"Фондацията" с първи коментар за Маричков: Загубихме част от нас

Стана пред очите ни, пишат музикантите
Обновена: 12 окт 2024 10:10 | 12 окт 2024 10:08, Нели Христова
40
"Фондацията" с първи коментар за Маричков: Загубихме част от нас
Снимка: БГНЕС

Групата "Фондацията" на която беше член Кирил Маричков, направи първи коментар след трагичния инцидент.

Още по темата

"Загубихме част от нас. Стана пред очите ни. Стана за секунда. Затова трудно се говори. Това трудно се забравя. 11 години буквално живяхме заедно. Обиколихме света с концерти. Смяхме се, спорихме, обичахме се. Той е приятел. Той е учител. Ние бяхме семейство … Ние сме семейство.  Ние ще останем семейство. Той е неделима част от всеки от нас. И така ще бъде до нашата последна секунда. Благодаря, Кирчо! Чакай ни!", написаха те във Facebook.

Припомняме, че Кирил Маричков издъхна вчера, след като претърпя инцидент преди концерт именно на "Фондацията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Избори 2024
Изтича срокът за заявления за гласуване по настоящ адрес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
ха ха ха преди 43 секунди
Разни пишлюрковци тук плюят по чалгата, цитати, още малко и Хегел какво е казал за чалгата, но никой не ги слуша разните кръпки и фондации, и без финансираните да пеят против комунизма как си отива не могат и един албум да издадат, а чалгата всеки я слуша, и чалгата просперира.
37
0
 
0
 
! Отговори
31 преди 3 минути
оди да мяташ салфетки не се напъвай
36
0
 
2
 
! Отговори
CHALGA DEATH преди 8 минути
Кръпката казваше - Блус е - когато на готин човек му е кофти. Чалга - когато на кофти човек му е готино.
35
0
 
1
 
! Отговори
Конникът преди 8 минути
Бог да го прости Киро! Щурците създадоха чудесна, неповторима музика и той има голям дял в това, заедно с другите от групата разбира се. Какъв човек е бил, нямам идея-всеки може да блъсне човек, а колко ще идат доброволно в затвора е друг въпрос. Отишъл си е внезапно, преди концерт, на 80г....по добро от това надали може да се измисли. Относно Фондацията, да комерсиално начинание, за пари разбира се, но от техните "претоплени манджи" както ги наричат тук, никой не е загинал или нещо друго.
34
0
 
1
 
! Отговори
тия са смешни преди 10 минути
Сега си правят ПР за сметка на този човек и нелепата му кончина. Никой не ги знае, никой не слуша музиката им.
33
1
 
2
 
! Отговори
хммм преди 13 минути
Нормално ли е от 8 водещи новини на първа страница 5 да са за този изпълнител. Нищо ли по-интересно не се слуава в тази държава? Добре че от време на време умира по някой известен да има за какво да пишете. Пази боже една държава от корумпирани депутати, народ без собствено мнение и медии без характер. Всичко заедно е равно на една мъртва държава. Хора отворете си очите, живеете в ада на най-бедната държава в Европа, ако сте егоисти да го правите за вас поне го направете за вашите деца и внуци!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 минути
В България при соца никога не е имало личности като Владимир Висоцки или Булат Окуджава, нито като Цой. Лилита и Богдани и Щурци и Сигнали и ФСБ (финансирани от Балкантон а сега от НПО фондации) бяха на щат от държавата, а българите още тогава слушаха чужда музика - Лепа Брена, гръцко... Затова сега има чалга, а няма качествена поп музика, заради такива като тези дядовци.
31
2
 
