Разследват 4-ма полицаи за връзки с Октопода

Ползвали телефони от такситата 1280, каза МВР шефът
16 фев 2010 16:53,
55
Разследват 4-ма полицаи за връзки с Октопода
Снимка: БГНЕС

Срещу 4-ма служители на МВР тече дисциплинарно производство за съпричасност към "Октопод".

Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов преди конференцията „Борбата с прането на пари”, организирана от Центъра за изследване на демокрацията.

Цветанов обясни, че полицаите са използвали мобилни телефони от таксиметрова компания, свързана с Октопода.

Служителите на вътрешното ведомство са заемали различни позиции, уточни вътрешният министър.

Той бе категоричен, че ако връзките им с престъпната група бъдат доказани, полицаите ще бъдат отстранени.

Цветан Цветанов потвърди, че при обиските в басейна „Спартак“ са открити разработки на ДАНС за „Наглите“.

Това според вътрешния министър показвало, че държавата ни е разграден двор, подобна информация може да бъде използвана към определени хора с икономически мотиви или за създаване на зависимост.

Още по темата

Вътрешният министър обаче не коментира дали на Алексей Петров ще бъде повдигнато обвинение за изтичане на класифицирана информация от ДАНС.

При гледането на мярката за неотклонение на Алексей Петров миналата седмица стана ясно, че той е свързан с таксиметровата компания „С Експрес“ (1280).

Свидетел на прокуратурата тогава заяви, че собственикът на компанията се отчитал на Петров.

Алексей Петров беше арестуван на 10 февруари при акция „Октопод“. Още тогава вътрешният министър обяви, че „Октопод“ е  продължение на" Наглите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
5
 
! Отговори
калкана преди 14 години
Защо не кажат за обвиненията в КАРТЕЛ на БАНКИте отправени от А.Петров !!!сутринта го казаха по Здравей България на НОВА Телевизия. Всички знаем коя банка е най облагодетелствувана от едно време още та до днес минават милиони държавни пари през нея .Говориме и пишем само каквото ни изнаса и за каквото ни се плаща .
43
1
 
7
 
! Отговори
жоро преди 14 години
а дали ще разследват и приятелите на полицаите-нещатните сътрудници-бивши мутри,внедрили се в структурите на МВР,запасали по два пищова,раздавайки правосъдие,от онова тяхното- останало от мутренското им време.Дали пък и за тях няма да настъпи най сетне възмездие за всички злини сторили на невинни хора,много се надявам да стане,но не вярвам,за жалост
42
2
 
4
 
! Отговори
47 - продължение преди 14 години
...Това че съда не е взел мярка за неотклонение "задържане под стража" НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ГО Е ОПРАВДАЛ. Лицето СИ ОСТАВА ОБВИНЯЕМ. Това че съдът "ги пуснал" означава, че съдът е преценил, че лицето няма да се укрие ДО ЗАПОЧВАНЕ НА ПРОЦЕСА и по време на процеса. Дали е виновно или невинно конкретното лице,съдът се произнася с ПРИСЪДА, а по време на гледане на мярката за неотклонение, въпросът "виновен-невинен" ИЗОБЩО не се разглежда от съда.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"... Т.н. "Наглите" са или невинни арестувани, или преждевременно арестувани - иначе защо всички са освободени, някои дори и без гаранция?..."Българинооооо, българинооо... и такива като теб имат право да гласуват... "А" и "Б" на държавата си не знае, но ако те питам за някой хАмерикански адвокатски сериал, сигурно целия ще ми го разкажеш, хм ?Това че съда не е взел мярка за неотклонение "задържане под стража" НЕ ЗНАЧИ , че го е оправдал. Това означава, че съдът преценил, че лицето няма да се
40
0
 
