Унгария може да бъде лишена от правото на глас в ЕС

Причина за безпрецедентна стъпка ще е новото законодателство
Обновена: 5 яну 2012 16:20 | 5 яну 2012 16:20, Елка Василева
21
Унгария може да бъде лишена от правото на глас в ЕС
Сградата на унгарския парламент. Снимка: Reuters

Ако Унгария не се съобрази с препоръките на ЕС по повод новоприетото от Будапеща законодателство, може за първи път да бъде задействан текст от Договора от Лисабон, който предвижда отнемане на правото на глас на тази държава на заседанията на Съвета на ЕС и на Европейския съвет, заяви говорителят на Европейската комисия Оливие Баи.

Още по темата

"Засега не сме стигнали дотам", уточни той. Въпросният текст от договора предвижда дадена страна чрез нейните представители да бъде лишена от правото на глас в двата посочени формата, ако не се съобразява с европейските ценности и договори.

Две от трите най-големи групи в Европейския парламент призоваха в последните часове за взимане на отношение по въпроса с новите закони в Унгария.

Групата на социалистите и демократите призова председателя на ЕК Жозе Барозу да представи на следващата пленарна сесия своята позиция по проблема и за решителни действия, а Алиансът на либералите и демократите настоя за увеличаване на натиска над властите в Будапеща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Унгария
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще и пръднат на унгария на к...ра масонските маоисти дето лапат пара в брюксел унгарците пъри скочиха срещу *** и комунизма сега ще се озъбят и на поредните алчници дано орбан да успее да запуши зиналата паст на евросъюза и *** дето гоуправляват
18
5
 
7
 
! Отговори
СТРАХЪТ ОТ УНГАРИЯ.. преди 12 години
..Е ГОЛЯМ В ЕС!АНТИКОМУНИЗМА И АНТИЛЕВИЧАРСТВОТО НАБИРАТ СИЛИ!ЛЕВИЧАРИТЕ И ПСЕВДОСОЦИАЛИСТИТЕ , ПРЕДИЗВИКАХА ТАЗИ ФИНАНСОВА КРИЗА СЪС НЕОГРАНИЧЕНОТО ПИЛЕЕНЕ НА СРЕДСТВА И ВЪЗМОЖНОСТИ!ПОГЛЕДНЕТЕ ЦЕНТРАЛАТА В БРЮКСЕЛ--ПЪЛНА Е СЪС БЪЛГАРСКИ НЕКАДЪРНИЦИ !
17
3
 
7
 
! Отговори
УНГАРИЯ Е СЪС .... преди 12 години
..ЗДРАВА ИКОНОМИКА --НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ!ПОСЛЕДНИТЕ РЕШЕНИЯ НА В.ОРБАН ,ДА ЕЛИМИНИРА КОМУНИСТИТЕ ОТ ВЛАСТТА И МЕДИИТЕ , ПРЕДИЗВИКА ТАЗИ НАКАЗАТЕЛНА АКЦИЯ НА МВФ И ЕВРОПА!НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ---ЧЕ КОМУНИСТИТЕ /сега Социалисти/ОТ "ПЕС"/хора, като Станишев/ , СА МНОЗИНСТВО В ЕВРОПАРЛАМЕНТА!СТРАХЪТ ОТ УНГАРИЯ , Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ФИНАНСОВИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ГЪРЦИЯ И ИСПАНИЯ!АНТИКОМУНИЗМА И ЛЕВИЧАРСТВОТО -НАБИРАТ СИЛИ В ЕВРОПА!ОТ "ПЕС" , СЕ СТРЕМЯТ ДА ЕЛИМИНИРАТ ОПАСНОСТТА ...В ЗАРОДИШ!/ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ!
16
2
 
13
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Ама още колко време ще се задържи Евросъюза?! Гърция е пред фалит, маджарите също "напредват" в тази насока, Италия едва се крепи над водата, Португалия и Ирландия - също, Испания е в икономическа криза; ВБР също хич не е добре икономически... БГ и Румъния се държим дето е казано на сламка. Второ, в който пакт или съюз влезе БГ, след мах. 2-3 години каруцата се разсъхва, започва да скърца и бързо се чупи. Трето, да не би Франция, ВБр, Финландия и Италия да са искали разрешение от ЕС, когато нападнаха Либия? Разбраха се със САЩ и се втурнаха със самолетите, а сетне с командосите да правят експорт на демокрация! За какви европейските ценности и договори говорим тогава и с какво основание г-н Оливие Баи заплашва, че въпросният текст от лисабонския договор предвижда дадена страна да бъде лишена от правото на глас в Съвета на ЕС и Европейския съвет, ако не се съобразява с европейските ценности и договори?! Та останаха ли вече такива?!
15
8
 
4
 
! Отговори
Бат Митко преди 12 години
Много скинари има по тези сайтове. Не ционистите ще ви затрият, а празнотата на бръснатите ви кратуни.Унгария ще я видим, в момента икономиката им е много зле.
14
2
 
8
 
! Отговори
Разделяй и владей преди 12 години
11 -ти, кой ви втълпи че унгарците са арийци. Те са смесица от маджари ( чистокръвни тюрки ) и авари ( които някои историци считат също за тюрки, въпреки че нее много ясно). Истината е, че Европейският съюз се тресе под натиска на Щатите, защото ЕС има над 500 милиона население и икономика в момента по-конкурентноспособна от Щатската. Последното предложение е Унгария да вземе заем от Международния валутен фонд. Чий е фонда? Ясно е нали. Щатите бият членките на ЕС поотделно.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И пръднат на унгария на дедовия дреме им
12
3
 
