Потвърдиха присъдите за смъртта на Чората

Петимата обвиняеми получиха общо 82 години затвор
5 авг 2009 12:36,
213
Потвърдиха присъдите за смъртта на Чората
Обвиняемите за смъртта на Чората. Снимка: БГНЕС

 

Военноапелативният съд потвърди осъдителните присъди по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората.

Мирослав Писов получава 18 години лишаване от свобода, а останалите подсъдими – Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски – по 16 години затвор.

Те бяха признати за виновни за това, че са причинили смъртта на Чората, при това той е бил в безпомощно състояние, а смъртта е била причинена с жестокост.

С това решение апелативните съдии потвърдиха решението на Софийския военен съд.

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му от полицаи в рамките на специализираната операция "Респект".

Dnes.bg припомня, че първоначално от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт.

Още по темата

След намесата на чичото на убития, който е влиятелен функционер в ДПС, бе проведена повторна медицинска експертиза, която доказа, че Ангел Димитров е починал от удари.

В обвинителния акт бе записано "предумишлено убийство". Тогава последва и среща на тогавашния вътрешен министър Румен Петков с чичото на Ангел Димитров.

Много бързо след тежкия инцидент бе отстранено ръководството на благоевградската полиция.

Полицейските сводки свързват Чората с местния лихвар и нарочен за наркобос в Благоевград Васил Горчев – Кьоравия, който бе застрелян от снайперист посред бял ден пред хотел "Ален мак" на 20 януари 2005 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
ганьу до 67 преди 15 години
ДА,случайте,които споменах не са единствените,които доказват на практика,че "едрият" бандюга е над закона!
69
0
 
0
 
! Отговори
Бесен преди 15 години
Направо си взимам шапката и напускам тази държава. Как може!!!Кой знае онзи как ги е псувал и им е посягал. Как мен досега полицай не ме е докосвал, ***?Съпротива при задържане, кой му е разрешил?И 18 години!!!На Митьо Очите му дадоха 4,5 и ще лежи 3 при лек режим!!!Скоро бях на бургаските гробища, там си има паметник на жената и дъщерята на Рали Пенков, които бяха взривени. Как може бе?Как може????
68
0
 
0
 
! Отговори
Чингис хан преди 15 години
По-добре да злоупотребява чичко ти полицай с пари или по-добре да отидеш на дискотека с гаджето си, да дойде Митьо Очите, да я хареса и да каже:" Тая ще я чукам" и после наистина да я ***, а ти да стоиш и да гледаш умно? Щото ей такивата полицаи са в затвора, а другите са страхливи и пръста си няма да мръднат за теб?!
67
0
 
0
 
! Отговори
Do 61 преди 15 години
Ako se seshtash imashe drug sluchai na napadnati granichni policai ot kanaldjii pri koeto ubivat slugebnoto kuche i prebivat do smart granicharq,sled dva dni xvashtat sashtite na sashtoto mqsto pri koeto teq pak se opitvat da biqt granicharite no tozi pat im chupat glavite.Zashto go kazvam,zashtoto granicharite bqxa uvolneni eto v takava dargava giveem
66
0
 
0
 
! Отговори
xoxoxo преди 15 години
Пуснете полицаите, такава *** като чори, бори, петли и т.н. не трябва да съществува!!!
65
0
 
0
 
! Отговори
;-) преди 15 години
Назовете ми и един осъден за поне едно от над 200-те показни убийства между мафиоти? Хванаха само някакъв заплес за убийството на Луканов, останалите са с шапки-невидимки и повдигнати обвинения за поръчки или извършване без доказателства....
64
0
 
0
 
! Отговори
пспс преди 15 години
Как решихте, че тези полицаи не са същите ***? Полицията трябва да се прочисти. Сред тях има същите престъпници, като на улицата. Ако искате да ви уважават, бъдете достойни полицаи, а не милиционери!
63
0
 
