Папа лесбийка и монахини, съвкупляващи се с Христос: Пиесата, шокирала Австрия

На няколко зрители е била оказана спешна помощ
Обновена: 12 окт 2024 19:13 | 12 окт 2024 19:12, Нели Христова
78
Папа лесбийка и монахини, съвкупляващи се с Христос: Пиесата, шокирала Австрия

Добрите хора от Щутгарт не могат да кажат, че не са били справедливо предупредени.

Разпродадените изпълнения на операта на Sancta, нова пиеса на австрийската хореографка Флорентина Холцингер, бяха ограничени до хора над 18 години и предшествани от изчерпателна рубрика, която предупреждава зрителите за графичното съдържание на шоуто: явни сексуални актове, силни шумове, тамян, пиърсинг на живо, сексуално насилие и големи количества истинска и фалшива кръв.

Ако това не било достатъчно, няколко минути търсене в Гугъл щяха да разкрият, че включва стена от разпнати и измъчвани голи тела, гола монахиня, караща ролери на халфпайп, друга гола монахиня, съвкупляваща се с Христос на кръста, гола папа лесбийка и две голи лесбийки, прегръщащи се пред няколко други монахини.

Въпреки това, публиката не се отдръпна. 18 души били толкова шокирани, че потърсили помощ, а трима били прегледани от лекар след тежко гадене.

"Препоръчваме на всички, които ще гледат, още веднъж много внимателно да прочетат предупрежденията, за да знаят какво да очакват", каза Себастиан Еблинг, говорител на операта, пред вестник Stuttgarter Zeitung.

38-годишната Холцингер е известна в немскоговорящите страни с провокативните си шоута, които са наситени с голота, телесни ужаси, експериментални танци, зрелищна акробатика, препратки към класическа литература и язвителни феминистки коментари.

Последният й блокбъстър преди Sancta беше "Офелия търси талант", пищно продуцирано смесено представление в театъра "Фолксбюне" в Берлин, което включваше ендоскопия на живо, плувен басейн, пълен с кръв, и малко момиче, което проповядва за екологична катастрофа, докато върви по сцена, осеяна с изклани русалки .

Повечето критици са ентусиазирани от отличителната смесица на Холцингер от мрачност, радикализъм и висока култура.

Въпреки това Sancta, който е базиран на противоречивата опера Sancta Susanna от епохата на Ваймар на Пол Хиндемит и безмилостно сатиризира католическата църква, също предизвика раздразнение в религиозните кръгове.

Когато операта беше представена на фестивала във Виена през юни, тя беше остро критикувана от няколко австрийски епископи.

Франц Лакнер, архиепископът на Залцбург, каза, че произведението е прекрачило границите на свободното художествено изразяване, като "сериозно оскърбява религиозните чувства и убеждения на вярващите".

Херман Глетлер, епископът на Инсбрук, го нарече "знак за изтощено общество, фиксирано върху просперитета, което се опитва да отработи няколко религиозни клишета в стремеж към "култура на отмяна".

Ян-Хайнер Тюк, виенски професор по теология, също не беше впечатлен. В рецензията на Sancta в католическото списание Communio той се оплака от "видна липса на въображение" и "опростени разкази".

"Какво всъщност трябва да мисли непрекъснато намаляващата тълпа от вярващи католици за подобно зрелище?" написа той, цитиран от The Times. "Как да гледат на себе си, когато начинът на живот, който са избрали свободно, става за посмешище по този начин?"

"Очевидно е извън възможностите на въображението на културния авангард да се смята, че има хора, които живеят в сексуално въздържание не защото са смазани и обгрижвани от репресивна система, а защото са взели свободно решение да живеят по този начин в името на на по-висше благо."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от Русия
Огромните гори на Украйна са опустошени в ада на войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
16
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 часа
Това се нарича сатанизъм. Нищо ново не е. Всички kpeтeни, които се подиграват с Господ ще си получат "наградата" .
34
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Анонимен 12 Как кой стои зад пиесата бе? Зад всичко е или Путин или ЦРУ. Ама Путин е комунист и забраняваше секса. А ЦРУ са демократи и защитават всякакви свободи. Това,секс, наркотици, рок енд рол, май Путин го е измислил и лансирал на Запад, за да внесе разложение и да разбалансира демогрфската стабилност на западната младеж. Така е. Путин забранява това в РФ, но за Запада работи усърдно, за да го отслаби демографски.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Провериха ли я за употреба на дрога?
32
1
 
8
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 3 часа
Господ пак ще им прати огън и жупел на содом и гомор.. този път под формата на искандери ;)
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Моралното и духовното унищожение е много преди разложението
30
4
 
0
 
! Отговори
Сериозно преди 3 часа
Не вярвам нито дума от статията. Тук отдавна доказаха че търсят сензации, а не информация. Ако греша, значи притчата за Содом и Гомор е истина, а не риказка. От където следва същото продължение. Логичната последица от разложението е унищожение. Мога да влезна в конкретика, но тук място за това няма.
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
И аз така казвам ама никой не вярва
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Бpyтaлeн ynagъk u мopaлнo paзлoжeнue...
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Бнт не гледам там седи рамзес и чопли семки с протестанти
26
3
 
1
 
! Отговори
До 22 преди 3 часа
Той мача с нашите по какво ще се отличава от тая постановка ?
25
2
 
1
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 3 часа
Авторът ми е Брадчед и по Майчина и по Бащина Линия!
24
1
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 часа
До 23.... По БНТ
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Нашиши коментар за мача
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Къв мач?
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Сега разбирам донякъде защо хората едно време са горили вещици на кладата.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Местата на ботовете къде са?
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Рамзес кво е опънал, кракатаму не са стъпвали
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
На места където има само жени или само мъже често се минава на другия бряг. Затова и в бг православните манастири има много гей монаси. Така че е логично да има лезбийки монахини.
17
6
 
2
 
! Отговори
Моше Мошенника преди 3 часа
Това е работа на Хамас и Хизбула. И Иран най-вече!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Бота няма фаантазия само глупости комбинирани без някакъв смисъл