Путин към Запада: Грешите, като не забелязвате ударите на Киев по Запоржката АЕЦ

12 юли 2024 23:24, Александър Попов
225
Путин към Запада: Грешите, като не забелязвате ударите на Киев по Запоржката АЕЦ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин смята, че е голяма грешка на Запада да не забелязва ударите на Киев по Запорожката атомна електроцентрала, предаде ТАСС.

"Фактът, че врагът сега нанася удари директно по централата, това, разбира се, изисква специално внимание от наша страна и, за съжаление, не привлича вниманието на онези хора и онези сили, които днес поддържат киевския режим", подчерта Путин на среща с губернатора на Запорожка област Евгений Балицки.
Президентът е сигурен: "Това е тяхна голяма грешка, ние ще я помним, ще говорим за нея неведнъж".

"Виждам и такива неща, които не могат да бъдат пренебрегнати, също свързани с безопасността, - това е, на първо място, разбира се, безопасността на Запорожската атомна електроцентрала", заяви Путин.

ТАСС отбелязва, че през последните месеци въоръжените сили на Украйна (ВСУ) редовно атакуват инфраструктурата на Запорожие и Енергодар. Сутринта на 3 юли Киев нанесе удари с безпилотни самолети по подстанция "Радуга", при което са ранени девет служители на Запорожката АЕЦ.

В същото време след нападението на ВСУ на 19 юни, когато градската подстанция "Луч" беше напълно разрушена, втората градска подстанция "Радуга", частично повредена на 21 юни, остава единствената, която снабдява Енергодар с електроенергия.

Възстановяването на всички икономически сфери в Новорусия върви с добри темпове, заяви руският президент Владимир Путин на срещата си с губернатора Балицки. Държавният глава отбеляза приоритета на възстановяването на жилищния и комуналния сектор.

Путин също така изрази увереност, че сигурността на Донбас и Новорусия (термин от времето на руските царе за части от Южна Украйна) ще бъде гарантирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
20
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Чао пyтюненадерталци, продължавам да си гледам филма с гаджето, а вие дерзайте :))) Съборете капитализма, еврото, лошият Запад и потопете САЩ докато си гледам филма :))) Успех!
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Байдън бил ли е някога жена папуаска аборигенка?
10
25
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
"Британското разузнаване: Русия е изгубила над 70 000 войници в последните два месеца. "Средната стойност на руските жертви най-вероятно ще продължи да се движи над 1000 на ден в следващите 2 месеца, твърди английското министерство на отбраната" ===ето на тези им вярвам
9
27
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
ТАСС и Пyтapaнkaта кажат ли ти "Добър ден", погледни нагоре да видиш дали Луната е в пълнолуние :)))
8
6
 
22
 
! Отговори
И тука преди 1 месец
Американофилите пак си глътнаха граматиката и отидоха на краварска лексика! ха ха !
7
7
 
23
 
! Отговори
Американофилите преди 1 месец
имат избирателна памет! Затова оценката им за реалността е изкривена!
6
10
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 1 месец
Вие отдавна се отрекохте от Бога, така че не чакайте закрила от Него. Вашите мъки тепърва започват. Ще заплатите за пролятата невинна кръв с кръвта на най-близките си!
5
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господ да ни пази!Ако успеят половин България ще изгори,защото това е по-близко от Чернобил.С какъв акъл им давате на укрите снаряди да стрелят там?!
4
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички, които подкрепяте руския фараон, ще погребвате деца и родители. Четете книга "Изход". За невинната кръв ще бъде заплатено с кръв!
3
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извввверг!!!
2
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За войната между Русия и Украйна,не мога да кажа нищо,но аз съм безкрайно благодарен на доктор Путин -лечителят,че ни избави от ковид,при това само за ден.
1
7
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
По плажа в Севастопол,по Донецк 8 години!