Европа днес има нужда от нов план "Маршал"

Докладът на Марио Драги е призив Европа да се събуди от състоянието, в което е изпаднала
22 окт 2024 11:10, Гергана Попова
21
Европа днес има нужда от нов план "Маршал"
Снимка: БГНЕС

Докладът на Марио Драги е призив Европа да се събуди от състоянието, в което е изпаднала. Тя постави началото на зеления преход с недобра готовност на индустрията да започне тези промени, което я прави неконкурентна. Това заяви за БНР Иван Михайлов, изпълнителен директор на Американската търговска камара в България, преди първото публично обсъждане у нас на доклада на Драги за перспективите пред ЕС.

"За нас, като европейци, би било тъжно Европа да се разглежда само като място на стабилно потребление. Реиндустриализацията и технологичното наваксване са критични точки, които трябва да се случат. Европа днес има нужда от нов план "Маршал. В следпандемичните времена няма голяма компания от типа стартъп, която да е направила огромен скок в Европа, каза още Иван Михайлов.

Михайлов сподели очаквания от САЩ, че ако бъде избран за втори мандат, ще видим "един по-различен Тръмп, който е научил своите уроци, който се е развил между двата мандата". По негови впечатления има скрит вот за Доналд Тръмп и на фона на изравнените шансове на двамата кандидати е трудно да се предвиди изходът от гласуването за президент.

Страните от БРИКС започват да генерират икономически "заплахи", но това все още не означава, че са се превърнали в сила. Отбелязва се, че икономическото и технологичното развитие вече е на изток, а западът вече не е толкова напредничав, но не е така. Ще има адаптация между двата съюза. Въпросът е кой ще бъде губещ и колко ще бъде загубата", добави още Михайлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от ЕС
България - най-желана дестинация в Европа за нов живот в чужбина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 минути
Европа днес има нужда от нов план "Маршал" - за да затъне още по-дълбоко в дългова криза ! А и за каква Европа говорим - в нея все по-отчеливо се обособяват отделни държави, а не единна и цяластна Европа! С изкл. на прадажните и некадърни ней ръководители!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
Нищо добро не я чака Европа със сегашните й "ръководители". Докато онези иззад гьла назначават тези в Брюксел и другите по места и пет плана "Маршал" да направят, все тая. С някакъв шанс към момента са украинците, сърбите, РСМ и отчасти молдовците. За Русия и Белорус не говоря, пред тях има перспективи, понеже не са на пряко командване от Ню Йорк. Другите не ни чака нищо добро, колкото и да си балалайкаме за "градината" Европа. Беше тя тая, но вече не е.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 31 минути
Еми ако спрат да наливат пари в една черна дупка на източната граница? Но проблема е не само в парите, а в липсата на кадърни политици от ранга на Де гол, Шуман, Кол, Митеран.. които да имат визия, идеии и да се борят за тях. Сегашните единствено гледат да напълнят сметката.. и след мен и потоп. Чувстват се безнаказани.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 50 минути
До expert EС е тотално задлъжнял и плановете за програми за близките години. Гърция може да изглежда зле, но нейният дълг е 60ина пъти под този на Германия и 20ина на Франция. Все някога ще избие всичко това. Не е до централизирано инвестиране, а до спиране на безполезни инвестиции и програми, финансирания на НПО и подобни и връщане към икономически съюз с минимум регулации, ниски данъци и от там на свободния пазар да се привлекат пак инвеститори и да се произвежда повече.
19
0
 
4
 
! Отговори
сашо преди 55 минути
Планът Маршал е финансова понощ срещу загуба на сувенеритет,идентичност-чиста проба поробване.Всеки може да се порови в нета и да погледне срещу какви условия/облаги за САЩ е предоставен финансова помощ за Европа след края на ВСВ
18
1
 
5
 
! Отговори
Маймунарника преди 1 час
Колкото Африката има развитие, пък било то и един трилион хартишки да й налеят, толкоз и европата ще прокопса. Внесоха прима ти на корем, сега се вайкат, че станало джунгла и май мууните само лежали по цял ден и чакали бананите сами да им паднат. Добре дошли в Еврозоопарка!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Яжте и пийте - Урсула плаща милиарди по ПВУ :)))
16
1
 
