Висш магистрат – съпричастен към "Октопода"

Той е много активен в съдебната система, обяви Цветан Цветанов
24 мар 2010 09:44,
91
Висш магистрат – съпричастен към "Октопода"
Снимка: БГНЕС

Има висш магистрат, съпричастен към “Октопода“, и той все още е в съдебната система, обяви пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Това е лице, което е съпричастно към хората, за които говорим през последните няколко месеца, и е въпрос на доказване дали се е облагодетелствал", уточни Цветанов, но отказа да назове името му.

"Важното е, че той попада в полезрението ни с приятелството си с определени лица, което е недопустимо за служител от съдебната система – много е тежка ситуацията, тъй като той е много активен в съдебната система все още", добави Цветанов.

Още по темата

По думите му всичко това е много важно и тревожно, затова критиките в доклада на ЕК са съвсем основателни.

"Когато мозайката е сглобена, и се виждат решения на съда, които обезсмислят труда на МВР, ДАНС и прокуратурата, това създава предпоставки за липсата на един справедлив съдебен процес. Тогава, естествено, всички се излагат на опасност", поясни още вицепремиерът.

В началото на март Цветан Цветанов определи Висшия съдебен съвет като компрометиран и потърси връзка между "Октопода" и членовете на съвета.

От средата на февруари пък срещу 4-ма полицейски служители тече дисциплинарно производство за съпричасността им към бандата.

До момента единствените арестанти по "Октопода" са Алексей Петров и Марчело Джотолов.

На сводоба са Антон Петров-Хамстера, Пламен и Йордан Стоянови (Дамбовците), Момчил Кръстев и Николай Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цветанов на всички сте ясни, че вие сте Октопода. Напипахте с вашите пипала власта и не пускат. Целия народ ще страда от вашето авантюристично управление. Вие сте мафията.
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако само един магистрат е част от октопода няма да се забележи ,но те са повече дори има вероятност да са болшинството.
4
10
 
7
 
! Отговори
Мен преди 14 години
Г-н Цветанов, ще ви цитирам:"Това е лице, което е съпричастно към хората, за които говорим през последните няколко месеца"Добре, но изглежда само си говорим за тях, друго нищо не правим.А и вие повечето ги пуснахте така или иначе.Не знам защо ги разболявате тия хора, много са ви лоши условията по арестите.Живак ли имате в стените, че почват да им падат зъбите?Прозорци ли нямате та им се стесняват пикочните канали от течението?
3
40
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЕРБ, вече сте ясни! Съжелявам, че гласувах за вас! НИКОГА ПОВЕЧЕ! Всеки ден дигате данъците, безработицата расте, орязвате соц. придобивки... България все повече влиза в блатото. По точни вие, ГЕРБ все повече ни вкарвате в блатото. и хората като почнат да недоволстват, като почнат да стачкуват и вие веднага замазвате положението с вашите сапунки - "борба с мафията" - веднага хващате - Хамстери, чучулиги, Културисти, Лапачи и т.н. Такива хора даже сигурно не съществуват.Стига сте лъгали хората!
2
0
 
32
 
! Отговори
Мариан преди 14 години
Абе не е новина, ама не ги ли виждаш, как подскачат, като има кжеш, че съдебната система не работи.Според Куцкова, съдиите колабирали от много работа, ама колко сили събраха за 13 та заплата.
1
0
 
28
 
! Отговори
edno kuni преди 14 години
Нима това е новина?..