9
 
! Отговори
Печатна грешка преди 14 години
Да не би да е печатна грешка?Четирима?...........Не са ли 4 хиляди?
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
poqsni..?
38
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мдааа, и аз снощи се прибрах с такси от тая фирма... Сега какво, да чакам да ме арестуват ли? То бива PR, ама подобни постановки за бавноразвиващи се не съм си и представял, че може да се разиграват... Т.н. "Наглите" са или невинни арестувани, или преждевременно арестувани - иначе защо всички са освободени, някои дори и без гаранция? А кой е виновен за преждевременното арестуване? Kойто си прави PR, разбира се. И тоя път май не е Станишев. Че и Доган няма как да е...
37
1
 
6
 
! Отговори
октопода преди 14 години
хохохо, 4 милюцюнерчета, що не попитате КОЙТО И ДА Е земеделски производител да ви разкаже малко за октопода какво прави в цялата държава? защо това не се появява по нито една медия е още по-интересния въпрос !
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
,,Боко Кауна,, ti go ragna v usti4kata,a ,,Цецо Багера,, ti go ragna otzad ,darta maimuno... :DDDD
35
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
В ТАЯ ДЪРЖАВА ИМА МНОГО ПО КАДЪРНИ ХОРА -И ЧЕСТНИ-ОТКОЛКОТО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ТОЯ НЕКАДЪРЕН ПАРЛАМЕНТ КЪДЕТО ПОВЕЧЕТО ЖЕНИ ПРИЛИЧАТ НА ТРАВЕСТИТИ.:))))))))))))))))))))))))
34
6
 
8
 
! Отговори
баба Ви Йоца преди 14 години
Кажете на баба умничките ми?Щом МВР-то е октопода тогава Боко Кауна ще е главъта ,а Цецо Багера човката!ама тоз октопод да не е некой авто-канибал,че да се самоизяжда .........аз съм стара и не разбирам толкова рибарлъка.бракониери ли го фанаха ?
33
7
 
13
 
! Отговори
Ахил преди 14 години
КАТО ГЛЕДАМ ОБАЧЕ ,НЕ СЪМ СИГУРЕН ,ЧЕ Б.Б. РАБОТИ ТОЧНО СРЕЩУ МАФИЯТА.ЛЮБЕН ГОЦЕВ КАЗА ,ЧЕ СЕ РАДВАЛ ,ЧЕ Б.Б Е НА ВЛАСТ -ЕТО ТОВА МЕ ПРИТЕСНЯВА МЕН КАТО РЕДОВИ ГРАЖДАНИН.
32
1
 
3
 
! Отговори
бармалей преди 14 години
Щото го няма Алексей Петров да му дава матерлиали,затова!
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цветанов е герой
30
10
 
9
 
! Отговори
DivaK преди 14 години
Аз предлагам на драгия министър председател и без това е почнал с реформите. Да реформира направо цяла България. От 7000000 да останат 3000000 българи, че няма пари. Все пак предишното правителство е виновно за всичко. Идеята е дадена, само трябва да измисли какво да направи с останалите 4000000 българи. Може да направи заменка с някоя европейска държава.
29
0
 
1
 
! Отговори
SNAP преди 14 години
do nomer 25 preklanqm se pred tova izkazvane sledovatelno koito polzvat uslugite na taksitata s marka 1 euro sa evropeici xaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa moje bi sled 20 god. Izobshto ne e sme6no silno gi podkrepqm dano BG evropeicite po skoro da moje da se vozqt na taksita {bez zna4enie markata } bez da se pritesnqvat kolko 6te platqt!!!
28
1
 
3
 
! Отговори
доказателство пред с преди 14 години
А на бас, че ББ ще представи писмото на Хорхе от Испания за доказателство пред съда!
27
0
 
13
 
! Отговори
t-rex преди 14 години
Защо го няма Яне да извади някоя папка и всичко да се изясни?!?!
26
3
 
4
 
! Отговори
все още министър преди 14 години
МВР-то май е пуснало пипалата си и в Октопод, коментира вътрешният (все още) министър.
25
0
 
0
 
! Отговори
SNAP преди 14 години
tiq trqbava da polejat v" Matroska tishina" tam 6te im doide ukula :) kato izlezat 6te budad kato kokichetai :)