5 ползи от консумацията на чай от канела

Чаят от канела хидратира
19 ное 2021 22:03, Михаела Лазарова
6
5 ползи от консумацията на чай от канела
Снимка: Istock

Канелата е прекрасна подправка с леко сладък и същевременно пикантен вкус. Тя е известна със свойството си да контролира кръвната захар, заради което присъства в редица добавки в помощ на контрола на диабета. Тя е и мощен антиоксидант, който противодейства на възпаленията в тъканите и участва в превенцията на множество хронични заболявания. Можете да я добавяте към капучиното си, към кафето си, към различни печива, смутита. А можете и да я приготвяте под формата на чай.

Чаят от канела има изключително мощни ползи за здравето. Според Тара Колман, нутриционист, цитирана от realsimple.com, чаят от канела заслужава специално място в ежедневната ви рутина заради множеството полезни свойства, които притежава.

Как да си направите чай от канела?

За да извлечете всички активни съставки и полезни вещества от канелата, можете да си направите отвара с нея, като оставите една канелена пръчка да ври в 1 чаша вода в продължение на 15 минути. След това прецеждате течността и ѝ се наслаждавате. Можете да добавите резен пресен лимон и малко мед, за да подсладите напитката си и да ѝ прибавите още здравословни вещества.

Защо домашно приготвеният чай от канела е толкова полезен за здравето?

1. Пълен е с антиоксиданти

Антиоксидантите са веществата, които се борят със свободните радикали и неутрализират тяхното действие. Те са и едни от най-ценните помощници в борбата с възпаленията – предпоставка за хронични и дегенеративни заболявания. В чая от канела се съдържат полифеноли, които са вид антиоксиданти. Те защитават клетките от увреждания, причинени от свободните радикали. Могат да бъдат полезни в превенцията на различни заболявания.

2. Помага за потискане на възпалението

Канелата е мощно противовъзпалително средство. Пиенето на чай от канела може да подпомогне потискането на общото възпаление в тъканите и в тялото, като това намалява риска от различни опасни заболявания. Това свойство канелата дължи на фенолните съединения в състава си. Свойствата им се доказват от проучвания, публикувани в Journal of АОАС, цитирани от realsimple.com.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
До Чайки преди 2 години
Ми Чай сигурно се свързва с чаеното растение и всичко друго е отвари, запарки наистина, но по аналогия казваме чай. Аз си слагам канела и в чая и в млякото. Понякога във виното и на тиквата. Тъй.
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Кипър видях да пият чай от канела за пръв път и там ми казаха че го пият против рак - превнтивно и за лечение на вече проявен.
3
1
 
2
 
! Отговори
Чайки и мисирки преди 2 години
Кафето, какаото и чаят са си отделни растения. Чаят от лайка, от липа, от канела, от каркаду, от мащерка или от каквото и да било друго освен от листа на чаено растение, си е просто отвара.
2
2
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Атакист, ти не си виждал чай от липа. Чая от липа става червен като го вариш 15-20 минути. Тогава се окислява и губи всичките си полезни свойства и става на ъз като теб. Канелата е полезна за диабет, обаче трябва да се купува само такава от Шри Ланка, другата е канцерогенна.
1
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
moje li caice sas kanela i picka smela