Жена даде 3 000 лева на телефонен измамник

Той се представил за лекар
28 юни 2024 10:45, Красимир Ангелов
17
Жена даде 3 000 лева на телефонен измамник
Снимка: БГНЕС

Жена от Хасково бе измамена с 3 000 лева от измамник, представил се за лекар.

Снощи в 21:29 часа на спешния телефон в управлението е подаден сигнал от 88-годишна жена, която е съобщила, че около 20:00 часа на стационарния ѝ телефон е позвънил мъж, представил се за лекар.

По познатата схема "пострадал роднина" - син, за която се нужни пари за лечение, възрастната жена приготвила наличните си 3500 лева, които хвърлила на мнимия лекар от петия етаж на жилището си на улица "К. Величков" в Хасково, съобщават от Областната дирекция на МВР.

За пореден път полицаите умоляват гражданите при подобни случаи веднага да сигнализират в полицейското управление. Лекари, следователи или полицаи не искат пари на ръка. Искането на каквато и да е сума е сигурен индикатор за измама, подчертават от полицията.

Само преди 5 дни 90-годишна жена от Хасково предаде на престъпниците 8000 лева след като бе заблудена, че дъщеря ѝ е пострадала при инцидент с бойлер и се нуждае от пари за лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от Страната
Двама души са в болница след катастрофа на АМ "Хемус"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 1 ден
Малко е дала ,на туристическите фирми бабичките дават двойно интересно КОИ СА ПО ШЗМАМНИЦИ ,,,АЗ СМЯТАМ ЧЕ ТУР ОПЕРАТОРИТЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ИЗМАМНИЦИ.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ако имате възрастни роднини най-добре им махнете стационарния телефон (при положение, че още имат такъв). Купете им някакъв мобилен, може и от постарите модели, защото изглежда тези измамници звънят само на стационарни. Може би ползват някакви телефонни указатели.
14
4
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 2 дни
До Анонимен,това не е никаква злоупотреба,просто карма или както искаш го наречи,аз му казвам справедливост,да крадеш от крадеца не е грях,на тези измамници трябва медал да им дадат
13
0
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 2 дни
До Анонимен,ама много дребни,почасовата ставка на българина е 2000 евро,дала е по-малко от колкото й плащат на час,бълха я ухапала
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тая минала с дребни пари скрънзата
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
3000 лева или 3500 лева? Не че има някакво голямо практическо значение, но толкова ли е трудно да запомните едно число и да отразите правилно фактите?
10
2
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 дни
Според мен закона трябва да се промени. КОгато някоя изкукуригала бабичка хвърли пари на ало измамник, трябва да я вкарват в ареста за 72 часа. Като полежи 3 дена ще и дойде акъла за следващия път
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
абе редовни избиратели.. глупости. Голяма част от тях също са негласуващи.
8
2
 
5
 
! Отговори
от 1 преди 2 дни
"Лъже дърта комуниска на 90 години фърлила 300 лева - а иска обратно 3500 :)))" - ама и да лъже, това няма как да се докаже. Държавата е редно да застава на страната на старите хора, а младите тарикати трябва да се опарят за да се отучат от наглост и тарикатлък. А това ще стане особено бързичко, ако моето предложение бъде реализирано от Държавата!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това са редовните избиратели, които ще "променят" системата, а нямат мозък да си опазят парите.
6
3
 
5
 
! Отговори
от 1 преди 2 дни
Охоо, палците надолу продължават :)) Оказва се значи, че ало-измамници са читатели на днес.бг хахаха - ето това е новина!
5
7
 
3
 
! Отговори
от 1 преди 2 дни
Я, кой ми е сложил палец надолу :))) някой ало измамник ;))
4
1
 
5
 
! Отговори
АХА преди 2 дни
Имала-дала
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Лъже дърта комуниска на 90 години фърлила 300 лева - а иска обратно 3500 :)))
2
0
 
9
 
! Отговори
Криза преди 2 дни
Едно време хвърляха по 20к
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Да се въведе закон, който да наказва тези ало-измамници да трябва да връщат взетата сума по три - веднъж на възрастния човек и двойно на държавана хазна! Само така ще се отучат да злоупотребяват с наивни хора.