Потвърдиха присъдите за смъртта на Чората

Петимата обвиняеми получиха общо 82 години затвор
5 авг 2009 12:36,
213
Потвърдиха присъдите за смъртта на Чората
Обвиняемите за смъртта на Чората. Снимка: БГНЕС

 

Военноапелативният съд потвърди осъдителните присъди по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората.

Мирослав Писов получава 18 години лишаване от свобода, а останалите подсъдими – Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски – по 16 години затвор.

Те бяха признати за виновни за това, че са причинили смъртта на Чората, при това той е бил в безпомощно състояние, а смъртта е била причинена с жестокост.

С това решение апелативните съдии потвърдиха решението на Софийския военен съд.

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му от полицаи в рамките на специализираната операция "Респект".

Dnes.bg припомня, че първоначално от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт.

Още по темата

След намесата на чичото на убития, който е влиятелен функционер в ДПС, бе проведена повторна медицинска експертиза, която доказа, че Ангел Димитров е починал от удари.

В обвинителния акт бе записано "предумишлено убийство". Тогава последва и среща на тогавашния вътрешен министър Румен Петков с чичото на Ангел Димитров.

Много бързо след тежкия инцидент бе отстранено ръководството на благоевградската полиция.

Полицейските сводки свързват Чората с местния лихвар и нарочен за наркобос в Благоевград Васил Горчев – Кьоравия, който бе застрелян от снайперист посред бял ден пред хотел "Ален мак" на 20 януари 2005 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
До 167 преди 14 години
Това е ОПЕРАЦИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЦЯЛАТА СТРАНА, НЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЛАГОЕВГРАД. И НА НИКОГО НЕ СА ПУСКАНИ ПРИЗОВКИ. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ГОВОРИТЕ НАИЗУСТ????????
169
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как може такова нещо?!?Къде,в коя държава живеем?!?Досега и петимата полицаи трябваше да бъдат оправдани,а не да ги съсипват с тези крайно несправедливи присъди.ДА,ТЕ НЕ СА УБИЙЦИ!А въпросния Чората наистина не знаеше по колко дози кокаин взимаше на ден.Как е възможно да не се взима предвид експертизата направена от американските експерти,след като в цял свят се знае,че американските методи и техника за извършване на най-прецизни експертизи,са най-добрите в света.Само българския военен съд ли не вижда това или "играят" други фактори?Спокойно г-да военни съдии,Ахмед Доган вече не е на власт,не разпределя порциите на финансирането в тази държава,така че гледайте фактите и съдете по съвест.Оправдайте полицаите,защото всичко друго ще е продължение на поръчковото правосъдие и най-долнопробен фарс.
168
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 14 години
...когато "извършителите" са оказали първа помощ на пострадалия и са извикали линейка. Не може съда да казва, че полицаите са виновни, преди да са произнесени присъдите и да дава указания на прокуратурата, с какво мнение да се докладва делото (разделение на властите !!!) и др. и др. и др.Всеки, който се е запознал с фактите около това дело, може само да се срамува от случващото се.
167
0
 
0
 
! Отговори
До 164 преди 14 години
Добре бе умник .Обясни защо кото той се явява всеки път като получи призовка в полицията и два дена преди да му видят сметката пак е бил на разпит се е наложило да се прави такава акция за задържането.Отговора е елементарен-за да го убият при оказване на съпротива
166
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 14 години
Истината, която аз знам, е, че целият процес е опорочен.Не може да се прави повторна аутопсия на труп, който не е бил в хладилна камера.Не може да се прави аутопсия на мозък, който е бил поставен в стомаха на трупа за няколко дни.Не може да се провежда следствен експериметн през деня за нещо, станало вечерта.Не може да се осъжда на 16 години човек, който, по време на инцидента, е бил в служебния автомобил и не е участвал в задържането.Не може да се пледира и докаже "предумишлено убийство"..
165
0
 
