Обвинение за 21-годишен, крал данни от институции и банки

Нерегламентираният достъп е осъществяван от март 2020 до януари 2024 г.
29 юни 2024 12:05, Красимир Ангелов
32
Обвинение за 21-годишен, крал данни от институции и банки
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа Теодор Ил., на 21 г., във връзка с многократни неправомерни действия (компютърни престъпления) – нерегламентиран достъп до информационни системи на десетки държавни институции, търговски банки, застрахователни компании и други юридически лица, копиране и използване на съответните данни от информационните масиви и др.

Установено е, че нерегламентираният достъп до базите данни е осъществяван в периода от месец март 2020 г. до м. януари 2024 г., съобщиха от прокуратурата.

На 28 юни по досъдебно производство, водено под надзора на СГП, следователи от отдел „Киберпрестъпления“ на Национална следствена служба, съвместно със служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ - МВР, са предприели действия по разследването – претърсвания и изземвания, при които са проверени над 20 адреса на територията на страната.

В хода на операция е установен и задържан – Теодор Ил., представящ се в онлайн пространството с псевдонима "Емил Кюлев". В хода на операцията е иззета компютърна техника, в т.ч. и персонален лаптоп, който задържаният се е опитал да унищожи.

Спрямо Теодор Ил. са повдигнати обвинения по чл. 319а, ал. 1; 319б, ал. 2, както и по чл. 216, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Предстои възлагането на експертизи на иззетата техника. Извършени са разпити на свидетели. Действията по разследване на престъпната дейност на продължават.

Прокурор от СГП ще поиска от Софийски градски съд налагането на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: кражба на данниСГП
Още от Свободно време.
Седмичен любовен хороскоп за 1 - 7 юли
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Защо ми се струва, че всичките тия неща са свързани и с Ружа? Ако Таки се прибере и той и поиска да влезе в затвора ще стане интересно.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
И как точно е крал данните не става ясно.
29
0
 
2
 
! Отговори
баико преди 1 ден
до номер 24 вси4ко е добре планирано от б.б. последно сас снаиперистите да се замасскират вси4ки предпологения и съмнения......аз съм непри4иом. ни лук ял ни лук мирисал. само няколко дни гледам като наакан и изпла6ен.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това да не е от новините бомби, уж го хванали, ама не бил той. Навремето гръмко обявиха, че са конфискували 250к биткойни в полза на държавата, а после отрекоха. Така и не се разбра дали някои не ги отмъкна или просто фалшива новина обявена от главния прокурор по националните телевизии. Никога няма да разберем.
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Могъл крал, вместо държавата да му използва способностите, сега ще го тормозят известно време.
26
0
 
7
 
! Отговори
банДа § банКа??? преди 2 дни
Разликата между банДа и банКа е само една буква!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нашият кога?
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
За година и няколко месеца:Убиха Къро,жена му, охраната, детегледачкатаГръмнаха Алексей Петров, отговорен за сглобката, преживял редица атентати срещу него.Убиха Нотариуса.Пепи Еврото духна (или го духнаха).Божков се върна.Брендо пожела сам да влезе в затвора.Брат Галев го намериха мъртъв в дома му.ББ го вардят снайперисти, след сигнал вероятно от ЦPY за готвен атентат.Какво се случва? Такова разместване и през 90-те не е имало.
23
2
 
8
 
! Отговори
ИВАН преди 2 дни
От март 2020 г. до януари 2024 г.крал данни.Задържан вчера.Два въпроса-защо сте го чакали до януари 2024 г.почти 3 години и втория-защо сега го арестувахте ЧАК!!??
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Вместо да го обвиняват,да го привлекат да работи за тях.Толкова млад,а успял да прецака толкова институции,значи е по-добър от техните "капацитети".
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Интересно ми е как са го хванали. Дали се е похвалил пред някоя кака (снасяща на ДАHC) от къде има парички?Не ми се вярва БГ службите да имат технически капацитет да го заловят, по-скоро някой го е изпортил или в рутината е допуснал аматьорска грешка. Надали ще разберем. Странно и защо е бил в БГ изобщо? Та дори бай м*л-телефониста работи от чужбина
20
1
 
11
 
! Отговори
Опашка за затвора.. преди 2 дни
Държавата те пази и спестяваш от разходи за охрана и храна
19
1
 
9
 
! Отговори
До Резил преди 2 дни
Пробива в НАП беше извършен от младеж на име Кристиян, работещ за българска ИТ компания занимаваща се киберсигурност.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Че кражбата от банки и институции кражба ли е? Не е като да не знаем какви работят там и каква е основната им дейност. Такъв бандитлък като в тази държава надали има на друго място.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ДАНС и НАП са разграден двор и теч на данни и файлове.
16
9
 
1
 
! Отговори
баба Пена преди 2 дни
Тоя сега ще влезне у панделата и ще забрави кога ще излезне
15
1
 
12
 
! Отговори
От 13 преди 2 дни
В същото време ББ го пазели снайперисти. От АEЦА изтекли 3 тона радиоактивна вода, случайно. Може би нещо наистина се готви. Вероятно от посолствата. Предизборно мейданче?
14
5
 
9
 
! Отговори
ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ преди 2 дни
ВСИЧКИ РУСКИ ШПИОНИ В БЕЛЕНЕ..... СВЪРЗАН С РУСИЯ... ЕМИЛ КЮЛЕВ - БЪЛГАРО - РУСКА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА.......
13
2
 
9
 
! Отговори
Бабите с гайдите преди 2 дни
Крал дини .пъдари нямат ли ?
12
1
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 2 дни
От къде знаеш? Факт е, че се случват странни неща в последната година - Божков се върна, Брендо сам влезе в затвора. Няма да се изненадам и Цецо Мустака да изпълзи отнякъде заобиколен от адвокати и бодигардове.