0
 
! Отговори
Az sum преди 15 години
Гадни,прости ченгета,които винаги са се възползвали от факта,че законът е на тяхна страна и винаги са злоупотребявали,дали ще са далавери с пари,или друго,няма значение.Нерези гнусни.Лошото е ,че за добро поведение ще лежат мн.по-малко.
62
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 15 години
еми как да има защото като вземат да си признават всичките престапници кой на кого е плащал и за какво сам се сещаш какво ще стане,затова са и тези всичките договорки с прокоратурата за леки присъди,така и едните добре и другите.
61
0
 
0
 
! Отговори
ганьу преди 15 години
Какво да се очаква от такива съдилища-оправдаващи явни престъпници,а осъждащи хора,които се самоотбраняват(спомнете си Похлупков,граничният полицай застрелял турски бракониер след като феса е стрелял първи!!!) Защо не запишат в конституцията,че престъпника е над всички закони (особено ако е от картела дъпъсъ)?????
60
0
 
0
 
! Отговори
master преди 15 години
само мутрите имат право да трепат хора без съд...куките не бива да им отнемат тая привилегия, че после ще лежат сигура за разлика от бандюгата
59
0
 
0
 
! Отговори
иСпросител преди 15 години
Първо, тия са провеждали операция респект с цел сплашване на бандюги. Ако познаваш поне един полицай и си наясно с правата им , ще знаеш, че никога не посягат на случайни хора, освен ако изрично не им е заповядано (митинги, хулигански прояви по стадиони), а за тия пътните , те пък са съвсем г-н Никой. Има и сред тях ***, ама предпочитам престъпната *** да е в Затвора, вместо тия , които трябва да ни пазят от нея! Особено такива, които са се опитал да ни избавят от Мършата заслужават и медал
58
0
 
0
 
! Отговори
master преди 15 години
интересно има ли подобна присъда 18г ефективна за някой бос от подемния свят? Колко готино, чичо му от ДПС се намесил....прозрачно и нагло!Че не могат да се трепат хора от полицаите ОК ама 18г затвор....
57
0
 
0
 
! Отговори
do 777 преди 15 години
E i nie iskam ravenstvo no q mi kagi nqkoi prestapnik s takava prisada nazovi samo edin
56
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 15 години
Разбрал си ме погрешно явно,аз не съм казал че не искам полиция,аз не искам полиция която да си прави всякакви произволия на които сме се нагледали всеки ден и да остават безнаказани ,само защото са служители на ннякакви структори,искам равен аршин за всички както се казва.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Искам имената на съдиите в медиите-вземам си автомата и ще им ходя на гости,ваща мама овча военна продажна ,с парите на ДПС които сте взели за тези присъди цял живот лекарства на децата си да купувате,и да не ги излекувате.Мъките им да гледате и да знаете защо-защото сте продажни ***
54
0
 
0
 
! Отговори
Пспс преди 15 години
Тези не са полицаи, а престъпници. Надали имат право да отнемат човешки живот. Щом са го направили - да си понесат последствията. Това, че са облечени във власт трябва да ги прави по-отговорни, а не убийци!
53
0
 
0
 
! Отговори
Къри преди 15 години
Чората е плащал на всичките 5 обвиняеми за протекции.Двама от тях и бившият шеф на РДВР са му дължали огромни суми,и за това е убит.Няма никаква разлика между Чората и полицаите които са го убили.А най-глупавата теза е :убитият е криминално проявен и си заслужава смърта.Това са фрази от милиционерски речник,от комунизма.
52
0
 
0
 
! Отговори
VORVZAKONE преди 15 години
za kolkoto i vreme da vliazat u zandana ,che im prusnat halkite na mizernite kuki, deto biat ,a ne misliat, krimi kontingenta shte gi razmaje vutre
51
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 15 години
а на теб ти пожелавам другия пат когато те спрат за проверка и се опитат да си испросят 20 лв , а ти не им ги дадеш или влезнеш във някакъв лек спор със тях да те счупят от бой,и един месец да си в гипсово корито.