По-строга присъда за банковия похитител от Сливен

Апелативните магистрати решиха той да лежи в затвора 16 г. и 8 месеца
6 мар 2012 18:16,
71
По-строга присъда за банковия похитител от Сливен
Похитителят Стефан Петров. Снимка: архив, БТА

Бургаският апелативен съд увеличи присъдата на банковия похитител от Сливен Стефан Петров. Апелативните магистрати постановиха наказанието му да стане 16 години и 8  месеца затвор.

През октомври миналата година Сливенският окръжен съд го осъди на 14 години и половина затвор за въоръжения грабеж в клона на Инвестбанк в града. 

На 23 март 2011 г. мъжът нахлу въоръжен в банката, простреля един от охранителите, а после държа пет служителки като заложници, преди да се предаде.

Процесът се гледаше по съкратената процедура по искане на Петров, който се призна за виновен. Срещу него са повдигнати девет обвинения.

Мотивите за увеличаването на  наказанието са, че първоначално не са взети под внимание основни моменти от самата случка, както и личността на похитителя.

Още по темата

Обирът и последвалата заложническа криза в Сливен са обществено опасно деяние и напоследък подобни случаи зачестяват. А самият Петров пък се е подготвил допълнително за това, което е смятал да извърши. В банката е стрелял два пъти, мотивираха магистратите по-строгата присъда.

Апелативният съд намали сумата, която Петров трябва да изплати на пострадалия охранител в банката Станчо Станчев, от 150 000 на 100 000 лева.

Решението на Апелативния съд може да се обжалва в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
5
 
! Отговори
Ангел до 40 преди 12 години
Това че взимат старчоци дето и лапе ще ги смота е така.Но това е въоражен грабеж на банка придружен с опит за убийство закона предвижда от 15 до 30 години а в особени случаи и доживотен.В Америка за такова престъпление дават доживот.Нали всички пискате че нямаме съд.Ето имаме сега пък ревете ,че е много строг съда.Не знайте какво говорите и какво вършите а искате да се оправим ами няма да стане.Няма политик в света които да ви оправи ако вие не се вземете в ръце
38
6
 
11
 
! Отговори
осиновител преди 12 години
... нали е осонивене, нали никога не е познал в своя кратък живот какво е топлина, радост, какво са роднини, е, как да не го натикаме за назидание на онези от Европа, че уж и в родна България има съд и справедливост!Е, питам се аз, ами този човек няма ли да създава семейство, няма ли да се порадва на деца, на внуци, а може би той ще лежи цял живот в затвора!Странни неща стават в тази страна!Имам чувството, че ние българите мразим, ненавиждаме осиновените деца, деца които са взети от подобни
37
0
 
5
 
! Отговори
djoni дап преди 12 години
Значи,стане ли така в една държава,остават двете възможности-wizzair или easyjet !!!Дестинация по желание или по възможност. Всичко друго е компромисссссс....
36
1
 
10
 
! Отговори
GREEN VANDAL преди 12 години
Оха , всичките присъди да бяха такива , ех мечти! Това да ни замажат очите ли ?!? Колко дела се точат по 1-2 г и то без присъда !!!
35
3
 
2
 
! Отговори
ДО 39 преди 12 години
Защо смесваш двете престъпления ....сложи ръка на сърцето и си признай ...пишеш глупости.
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно на Стависки колко години му дадоха ,а той уби и човек !?!? А герберастки *** дето оправдавате тая голяма присъда на момчето!?!?!?!?!?!?!?!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на блузата му пише "KILLER" хахах еб*ти иронията!
32
13
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
Не е изкупителна жертва,не е симпатяга.Това е едно недоразумение на природата......ТОЙ Е ВИНОВЕН!!!!!
31
5
 
13
 
! Отговори
Дордата из бек преди 12 години
Присъдата е заслужена. Това че няма жертви не го прави по-малко виновен. И аз имам нужда от пари, но не стрелям по охраната на банката след което да вземам заложници за кеф. Точно такива строги закони ни трябват,а за убийците доживотни присъди без право на обжалване
30
9
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Е няма управия с вас.Ако бяха му дали 4-5 години щяхте да ревете по форумите ,че малко са му дали, той човек застрелял.А пък сега много са му дали.Проблема ви е, че вечно държавата ви е виновна,вместо да се стегнете и да си решавата проблемите.Ако напусна тая страна няма да е заради политиците а от завистливото и смотано население
29
0
 
18
 
! Отговори
Масларова преди 12 години
Попитали Радио Ереван:-Как се обира банка?- С писалка - отговорили от радиото.
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изкупителна жертва е тоя симпатяга! Цецо Крадецо като се прегръща със съдиите какво друго да му се случи на този мъж. ТОЙ НЕ Е ВИНОВЕН! Ако е искал да направи истински грабеж и убийство нямаше да действа по този начин.
27
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ехаааааа, ето на това му се вика Правова Европейска Държава. Вече се радвам, че в България има действаща правораздавателна система и всеки, който сгреши си получава заслуженото. Ето какво се получава, когато един отчаян човек престъпва закона и взима за заложници хора без да ги наранява и получава такава присъда, а тия дето разграбиха държавата или се занимават с рекет и източване на ДДС, за тях все няма доказателства. Как да не се гордеем с нашият НЕЗАВИСМ, СПРАВЕДЛИВ БЪЛГАРСКИ СЪД!!!
26
4
 
20
 
! Отговори
NEL преди 12 години
...ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА...
25
0
 
22
 
! Отговори
жер преди 12 години
Брей,чакам да видя колко годинки ше сложат на маргините,на цар Киро и други знайни и незнайни родни айдуци.
24
6
 
4
 
! Отговори
abc преди 12 години
Най-накрая едни нормален коментар.... Напълно са му заслужени годините. Това, че другите, които трябва да лежат дори повече, не са осъдени, не го оправдава. Не може като е гладен да стреля по хората и да ги държи за заложници... Докато ги държеше друга песен пеехте, сега много му били... ей няма угодия..
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пак си измиват ръцете с кокушкари а бандитите с бели екички продължават да крадът и трупат парички
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде стига ,това е грабеж и простреля един от охранителите. Държа в ужас служителките часове. Няма значение причината. По вашата логика всеки изпаднал може да ви ограби и намушка и после да си тръгне необезпокояван и да не го осъдят...Получил си е заслуженото ! Друг е въпроса ,че има още доста дето заслужават подобни ,че и по- големи присъди и минават през вратичките на закона или под масата. Но според мен няма защо да сравнявате.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
.........Маргините ли да осъдят.....???
20
1
 
20
 
! Отговори
рт преди 12 години
Тоя,че е виновен-виновен е.Ама де да беше толкова справедливи нашето правосъдие и към БАШайдуците.