Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път

Промени ще има след третия мандат, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 19:21 | 19 мар 2017 18:52, Веселина Йорданова
506
Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път
Снимка: БТА

Ако ГЕРБ сформира правителство след предсрочните избори на 26 март, Бойко Борисов отново ще е премиер. Това даде да се разбере Борисов в предаването "120 минути" по bTV.

На въпрос дали би направил премиер Томислав Дончев, Борисов коментира, че ще направи промени след третия мандат и "все още си има министър-председател".

Дончев, който също бе в студиото, се усмихна и каза: "Това е весело".

Бившият премиер коментира, че е важно партията му да бъде първа убедително, за да направи стабилно правителство, каквото не се е получило преди. 

Няма да направим коалиция с ДОСТ и ДПС, декларира Борисов. 

Той каза, че доходите му са от заплата и сподели, че смята да санира къщата си, защото в нея духало много. "Като гледам колко хубаво става на другите, искам и моята да си я направя", каза лидерът на ГЕРБ.

В отговор на думи на лидера на БСП Корнелия Нинова, че управлява с eсемеси, Борисов каза, че не е пращал такива и не се занимава с игрички. "Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен", коментира лидерът на ГЕРБ по повод освобождаването на Иван Гарелов.

По-рано днес във Велико Търново той заяви, че трябва да сме по-обединени от всякога като нация, защото атаките, които заплашват Европа, не са измислица. Той даде пример с ожесточените конфликти в Крим и в Косово и с напрегнатата ситуация в Гърция, Румъния и Македония, предаде БТА.

Борисов обясни, че България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. "Страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре", каза той. 
 
Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. "Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно", посочи той. 
 
"Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес. ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани", заяви още председателят на ГЕРБ. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с герб на власт ще си останем най-бедната държава в европа.
66
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само като си спомня преди месец за сезонните магистрали на тиквата, и ми мина желанието да гласувам за тези тъъпи некадърници! Според него това е била най-тежката зима за последните 10000 години! Да и природата не ви ще, вече! Айде къш!
65
2
 
33
 
! Отговори
Чърчил преди 7 години
Борисов изглежда много уморен и остарял...прилича ми на 70 годишен а няма още 60 год. явно политиката много го изтощава и трети път примиер няма да му се отрази много здравословно за това по добре да си почива...и да даде път на младите...
64
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩЕ СЕ СПЪНЕМ ЛИ ТРЕТИ ПЪТ В ЕДНА И СЪЩА ТИКВА?
63
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мафията е в БСП, а главатар им е Нинова, изберете ги и ще разберете
62
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да попитам бибитко,ако не спечели изборите ще влиза ли в народното събрание или ще го БОЙКОтира както предишния път.Това е важно за тези,които ще гласуват за него,трябва да знаят какво си избират.
61
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. ..............ДА НЕ БИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ ДА Е БИЛО НА ГРАНИЦАТА И ЛИЛИТО И ТЕМЕнУЖКА С ГОЛИ ГЪРДИ ДА СА ОТБЛЪСКВАЛИ БИЖАНЦИТЕ?
60
1
 
28
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Като се замисли човек, Бойковите правителства не направиха нищо за да улеснят живота на гражданите:- Новите им пътища са некачествени- Закони в поза на корпорациите - например застраховка ГО - караш , не караш плащаш- Електронизация на услугите 0 и лепим разни *** стикери по прозорците на колите- С годишните винетки дерат хората , след толкова години сега се сетиха да важат до датата на закупуванеС оглед на горното няма да ме е яд ако БСП спечелят, реално ГЕРБ = БСП
59
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Конгречулейшънс действително Магистралите с дупки и коловози,ветрозащитните мрежи съдрани се ветреят като парцали,от санирането 60% предварително откраднато.Земеделието като златна кокошка за партийната черна каса,а за фермерите остават трохи и проблеми,но за сметка на това Деса Танева е вечно развеселена.Учителите унизени и лъгани,Кунева прави рекламни материали за милиони ,запалки и други учебноподкрепящи материали.Москов осигури турски ваксини за децата и пръстови отпечатъци за раята.Където и да погледнем все циреи ..... Гарантирано от ГЕРБ !!!
58
2
 
36
 
! Отговори
до 86 преди 7 години
Ами и Кувейт и Катар взимат заеми, но могат да ги върнат! А тиквата е като някой тинейджър, който взема заем, да си купи Айфон, ама ще го връщат отрудените му родители. Тоест ние и децата ни.
57
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 26-вечерта Тиквата ще гледа като бай Тошо, когато го свалиха от власт
56
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължава да се прави на глух и сам да си дава оценка, при все, че хората го наричат вече не бат Бойко, а съвсем по друг начин. Не ни трябва сляп и глух водач, да ме извиняват различните, но времената не са толерантни и трябва да оцелее нацията!
55
2
 
33
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ако БорисOFF стане за трети път премиер значи наистина от маТряла нищо не става всеки друг ще е по-малкото зло.
54
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените *** в яростна атака в битка да получат рублите си за тролене.
53
24
 
0
 
! Отговори
ДО 70 преди 7 години
Питай, образовай се, прочети що е външен дълг ,как се взима и защо и Кувейт,и Катар и ВСИЧКИ държави на земята взимат. Питай мама и тате ,баба и дядо как са я карали Живота мойто момче в България не е започнал през 2010. Фалита и ограбването започна много отдавна.
52
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако приказката за говорещата банкенска тиква се разкаже наобратно, ще излезе, че другаря Борисов се е отказал от премиерския пост, за да масажира ушите на духовния си баща, другаря Тодор Живков, и в замяна на това да стане агент Буда, а по-късно да угаси хиляди пожари без да изхвърли партийната си книжка от БКП и най-после да се върне на село, за да заживее на бащиния си бостан, четейки "Винету".
51
0
 
28
 
! Отговори
Гербер преди 7 години
Да разбирам,че само индианци са останали в ГЕРБ, а? След като само Рапона може да бъде вожд на племето ГЕРБ!!!
50
1
 
31
 
! Отговори
Като добри християни преди 7 години
Да се помолим.....Боже опази ни от КРАДЛИВИТЕ и ГРАБЛИВИ, от НЕУКИТЕ и АЛЧНИ ,от ЗЛОБНИТЕ и БЕЗЧОВЕЧНИ от СТРАХЛИВИТЕ и ОТМЪСТИТЕЛНИ...........ОТ ВСИЧКО КОЕТО Е ТОЗИ НА ....ФОТОТО!!!!!!!!!!!!!!
49
0
 
39
 
! Отговори
ЖИВ ФАКЕЛ преди 7 години
Лицето на ГЕРБ го видяхме всички. Видяхме го в разплаканите очи на родителите си. Видяхме го в обезверените погледи на децата си. Видяхме го във фалиралия семеен бизнес, в липсата на елементарни човешки права - да говориш без да те слухтят, да живееш, да се трудиш и дишаш свободно. Видяхме го и в болката на родителите не успели да загасят със сълзите си пламналите си чада. Видяхме лицето на ГЕРБ и в застреляните от упор собствени деца, съпруги и майки. Мисля, че достатъчно видяхме, и се моля дано никога повече не ни се налага да виждаме това отново. И ДЮНИТЕ ИМ ВИДЯХMЕ, И ЦЕЦО КУМЕЦО ....и ТЕФ
48
33
 
3
 
! Отговори
Боженски преди 7 години
Искам да кажа че тези които плюят по Бокича и в същото време са готови да гласуват за БСП, не са по-умни от него.