакаме само на европодаяния, а те свършват след две години, построеното от вас,вече се руши, горди сте, че имаме ниски доходи, видите ли инвеститорите, ще си потрошат краката да си докарат парите тук,но никой не идва !
44
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако те изберем баце, колко милиарда ще изтеглиш този път? 16 милиарда за половин мандат, или 32 за цял? Щото предните фалирали България... Ама предните не бяхте ли вие?
43
24
 
3
 
! Отговори
1948 преди 7 години
Абе ти ,,БАЦЕ" където бацваш,имаш ли възраст за гласуване или си само недоразвит.И вижте си постовете,какъв да е премиера на такива ,,умни и интелигентни поданици" Каквито сте вие ,такъв е и той. Някой нещо смисленно освен, тикви,тиквочи,баце,-маце ,цинизми и про.с.то тии няма да напише.Наистина ,,лош материал" както казва Нинова/не Бойко/,истината я има в Гугъла,ама перефразата на Корнелия по ви ,,изнася"Хубавото в цялата работа че нищо не зависи от вас-пуберите .СоциализЪма е обречен.
42
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво стана с Мишо Бирата, Ало, Ваньо и независимия Прокурор Цацаров и Кокинов, сгащени в банкянското WC ?
41
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А когато водещия го попита има какви са му спестяванията,се направи,че не го е чул.Но не пропусна да прави анализ на всяко изречение на Нинова,което само показва колко много го е страх.И каква реклама и прави.
40
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв диспут щеше да води с Нинова, след като тази вечер в предаването беше взел с него слугата си Томислав Дончев. Ей така за кураж.
39
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквара си е болен мозък. Съмнения няма. Така се е накендзал до уши, толкова върна България назад, толкова бизнеси ограби и затри, що народ избяга от него в чужбина, такова чудо не е било. Да не говорим за лъжите които сипеше цяло десетилетие, колко задуши правото на истина и гласност за да не му излязат гадостите.Да не говорим как ограби катебе, провала със Сталинка, пълна излагация!Полягането на Ердоган и страхът от него, нищо за икономиката и сел.стопанство.Уж строеше магистрали а те рухнаха.
38
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самовлюбен нарцистичен глу-пак с IQ=20 и умствено развитие на дете втори клас.
37
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като си помисля че тоя има почитатели или по-точно казано фенове ... Пази Боже ...
36
2
 
46
 
! Отговори
поговорка преди 7 години
Един път стомна за вода, два пъти стомна за вода, на третия се счупи. Гарантирано от Герб.
35
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Научите ли някой път,че тикви с много ум блестят,с кратуни знайте те са оградени".Алберт Декало.
34
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ЩЕ СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН СЛЕД 26 МАРТ!
33
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборите, ако са на ниво без фалшификации, а те се отчертават като такива ГЕРБ няма да имат и 10 %.
32
6
 
14
 
! Отговори
Бюлетина номер 14 преди 7 години
Костадин Костадинов- министър председател!Той няма да се кланя на Ердоганя!Знае какво е да си БЪЛГАРИН!
31
3
 
21
 
! Отговори
До 29-Анонимен преди 7 години
Ако тези около теб са на твоето ниво и възраст е разбираемо защо не познаваш умни хора. А крадци и *** са тези които ни докараха до тук ,докато света отиде напред. Ти или си,,бабичка" или нямаш 30. А ако си *** ти просто не ползваш мозък а ,,заработваш"
30
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата иска да е трети път на власт, за да дообере останалото в държавата, но дали се замисля, защо не можа да довърши и двата си мандата, защо и двата пъти сам се отказва, а после предизвиква избори, харчат се нови пари от нас - хората, а той получава все по-малко гласове, дори и когато купува "зелените махали". Този човек няма воля да работи, само се хвали - първична мутра.
29
11
 
12
 
! Отговори
Бюлетина номер 14 преди 7 години
Бюлетина номер 14Движение "Възраждане"!Костадин Костадинов- един достоен българин!
28
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ е разсипия, парите са вода в пясък, санирането е скъпо и некачествено, магистралите вече са леш, за образование и здравеопазване, няма какво да говорим, корупция и рекет по цялата вертикала на властта.