5
 
! Отговори
долу ЕС преди 1 час
колкото по централизирани РЕШЕНИЯ по зле ще става! примери перестройката и софия и провинция, същото е! европа ще се оправи, когато ес стане само общ пазар с движение на стоки капитали и хора, никаква обща политика за нищо нито органи, както беше преди 40 г. Всички влязоха богати в ЕС И ЕЗ, но ще излязат скъсани, задлъжнели, африканизирани, ислямизирани, изостанли, факти само факти
15
1
 
5
 
! Отговори
долу ЕС преди 1 час
колкото по централизирани РЕШЕНИЯ по зле ще става! примери перестройката и софия и провинция, същото е! европа ще се оправи, когато ес стане само общ пазар с движение на стоки капитали и хора, никаква обща политика за нищо нито органи, както беше преди 40 г. Всички влязоха богати в ЕС И ЕЗ, но ще излязат скъсани, задлъжнели, африканизирани, ислямизирани, изостанли, факти само факти
14
0
 
7
 
! Отговори
Тц... преди 1 час
Европа има нужда от това зеленясалите Урсулю Фродолайнен,Гмурел,Мишел,ОМакрон,Шмолци,Шмеркел,ДрЪгЛи,Туск,Рютю и др. евроатланшити да получат доживотна присъда за унищожаване на Европа и населването и с всякакви скакалци и тем подобни,за сметка на белите европейци.Но пък така било евроатлантическо и демократично нек'си(каквото и да значи това)
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Това което има нужда Европа е да се избави от сегашната управляваща върхуща, която я убива!!!
12
1
 
8
 
! Отговори
ДДТ преди 1 час
Навремето, след войната,САЩ са имали възможност и решителност да помогнат на разорената Европа. Сега,когато ЕС е конкурент на американската икономика нямат никакъв интерес да го правят.Новият "план Маршал" някои евроилюзионисти си въобразяват, че може да се случи по добрата воля на конкуренцията. За Европа ще става все по-зле, но високия все още стандарт позволява да не се усети рязко засега.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Урсула да плаща долари и марки :)))
10
1
 
5
 
! Отговори
тикво преди 1 час
европа не съществува
9
1
 
0
 
! Отговори
expert преди 1 час
ЕС има само един вариант за възкръсване и той е ако централизирано се инвестират средства за развитие на система - административна и индустриализация на база AI ! само така ще може да навакса изпуснатото да оптимизира разходите и стимулира частния сектор , който да произвежда блага в сферата на високи технологии , туризъм и висококачествени стоки - мерцедес, некерман , винопроизводство...това което Китай, Русия , САЩ и Африка НЕ ГО МОГАТ!....да изтегли заводите си отвъд границите на ЕС !
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Hoвo 4uфyтcko зapoбвaнe...
7
3
 
1
 
! Отговори
Войводата преди 2 часа
1. ЗА НЕЯ 2. Аз съм честен само против САЩ пиша ся ще ви кажа как някои мои контакти в Русия ме побъркват 3. Опитвам се да ги убедя да унищожат САЩ но те не искат. Не, не се притесняват от ответен удар 4. Не искат да ги унищожат САЩ имали технологии и някои добри качества 5. Защо БОГ не ми даде ядрени оръжия ? 6. Омръзна ми да се моля сърбят ме ръцете
6
2
 
10
 
! Отговори
Баба Гошка преди 2 часа
Колкото и кредити да се отпуснат на европата, няма да развие индустрия, а ще ги изпапка за социал, пенсии, замезвания на политиците и ориближените им. Брюксел и сам може да си напечата трилион евео и вече го прави. Затуй активите хвърчат со небесата и това било само началото! Началото на края. Не останаха мъже да ги изметат. Некокиткивците са по-меки и от жените. Затуй бъдещето е еврохалифат и арабска разруха за европата. Старците само ще си спомнят за светлото минало, когато на запад беше готт
5
3
 
4
 
! Отговори
Хъ хъ хъъъ! преди 2 часа
"План Маршал" ??? Ех мечти мечтии... Удавника се хваща и за сламка.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Планът на Драги, е нищо друго освен слдвещатата порция "хеликоптерни пари", в която чиновци да определят, кой ще вземе парите..... Естесвено, при този подход ще имаме същият ефект с предходният план - за някаква устойчивост беше... Резулататът от него го видяхме- икономически растеж в ЕЗ, около нула. Най-големият мор на тази организация, наречена ЕС, са чиновницците и бюрокрацията...