0
 
! Отговори
До Стоян преди 14 години
Не знаем.Хората от града обаче знаят и никой не посмя да ходи да свидетелства.А ти като знаеш ни обясни
164
0
 
0
 
! Отговори
до 162 преди 14 години
Турчин не защитавай ДПС защото те защитават Чората
163
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 14 години
аз продължавам да си държа на тезата че във целия случай ,са замесени хората от полицията но не съм твърдял ,че точно тези хора са решили просто тъй да го убият от бой ,а имат нареждане от някой,но какъъв кяр от целия зян дет се вика.кво ще кажат пред съда шефа тъй нареди и ще им повярват ,глупости на търкалета.
162
0
 
0
 
! Отговори
До 156 преди 14 години
Ти пък откъде знаеш на кой е давал.Те полицаите знаят много добре кой на кой дава, и кой могат да убият като куче .Само ,че сега нещо не стана както го бяха намислили.И тук няма какво да месите ДПС.В Благоевград знаят че става въпрос за наркотици и много пари.Тези са в схемите за разпространението и разчистваха терена за друг,а не защото са искали да премахнат дрогата
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ееееее веднъж да кажещш нещо умно.Но не виждам нито един шеф на подсъдимата скамейка
160
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 14 години
*** НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА. Как може да коментирате, че осъдените полицаи са били корумпирани, че са го били, защото не се е "отчитал" и т.н. без изобщо да позанавате нито едната страна, нито другата. Стига вече заучени фрази. Хайде другия път отивайте да се жалите на "хора" като Чората.
159
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 14 години
тука сега всичките пишем само колкото да си чешем езиците,много добре знаете как работи мафията по цял свят,навсякаде играе с ъс полицията те са във една обща симбиоза,но винаги играе със шефовете на полицията а не със обикновенните патрулкаджии
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А посланието на полицаите също е повече от ясно "Не прескачайта, като си плащате, ако искате да сте живи!"
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нали виждаш съда за кои работи
156
0
 
0
 
! Отговори
до 150 преди 14 години
Чората е давал на политици,на партията майка ДПС,а не на полицай. Не е имало нужда да си плаща на ченгетата с акъв гръб.Затова сега изгоряха тези полицай. С тези присъди се дава много ясно послание към полиайте- "несе захващайте с нас , че нали виждате какво ще стане.
155
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 14 години
ми щом ти знаеш че това не е истина,защо не отиде ти да кажеш истината във съда
154
0
 
0
 
! Отговори
vazmuten преди 14 години
Братя българи, в тая държава нещата не вървят на добре, да осъдят полицай които спасяват гражданите от изметта на югозапада. Хайде да се запитаме кой пък е тоя *** чичо му и кой го е покривал тоя *** толкова години. Докато ги търпим тия парадокси в страната ни... ще продължаваме да сме парадокс на нация и държава.
153
0
 
0
 
! Отговори
до 79 В М преди 14 години
Уважаеми г-не, след като имате толкова будна гражданска съвест и /доколкото разбрах/ сте били свидетел на " убийството" ,защо не отидохте да дадете показанията си където трябва !? А не анонимно да плюете от форумите! /името ,което сте цитирал едва ли е вашето/!!!Аман от разбирачи!
152
0
 
0
 
! Отговори
Друг Българин преди 14 години
Ами ако дойдат пет-шест луди ушевци и те подпукат с палките, докато ги защитаваш, под предлог че нарушаваш обществения ред и демонстрацията ти е нерегламентирана и да те пречукат като куче?! Ще им се радваш ли толкова после?!
151
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 14 години
Не знам кой и до колко е запознат с цялата истна, но ще кажа само едно - тази новина е СРАМ за България. Причините за това са много, много пъти са казвани, но никога не са били чути от хората, които трябва да ги чуят. А ако това ни е правосъдието - дупе да ни е яко. Българийо, Българийо .............