21
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Националните държави в ЕС нямат право на свобода и самоуправление. Излезе ли някой народ от коловоза на брюкселските ***, тежко му!
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 56 година отново унгарците доказаха ,че гордия им арийски дух не е угаснал и излязоха първи в източна Европа срещу съветските танкове като първо свалиха от парламента червения комунистически *** с жълтите еврейски пентаграми и видяхме след време какво стана с варшавския договор , сега пак Унгария е първа ,да свалят синия *** с жълтите пентаграми от парламента идва му края на измисления глобалистки ЕС
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ги виждам нещо да коментират как се потъпква от чиновниците в Брюксел свободния избор на унгарската държава от обрязаните по мойсеевия закон (радетели за демокрация) дето съвсем наскоро ореваха орталъка колко (лошо) било в Русия и как Путин (потъпквал свободата и демокрацията)
9
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА ОРБАН ,КАКВОТО ОБЕЩА НА УНГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ГО ИЗПЪЛНИ ,ЦИОНИСКО-МАСОНСКО-ГЛОБАЛИСКИЯ ЕЛИТ СА В ШОК УНГАРИЯ ИМА НОВА КОНСТИТУЦИЯ ,КОЯТО КАЗВА ,ЧЕ УНГАРИЯ Е ЕДНО НАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА В КОЯТО НЕ СЕ ПРИЗНАВАТ МАЛЦИНСТВА И ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ И МОРАЛ СА ОСНОВОПОЛАГАЩИ ЗА ОБЩЕСТВОТО ,НО НАЙ МНОГО ГИ ЗАБОЛЯ ,ЧЕ С ЗАКОНА ЗА БАНКИТЕ ОРБАН РЯЗКО ИМ СЪКРАТИ ПЕЧАЛБИТЕ НА БАНКЕРИТЕ И ВЪРНА ЗЛАТНИЯ СТАНДАРТ НА ФОРИНТА ,,, ,СВОБОДА ЗА ХРИСТИЯНСКИТЕ НАРОДИ НА ЕВРОПА ОТ ЦИОНИСКАТА ЧУМА
8
1
 
2
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
S PODVITA OPA6KA I KAT NAS OT BSP ADEEEEE
7
0
 
8
 
! Отговори
У нас , все още се преди 12 години
карат , кой да води бащината хомодружинка .
6
8
 
31
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Първата лястовица предвестник на СВОБОДАТА в света, се нарича УНГАРИЯ. Вятъра на промяната в Унгария на Орбан!!!Ето ви един сигнал, че можело да се опълчиш на Ционистите. Почва се вече, Унгария...ЕВАЛА НА ТЕЗИ ПИЧОВЕ!!!!!!!!!!!Надяваме се България да последва нашите унгарски Братя!А в света положението е точно това - финансите се управляват от алчни чудовища, контролиращи чрез световните орг...анизации националните банки на отделните държави. И само някой (напр. в моменто Орбан в Унгария) да се опита да ограничи този контрол го изкарват ***, диктатор, тиранин. И когато част от истината светне пред очите на овчето стадо, се започва блееене: - Бееее, един мармот завива шоколада; - Бееее, това сценарий на психотрилър ли е?; - Бееееееее...Но скоро, света ще се пробуди и то много по-скоро отколкото предполагаме. Измислените пари или по-точно виртуалните финансови инструменти, ще отидат в миналото където им е мястото. Шепа хора си присвоиха света и непрекъснато оказват натиск върху милиардите роби, но това ще се промени. В каквито и тайни организации, кланове и един куп други глупости да членува човек, той винаги си остава просто човек (погледнато отгоре ако ме разбирате) - малък, незначителен и крехък, и като физика и като психика. Тази година ще бъде повратна именно защото робите ще се надигнат, а както всички знаем те са в милиарди повече от алчните подлизурковци с "тайни" съкращения...
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иначе па какъв парламент имат, личи си , че са били под Австрииско владичество, а не под османско. Проблемът на Орбан ще се реши , като махне синьото знаме от сградата. Вятърът на промяната пак задуха.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да го оставят, но симптомът е ясен - ЕС няма да го бъде в този вариант.
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всяка държава има право на самоопределение ,когато бяха изборите Виктор Орбан обеща на народа на УнгАРИЯ точно такива промени ,а именно нова конституция и обезпечаване на форинта със златно покритие и разбира се основополагащите Християнски ценности и морал в обществото и затова беше избран с такова огромно мнозинство ,затова сега циониските либералстващи копои поклонници на не традиционния секс в Брюксел вият на умряло
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Sergo ima da se peni i ligavi,nali e shef na leviete bokluzi.Steia da se fuka.
1
10
 
19
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Някойомни ли Хайдер австрийският националист, който преди години спечели властта в Австрия?От ЕС му спретнаха санкции и едва ли не блокада, ако не се откаже и да си подаде оставката!Не стига това но последва "случайна" катастрофа и човека загина!А бе исляма е подготвил едно Шериатско бъдеще на Западна Европа и това е!Лошото е че европолитиците са изглежда вътре в заговора!