Меркел заета с мемоарите си, докато свиква с живота на пенсионер

Книгата вероятно ще бъде публикувана догодина
33
Меркел заета с мемоарите си, докато свиква с живота на пенсионер
Снимка: БГНЕС

Бившата германска канцлерка Ангела Меркел е заета с писането на мемоарите си, които планира да публикува през 2024 г., и каза, че този процес ѝ помага да размишлява върху богатия ѝ на събития живот, докато свиква с живота на пенсионер, предаде ДПА.

С помощта на нейната дългогодишна ръководителка на канцелария Беате Бауман тя пише за детските си години, но също и за канцлерския си мандат, разказа снощи бившата лидерка на консервативния Християндемократически съюз на събитие в рамките на Лайпцигския панаир на книгата в Германия.

"Това създава яснота - парче по парче - но и изисква концентрация", каза Меркел за процеса. Тя заяви, че се справя добре след края на канцлерския си мандат, като изтъкна, че се чувства "удовлетворена".

Визитата на бившата канцлерка предизвика голям интерес сред посетителите на панаира на книгата, който се провежда всяка година в град Лайпциг.

В препълнена зала Меркел разговаря с главния редактор на седмичника "Цайт", наред с други неща, за източногерманските си корени, за канцлерския си пост и за настоящия си живот.

Тя напредва по пътя към свикването с живота на пенсионер - каза Меркел с усмивка. "Все още не мога да се разхождам по улиците без да ме разпознават", добави тя.

Меркел, която по настоящем е на 68-годишна възраст, беше начело на най-голямата европейска икономика в продължение на 16 години между 2005 г. и 2021 година. Тя беше и първата жена канцлер на Германия./БТА, Владимир Арангелов/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Меркелмемоари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
I hate bounderians преди 1 година
И къде в ЕП пише, че аз трябва да се чувствам "like buddies" с украинци, които псуват и заплашват германските канцлери? Понеже те това правят, това е по цял ден, освен това, това не са отделните им прояви, и тези прояви не са някакви стадионни прояви, те заплашват германските политици нон стоп и твърдят, че заплахите към германски политици "били нещо приемливо или нормално"
22
0
 
0
 
! Отговори
I hate bounderians преди 1 година
Според украинците сега те имат право да псуват мен? понеже исках да питам кой им е казал, че имат право да псуват Меркел на обществени места и да твърдят, че това ще ги легитимира във власт автоматично и че е здравословно за тях, този вид псуване? Според украинците на Сатанишев псуването било здравословно, особено когато е "репетативно" и когато "така се отстранявали германските политици" ?
21
0
 
1
 
! Отговори
I hate bounderians преди 1 година
Исках да питам, понеже на мен ми е неприятно, някакви украинци да твърдят, че имат легитимираност от ЕС или ЕП за да псуват Меркел на обществени места
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже все още има активни комантари тук, въпреки, че статията е като от турски ежедневник, дали някой има разбиране, защо украинците искат да "псуват" Меркел, и защо Джанков искаше да вкара Сатанишев в ЕП, за да "вика със себе си" украинци, които да псуват Меркел
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя е 15 години по-млада от Байдън, ама се пенсионирала и вече драска мемоари. Чърчил е почакал да стане на 90. А кралицата не драсна и ред, изглежда живота и е бил безкрайно скучен.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая престъпница защо не е в затвора??
17
0
 
1
 
! Отговори
да бе мълчала преди 1 година
Меркел има много грехове...1. Допусна чудовището путин да се развие и да набери сила тъмната страна. 2. Създаде и до последно подкрепяше тиквата независимо от страданията на народа ни--това не я интересувашеи изобщо. 3. С лоша аритметика и преценка на ситуацията и перспективата допусна емигрантите и джихадистите в Европа. От нейните грехове стотици хиляди загубиха живота си.......да гори в ада и желая от сърце.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мемоарите ще се казват: "Как затрих Европа".
15
0
 
3
 
! Отговори
Друг преди 1 година
Историята ще я осъди! Но тя самата нищо неможе да направи, така и се диктува! Само да не забравиш и това да опишеш в книжката си!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя самата едва ли може да стъкми и едно изречение, горкицата. Кой знае кого е наела да и описва житието-битието. Нещо като принц Хари. Пък и точно в канализацията ще оттекат мемоарите и, че кой ще си губи времето да ги чете. Все пак ще и призная нещо-тя си рискува репутацията и призна, че минските споразумения са били дългоопашата лъжа. Внесе яснота по въпроса за сегашната ситуация.
13
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Аз като християнка и демократичен човек който е бил при нейното управление мога ли да участвам с написването на глава от мемоарите и като свидетел каква е предателка ей така демократично без страх и заплахи само истината нали сме вярваме в един бог и Христос да си напиша преживяванията от политиката и нали нали има закони за нас който да ни защитават. Права и равноправие има когато махнат закона с който поробиха свойте на чуждите. Сега т***н**те са със закон установени. Извратеняци прости и Шолц
12
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Тази е доста зле по-зле от Хитлер ами и Шолц въобще не и отстъпва. Още по-зле на квадрат..... Имало едно време Германия. Сега така са затъпели от готовите пари, че е потрес...... Или предават всичко и всички в името на който дава пари....темата е дълга....
11
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Тяхната партия е мюсюлмандемократическа. Агентите още търсят откъде и идват парите за доброволно покръстване на Германия или е природно заблудена овца от стадото не знае какви ги върши... По празниците да вървят в джамийте там им е мястото на предателите. Християндемократи друг път.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една глава посветила на банкянския ром, една на бункерния мишок и книгата свършила.
9
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 1 година
консервативния Християндемократически съюз според мемоарите включва ли целият т***н***ски свят. Срам няма тази жена. Пенсионира се взела каквото взела да ме мислят от ограниченият и мозък тези който остават активни в живота.... Християндемократа друг път. Нещо не разбира даже и името на партията какво очаква човек тогава..... Ще пише отвята мисъл на човек с пари ей тъй да не заспи ....
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11 - Ее стига е, ям еее
7
0
 
2
 
! Отговори
амиии преди 1 година
Да е жива и здрава... от тази вече нищо не става! Докато ги напише мемоарите си този кендзеФ (наречен юръп съюз) ще се разпадне!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видех на видео как танцува по цици на един от нашите курорти като млада, направи Германия ориенталска колония, требва да се гордее със себе си :)))
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
парите не миришат...
4
3
 
11
 
! Отговори
Гъз преди 1 година
Меркел е поредното доказателство , че бог няма. Не е възможно такиви из роди да са божие творение.