Консервативната германска опозиция - против спирането на вноса на руски газ и петрол

ХДС също така не подкрепя скъсването на културните връзки с Русия,
6 мар 2022 10:10, Петя Славова
52
Консервативната германска опозиция - против спирането на вноса на руски газ и петрол
Снимка: БГНЕС

Германските християндемократи са против пълното блокиране на вноса на руски газ и петрол и подкрепят запазването на културните връзки с Русия въпреки войната в Украйна, заяви вчера лидерът им Фридрих Мерц, цитиран от ДПА.

"В момента не обмисляме увеличаване на санкциите по отношение на енергийните доставки от Русия", заяви Мерц след заседание на ръководството на Християндемократическия съюз (ХДС).

Дискусията в партията, която доминира в политиката на Германия от десетилетия, но в момента е в опозиция, продължава, каза Мерц. "Ако тази война продължи, ако жестокостите, извършвани срещу цивилното население, продължат, ние сме отворени към идеята, че ще трябва да използваме и тези средства", каза той.

ХДС също така не подкрепя скъсването на културните връзки с Русия, като лидерите на ХДС са единодушни, че не всички мостове трябва да бъдат изгорени, каза Мерц. "Искаме да останем в контакт с хората на културата, които желаят да продължат да работят с нас, когато това е възможно", каза той, цитиран от БТА.

"Русия не е наш враг. Там има деспотично правителство, престъпен режим, който сега води тази агресивна война", каза той, но подчерта, че ХДС прави разлика между правителството и населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо ако изгорите всички мостове краят му се вижда без русия спира ес да съществува без воина русия спечели
34
5
 
25
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Западна европа и сащ загиват . Проповядват аморализъм смяна на пола робство извратеност пропадане на човешките цетлнности
33
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егоизмът на Германия, винаги е бил пагубен за Европа и света. Лудият диктатор в Кремъл, добре го познава и разчита на него
32
7
 
38
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Вие не обмисляте повече санкции, щото се изчерпахте докрай!! А вашето правителство и порядки са също толкова 1деспотични1 и 1агресивни1, водихте 1неоправдана1 1война1 в Сърбия, 1лицемери1 такива! Вашео и Путинското управление са едни и същи, но вие го наричате демокрация, а те по друг начин! И при вас има 1репресии1 и при Путин! С нищо не сте по-различни от рашките! След няколко години, като се съвземат, ще им се молите за много неща, а вие ще затънете в своята 1алчност1 и 1лицемерие1!!!
31
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фашистите се подкрепят
30
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същественото е,че за ,,греховете,, на украинците рускитеподлоги решили да ни ,,уведомят,,сега и то по форумчето на този сайт
29
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента не обмисляме увеличаване на санкциите по отношение на енергийните доставки от Русия. . . Превод на български . . . Единия крак си простреляхме вече (разбирай Северен поток) не може и другия да си простреляме! Немците си гледат интересите за разлика от България! Но българите са резистентни към собствените си интереси _ такива са фактите!
28
5
 
49
 
! Отговори
Тъй, тъй преди 2 години
Да се надяваме на политическо решение. Израел не осъжда Русия неслучайно, отвратени са от нацистките снимки и избиването на невинни хора. Между другото бандеровците бутнаха и паметника на българските опълченци, защото били сепаратисти, биещи се срещу законното правителство. Ама забравяме....
27
37
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Путин е свършено като политик! Скоро и руснаците ще го разберат! И надали някой се връзва на руските таракани, които отъждествяват Русия с Путин!
26
20
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Избора не е лесен в момента. Европа не е подготвена с алтернативни източници на енергия. Единствено Великобритания разработва плазмени реактори, но проекта е в много ранна фаза. Ще видим дали икономическите мерки ще предизвикат смяна на режима в Москва. Все пак не е добра идея да се плащат стотици милиарди на империя управлявана по подобен начин. Тези пари не допринасят за благоденствието на обикновените руснаци, а на кръга от олигарси около Путин.
25
1
 
16
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Да ни е честито ако е вярно това
24
2
 
30
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
И да подчертая, че европа е наложила временни санкции на Русия докато е в конфликт с Украйна, което означава, че иска да продължава да работи с Русия
23
28
 
2
 
! Отговори
От 22 преди 2 години
А и Индия? ТЕ какви "хора" са изобщо тея .... сщества?
22
2
 
35
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Винаги избора е по трудния начин на гърба на данакоплатеца! И ние ще го осъзнаем когато се разделими с благинките, които имаме и водиме първобитен стандарт на живот! Вече всичко е скъпо, депутатите си вдигнаха заплатите с по 700 лв а на простия човек му свалят заплатата за да остане на работа! Ще има глад и мизерия в името на ЕС
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Русия, Китай и Индия са половината от населението на земята а може и повече!" - Украйна е с 2 пъти повече население от цяля скандинавия - каквот виждаш, бройката не значи почит нищо в икономически план.
20
3
 
39
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Не мога да повярвам какво се пише по форумите. Европа трябва да е единна, САЩ трябва да е откъснатият! Русия и Китай накрая ще си направят собствен SWIFT система и ще заличът долара, тогава ще е пълен катаклизъм! Русия, Китай и Индия са половината от населението на земята а може и повече! Русия има на къде да ходи, въпроса е ЕС какво ще направи - ще пазарува от САЩ ли? Това е много лош сценарий, който ЕС го знае и трябва да си .. да го допуснеш!
19
0
 
41
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Тук - таме, се изказват разумни приказки по отношение на Русия. И в частност и аз съм против тази братоубийствена война!
18
44
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 2 години
Да си русофил днес,означава да си против Путин. Подкрепям напълно че и руското население трябва да страда. В близките 10..15 г. Руснак ще е обидна дума...
17
2
 
53
 
! Отговори
В. преди 2 години
Европа няма никакъв интерес да си блокира икономиката защото на САЩ им трябвали ракетни площадки в Украйна. В Русия може заплатите да станат 100 долара, но могат да дадат на хляба, тока, парното и дизела символична цена за техните граждани. Ще недоволстват тия, които карат ски в Швейцария.
16
11
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гост ---- не е вярно! сащ и нато трябва да отстъпят! а русия трябва да е силна, за да има възпиращ ефект спрямо краварите! иначе света ще стане слуга и роб на имперските амбиции на сащ! гост, ако няма добро, как ще разбереш че има лошото???!!!