Зеленски иска съседите да помагат за прехващане на руски ракети

Иска среща на Съвета НАТО-Украйна да се обсъди помощта
240
Зеленски иска съседите да помагат за прехващане на руски ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски е разпоредил да се подготви среща в рамките на Съвета НАТО-Украйна, на която да се обсъди участието на съседни страни в свалянето на руски ракети, предаде Укринформ, цитирайки думите на украинския лидер по време на събитие по случай Деня на военновъздушните сили на Украйна.

"Трябва да разработим повече технически възможности, така че съседните страни да могат да използват самолетите си срещу определени пристигащи ракети. Да, те удрят Украйна, но действат в посока на нашите съседни партньори, разбира се, на първо място страните от алианса. И изглежда, че това решение вероятно е трудно за нашите партньори. Те винаги се страхуват от ненужна ескалация. Но ние се борим с това, ще работим по него и мисля, че имаме добър вариант за нашия Съвет НАТО-Украйна, и вече го изработихме от гледна точка на безопасността по море", каза Зеленски.

Той заяви, че вече е възложил на украинските дипломати да работят с НАТО за провеждането на заседание на Съвета НАТО-Украйна и е определил дата за такова заседание.

"Мисля, че днес наистина ни липсва такава коалиция. Защото е голяма отговорност една съседна страна да поеме отговорност и да ни помогне да сваляме ракети. Въпреки че според мен това трябваше да бъде направено много отдавна. Но мисля, че има и друг такъв инструмент, и искам да го изпробваме, за да могат страните от НАТО да разговарят с Украйна за възможността за такава малка коалиция от съседни страни, която да сваля вражески ракети", каза Зеленски./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди известно време, когато казвах, че по-мръсни, долни, гнусни същества от украинците са само македонците ме нарекоха фашист. Моя грешка - украинците са по-зле и от македонците. Да не забравяме, че "Исус е от Охрид" и такива глупости. Ама да върнеш държавата в каменната ера заради??! Заради какво? Добре де - да речем спечелят. И какво печелят? Медал-пaрцaл? И "дайте"$$, че да си оправим"държавата" Тия са като пиявици.
35
1
 
22
 
! Отговори
Всеки учил история преди 1 месец
знае, че така са започнали войните! След като не може сам да воюва има две решения капитулация или преговори за мир, а не въвличане на съседите във война!
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да иска сега че Ноември наближава
33
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много досаден тоя.
32
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки застаряващи сте 60-70 годишни вече не сте фактор
31
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да. До пълна победа на Украйна. Блатните отиват на фалит.
30
2
 
18
 
! Отговори
До 25 преди 1 месец
Ще хване от трите ракети най-дългата да си прибира версиите докато е време тук не му е Урколадия
29
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този вече НЕ е президент! И не спира а се мъчи да подпали световна война, щото иначе самите украинци щв го линчуват скоро! Мръсно, нагло същество! Айде прибирай си хрантутиците от тука!
28
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той се опитваше да въвлече и други държави във войната в Украйна, но няма да му се получи, цирей, нацистки кръволок!
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко ли му е че новите "украински" Ф-16ки ще излитат от Румъния и България?
26
3
 
11
 
! Отговори
До 24 преди 1 месец
Украинските копейки и работа,те са работливи като млади роми,само казва дай ми жината болен дицата и той
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И от какъв зор Молдова, Румъния, Унгария, Словакия, Беларус и Полша ще се бутат в шамарите? Това са 5 държави. Едно, че ще предизвика спорове между Унгария и Румъния заради Трансилвания. Друго, че оня картофен мустак изобщо не иска проблеми с руснаците в Беларус. Поляците мразят всичко руско и всякакви руски марионетки. Унгарците също. Молдова е колкото София и изобщо не се знае защо изобщо я замесват?! И.. колко човека трябва да умрат заради някакъв актьор, който се мисли за Че Гевара?
24
9
 
13
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Зеленской като приключи с Украйна -ще дойде като Президент и на България- за да може да прихваща още ракети
23
28
 
2
 
! Отговори
Шефа преди 1 месец
Копейки стига сте драскали че след час трябва да сте в склада на работа
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До къде стигна контранастъплението.-:)Еврейско куче!
21
2
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
С кой говориш,че нещо не се разбира
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мали къса дилпломатическоте си отношения с Украйна за декларираното и съучастие в тероризма (конкретно: съучастие на туарегите и Ислямска държава). Самите украински военни власти публично са оповестили, че са пратили в Африка военни в различни страни.
19
1
 
29
 
! Отговори
самальот преди 1 месец
пОЛОВИНАТА МУ НАЦИЯ -ПО европейските плажове и хотели на "хранилка" а Той иска чуждите самолети да прихващали ракетите на Русия- Тази война е на Украйна -Тя сама си я направи - Нацистите на Азов колко невинни хора са изтрепали преди войната? Ще кажете -ама те не са нацисти-- те татуирани от горе до долу с свастики - имаме интернет и гледаме -не сме ***
18
23
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 1 месец
И тва го казваш ти дето вашия президент през ден ходи да проси в Китай и Северна Корея.
17
2
 
20
 
! Отговори
А бе преди 1 месец
Нали на Русия и свършиха ракетите още през октомври 2022 г. и нямала приятели от които да вземе,каза шефът на британското разузнаване пред ВВС Лондон.Ми те руснаците нямат ракети,откъде ги измислиха тези ракети?Това да не са перални без чипове,които Урсула се закани,че перални чипове няма откъде да получат?Вероятно ги изстрелват с катапулти както преди Христа.