Потвърдиха присъдите за смъртта на Чората

Петимата обвиняеми получиха общо 82 години затвор
5 авг 2009 12:36,
213
Потвърдиха присъдите за смъртта на Чората
Обвиняемите за смъртта на Чората. Снимка: БГНЕС

 

Военноапелативният съд потвърди осъдителните присъди по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората.

Мирослав Писов получава 18 години лишаване от свобода, а останалите подсъдими – Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски – по 16 години затвор.

Те бяха признати за виновни за това, че са причинили смъртта на Чората, при това той е бил в безпомощно състояние, а смъртта е била причинена с жестокост.

С това решение апелативните съдии потвърдиха решението на Софийския военен съд.

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му от полицаи в рамките на специализираната операция "Респект".

Dnes.bg припомня, че първоначално от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт.

Още по темата

След намесата на чичото на убития, който е влиятелен функционер в ДПС, бе проведена повторна медицинска експертиза, която доказа, че Ангел Димитров е починал от удари.

В обвинителния акт бе записано "предумишлено убийство". Тогава последва и среща на тогавашния вътрешен министър Румен Петков с чичото на Ангел Димитров.

Много бързо след тежкия инцидент бе отстранено ръководството на благоевградската полиция.

Полицейските сводки свързват Чората с местния лихвар и нарочен за наркобос в Благоевград Васил Горчев – Кьоравия, който бе застрелян от снайперист посред бял ден пред хотел "Ален мак" на 20 януари 2005 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дааа.Такива като Чората трябва да бъдат убивани казвате.А полицаите които делят с него и му помагат какво да ги правим-при президента и държавни отличия
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
вярно е че можете.по официални дани сте 80000 и сте въоръжени.
148
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Явно повечето хора тук мислим еднакво - затова нека подемем една мощна обществена кампания, за да защитим тези мъже, така както защитихме смелият граничар, който пречука нападналият го с харпун бракониер и достойният полицай, който защити светото Българско знаме от гнусните гаврещи се с него *** !!! НИЕ МОЖЕМ !!!
147
0
 
0
 
! Отговори
аноано преди 14 години
ами тоя съд какво чака та чората не беше в затвора?май трябва да бъде осъден съда за предумишлено оставяне на престъпника на свобода.като съда не може да си свърши работата ще му я свършат полицайте! но има ГОСПОД, той ще въведе ред и справедливост! жалко за младите години и нервите на полицаите!!!
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
може и да има ефект новата тактика,виж ддупничанио колко доволни бяха от братя галеви ,откакто взели града спряли кражбите и прочие .хахахах
145
0
 
0
 
! Отговори
no name преди 14 години
Еб***ти държавата. Е как искате да има ефективна полиция - ми те вече ще гледат отстрани и няма да си мръднат пръста, да не би да ги обвинят в убийство на някой заподозрян. Тъпо, много тъпо. Затрил се някакъв гад с влиятелен чичо и сега полицаите ще търкат наровете наравно с бандитите. Нямам думи. От днес нова тактика - ченгетата в затвора и *** по улиците. Л***йнарщина.
144
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 14 години
Ами тия полицайчета дето му прикриват мръсните игри кво да ги правим тях
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ха -след такава присъда от *** от военния съд -,след смешните присъди под максимума дадени на *** били полицаи в Плевенската дискотека -ПОЗНАЙТЕ КАК ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ РАБОТЯТ ОТ ТУК НА ТАТЪК ,С КАКВО ЖЕЛАНИЕ И С КАКЪВ МОТИВ ДА ПОЕМАТ РИСКОВЕ!! По -лесно и по благоприятно за тях ще е -да си затворят очите ,да си затрят ,да подминат дадено престъпление и престъпник -отколкото да си слагат торбата в главата !То излиза ,че да си полицай освен мизерната заплата си и вечния обвиняем
142
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Ха така сега - разбрахте ли защо в нещастната ни държава се вихрят бандитизъм и беззаконие в такива мащаби? Вместо да наградят тия достойни Български полицаи и мъже, които са пречукали търговец на наркотици, който за капак на всичко оказал яростна съпротива при задържането му, вкарват ги в затвора !!! Такива като Чората трябва да бъдат убивани като бесни кучета - с тояги - натикват го в мазето на полицията и бой, бой, бой - докато пукне !!!
141
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 14 години
za smarta na nqkakav *** koito e prodaval droga na deca 6te osadqt 5 policaq a ako tozi be6e gramnal i petimata policai 6tqha da mu dadat 2 godini uslovna.Tova darjava li e?
140
0
 
0
 
! Отговори
AAA до 134 преди 14 години
Ти си турски фес ,щом защитавате *** ходете си в Турция
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да бе .Починал от един удар-един може и да ебил смъртоносен но на снимките ,които показаха при Маргарита Михнева чавека приличаше на поликлиника
138
0
 
0
 
! Отговори
Kakvi sa? преди 14 години
Какви са не разбрах, полицаите са убили Ч. от Бл-град, явно много филми с Ал Капоне гледаш! Как целият град ЗНАЕ, че се занимаваше с наркотици и проституция само медиите не разбраха. Знаеш ли колко майки е разплакал тая гад? А в полицията няма нищо написано като досие, защото снасяше инфо на полицаите, портеше, за да не го закачат и да си върти мръсния бизнес. Та нека знаят тези дето са му били дружки тогава.
137
0
 
0
 
! Отговори
аноано преди 14 години
бях 108,ама на някой май не му харесва казаното и ме изтриха! МАНИПУЛАТОРИ!!! за сега се въздържам да кажа "мръсни"!
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Петима полицаи осъдени заради показанията на 16 годишна кypвa,която вместо да учи се е плющяла в квартирата си за две дози бело.
135
0
 
0
 
! Отговори
Do 124 преди 14 години
Точно така. Браво бай Иване!
134
0
 
0
 
! Отговори
До ААА преди 14 години
Нали беше инфаркт.А може и някой бордюр да е скочил и да го е ударил по главата.Да бяха признали за непредумишлено и тогава можеше и условни да получат.Но те до последно не се признаваха за виновни
133
0
 
0
 
! Отговори
AAA преди 14 години
Чората е починал от черепно мозъчна травма,която е причинена с един удар. Може и при самото сваляне на земята да са му ударили главата ,може и докато е бил вързан с белезници.Но това не доказва предумишлено убийство и такива големи присъди.
132
0
 
0
 
! Отговори
До ААА преди 14 години
Как наричаш ритането по главата и гърдите на окован с белезници човек-може би СПА процедури.Снимката му я показаха и хората видяха как изглеждаше
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Даааам *** за 500лв. трудно ще намериш такъв полицай