0
 
! Отговори
Факт преди 18 минути
Вече 35 години никой не може да предложи някаква нова музика, затова чалгата вилнее, а тези дядовци никой не ги знае, сега по тях въздишат кой въздиша по тях? Кой ги е чувал? В Българи кой ги слушаше 70те и 80те? Тогава младите хора се сдобиваха със записи на други групи от вън, да не споменавам кои, тези комсомолци ги слушаха от немай-къде и сега пак се опитват да се пласират, но чалгата ги отвява, защото толкова си могат.
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
До до 24 - не знам на какво мирише чалгата, но дезодоранта е от най-скъпите, и цяла България слуша чалга, и там е най-добрата саунд техника, и най-добрите студийни музиканти, и най-добрите композитори които правят аранжимените, и там се се влагат най-много пари за техника и всичко, и тези пари носят после печалба, защото се слуша, а тез дедовци ако не са фондациите да ги финансират нищо не могат, старци позьори само се фръцкат и пръцкат и лежат на страи ларво от соца, нищо ново не предлагат.
29
0
 
1
 
! Отговори
My Dying Bride преди 22 минути
Хубаво ме нападнахте, благодаря :). Объркал съм 67 и 68, и съм вече невежа, яко, а ? Не исках да говоря по тази тема толкова много, но ... трябва да се защитя. Така, отраснал съм с висши партийни членове на БКП (дядовци, и разни други, няма да си разказвам родословното дърво). Никой няма да остави Маричков да е анти-комунист 20 години , без партията да е зад него, иначе щеше да свири по мазета и селски кръчми. Нека да знам доста повече от вас как работи комунизма, невежи ...
28
5
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 24 минути
рокен рола е сатанинска музика на ФАЩ само наркотици прудават и карат младите дасе боцкат в Балгария слушами балгарската музика ане краварска
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
До ха ха ха Хиляди българи, живеещи в чужбина посетиха концертите им. Аз съм един от тях!
26
1
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 35 минути
Чалгата мирише на пот и урина, а отгоре е напръскана с евтин дезодорант. За съжаление, каквато музика слушат предимно хората в дадена държава, град или квартал, ТАКА и ЖИВЕЯТ. Справка: картата на света. Не може да слушаш музика като в Пакистан, а да искаш да живееш като в Дания например. Няма начин!
25
5
 
2
 
! Отговори
ха ха ха преди 37 минути
"Обиколихме света с концерти." - кой е чувал за вас по света бе, кой по света ще отиде на ваш концерт, ха ха ха... кой ви финансира концертите по "света"...
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 43 минути
До До 18 До Хм - явно си музикален инвалид и пълен невежа щом не можеш да оцениш музикално нивото на чалгата, което е много по-високо от всички тези фондации, и никой не спори с теб за това, и изглежда не това е пробена, ами бих те посъветвал те да отидеш на лекар да се прегледаш за ушна кал, как си с хигиената, може там да ти е проблема.
23
1
 
3
 
! Отговори
Кълна се преди 46 минути
Никога да не забравям теб...Почивай в мир. Благодарим за красивите емоции които ни подари. Поклон
22
0
 
5
 
! Отговори
До 18 До Хм преди 48 минути
Поп фолкът е порното в музиката ,пъпчив пубере.....Със ,,къдравото " ромско пеене. Но за примитивният човектова е нивото!.....И спорът е излишен!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 48 минути
До My Dying Bride Бъндераците започчват 64та, Шурците 67ма. Като си невежа, поне си мълчи. На живо свиреха Стоунс и Бийтълз, а имаха 2-3 малки плочи с песни на казионни композитори и награда на Златиния Орфей 67ма с Бяла Тишина и Георги Минчев. Това беше необходимия компромис за да свириш. Нямаше друг начин. А Маричков беше един от малкото антикомунисти, на които не им пукаше и никога не го е криел, дори да му костваше забрани и преследване.
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 49 минути
Чалга и Азис ги има, защото има и такива старчета, които не могат нищо друго да предложат, ами лежат на песничките от времето на соца, когато ги пробутваха по линия на ДКМС, а сега им плащат от НПО фондациите. Нищо оригинално не предлагат, свитят си музиките от 70те години.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 51 минути
До My Dying Bride - и аз съм така, и аз съм така като тебе, много се радвам че се срещнахме тук във форума, ю мейк май дей значи, и аз съм така ама за руския народ, за руския народ такова много харесвам ама не харесвам Путин значи.