Няма да има среща на върха в базата “Рамщайн”

По план Байдън трябваше да кацне в Берлин утре вечерта
9 окт 2024 16:06, Инна Ангелова
26
Няма да има среща на върха в базата “Рамщайн”
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Срещата на световните лидери, която трябваше да се състои в събота в американската военновъздушна база "Рамщайн" в Германия, няма да се състои след като американският президент Джо Байдън отмени посещението си заради вилнеещия в САЩ ураган "Милтън", предаде ДПА, като се позова на американското командване в "Рамщайн".

"Събитието, насрочено за 12 октомври 2024 година, е отложено", гласи цитираното от Ройтерс изявление от днес на пресслужбата в американската военна база в германската провинция Райнланд-Пфалц, построена в близост до град Рамщайн-Мизенбах.

Скоро ще бъде обявено кога ще бъдат следващите заседания на оглавяваната от САЩ Контактна група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна, която е напът да стане част от структурите на НАТО, добави командването.

Ройтерс отбелязва, че преди официалното изявление от "Рамщайн" съветникът по въпросите на външната политика на полския президент Анджей Дуда - Мешко Павлак, е информирал агенцията, че срещата няма да се състои, поради което Дуда няма да пътува за Германия.

ДПА на свой ред посочва, че в контекста на отмененото посещение на Байдън в Германия отлагането на заседанието на 12 октомври не е изненада.

По план Байдън требваше да пристигне в германската столица утре вечер. Очакваше се той да има среща с колегите си  Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера на Германия Олаф Шолц. От Берлин Байдън трябваше да замине за "Рамщайн". / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от ЕС
Какво да знаят потребителите за защита на личните данни в мрежата?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Въйййй! Що бе? преди 18 минути
Айде сега пинизи? Като не може дрътиот пикльофко, има камила харис, която е по в час и може да го замести. Май направо капитулация ще подписва зельоний шмъркалник и искат да му осигурят технологично време да ушие белия байряк!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
духаст
23
1
 
2
 
! Отговори
Нане преди 33 минути
натУфските топ идеоти,скоро,ще ги хване урагана дробсърмата....===]]]
22
0
 
5
 
! Отговори
ПОБЕДА преди 35 минути
запада КАПИТУЛИРА !!!! сега бандеровските юдо-фашистки изррроди в Киев ще бъдат изколени до крак ! МАЧКАЙ РУСИЯ ! Полша и Финландия са следващите
21
0
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 час
Предполагам, че зеления и компания ще скочат, как така няма да има среща и поредна порция кинти и оръжия за него. Ще има обиди, упреци и една голяма неблагодарност и наглост. Понеже са го научили, че каквото поиска му се дава.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Дедо бега бърже от просяка Зелко.
19
0
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 1 час
Дедо финтира зеленко, знае, че ще иска още пари, а тръмп направо му би шута
18
0
 
9
 
! Отговори
ебни атлантици преди 1 час
Зеля настъпи мутиката ,часовника му цъка на обратно вече
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
защо му трябваше на зеленски да се среща с тръмп, опита се да седи на два стола и както винаги в такива случаи се пада на земята
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ураганът Милтък от САЩ издуха Зеления райх и плановете му за победа )))
15
1
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 1 час
Дедо се е обьркал, че е бил вече на срещата заедно с рейгьн и кенеди
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
до 11, Путин няма да говори със зеленски, той каза преговори след като си върнат Курска област, но със зеленски няма намерение да разговаря, защото го смята за нелегитимен, легитимни са парламентът и председателят на парламента
13
0
 
10
 
! Отговори
Провали се преди 1 час
срещата в базата "Рамщайн". На Покровското направление в ДНР безследно изчезна цялата 152-ра бригада на ВСУ. Просроченият Зе-клоун е в потрес.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Байдън им провали сбирката
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Независимата Европа! Дедото нема да ходи на срещата и всичките независими европейски лидери тихо по терлици се измъкнаха.Верно е независима Европата от нейните лидери нищо не зависи.Зеленски да се завлече до Москва да си покаже плана на Путин и да се разберат вече. А да не чака другите да му оправят кашата която забърка.
10
0
 
15
 
! Отговори
Км преди 1 час
Тоя ураган го е поръчал Путин.
9
0
 
4
 
! Отговори
Фитока преди 1 час
Усурийската сибирска мечка е най-опасния сухоземен дзвер,напада и без причина,такава си е.50 японски войници преди повече от век едва са отблъснали нападението на този дзвер и то със седем жертви бранейки село на японски остров,убила няколко селяни предните дни.
8
0
 
16
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 час
Чакаме коментарите на родните атлантици, видни аналитици. Кво става, бе, камради:)))
7
0
 
16
 
! Отговори
Тя преди 1 час
Страх го от урагана да не килне самолета !той си пази живота,а го отне на хиляди млади мъже !
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Стига, бе, а планът на зельо? Нали щеше да разяснява как ще победи с чужда помощ, за кво се трепа човекот план да пише?