Навици, които вредят на кожата

Премивате кожата на лицето
10 мар 2024 13:30, Михаела Лазарова
1
Навици, които вредят на кожата
Снимка: Istock

Грижата за кожата всеки ден е неизменно важна, ако искате да имате здрава и млада кожа задълго. Ако не се грижите за кожата правилно, това може да доведе до поява на несъвършенства, пъпки, омазняване или прекалена сухота, различни раздразнения, ранна поява на бръчки и признаци на преждевременно състаряване.

Много жени не осъзнават къде грешат в рутината си всеки ден. Някои погрешни навици могат да се окажат причина за влошеното състояние на кожата и проблемите, които се появяват с нея.

Кои са погрешните навици в грижата за кожата, които я увреждат и състаряват?

Премахвате грима с течен сапун

Течният сапун е много лесен за употреба и това може да ви подлъже да го използвате за цялото тяло, включително за почистване на грима. Ако не използвате продукти за премахване на грим, които са специално разработени за целта, това ще влоши състоянието на кожата ви, ще я направи склонна към различни проблеми и със сигурност ще я предразположи към поява на бръчки.

Не сменяте редовно калъфката за възглавница

Много е важно да не пропускате да сменяте редовно калъфката, защото по нея се натрупват изключително много мъртви клетки, под, себум, сълзи, кожни секрети, бактерии и микроорганизми. Всички те вкупом вредят на кожата и я правят вяла, крехка, раздразнена, склонна към поява на запушени пори, акне, бръчки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожабръчкипъпки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1, Клепате се по лицето, с което се запушват порите и кожата не диша. 2 . Гримасничите и се хилите, с което се бръчкате отрано; 3. Таите гняв и злоба, което се изразява на лицето; 4. много време прекавате седнали и дебелият врат ви е от 20-годишни; 5, ядете сухи храни и такива с много подобрители, което разваля чревния баланс, от състоянивто на червата зависи и външния вид и мисловната дейност ..