Украйна няма да може да ни изпрати газ

Това каза министърът на енергетиката Петър Димитров
11 яну 2009 18:06, Петя Славова
171
Украйна няма да може да ни изпрати газ
Снимка: БГНЕС

Въпреки споразуменията за изпращане на газ от Украйна за България се оказа, че това е невъзможно.

Причината е в липсващата връзка с тръбопровод между двете страни.

Това обясни министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Газът няма да може да премине и през друга тръба, идваща от Румъния, тъй като нямало достатъчно количество газ, с което да я запълни.

В момента вече е започнало запълването на мрежата в Молдова, обясни министърът.

Страната ни все още е в процес на изчакване на 36-те часа, през които трябва да дойде природен газ от Русия.

Може да се окаже, че тя ще бъде единственият източник на газ за България.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Стая 101 преди 15 години
България няма да може да приеме,а не украйна да изпрати
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не вярвам само печалбата да е причината
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не е никакво оръжие а просто начин да печелят. не вярвам Русия да има някакви мотиви освен икономическите и печалбата. а след кризата в САЩ печалбата на Русия взе да намалява и тя не може да си позволи вече някой като Украйна да краде
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според мен Русия използва газа като оръжие (което се оказа че работи - и то доста добре) срещу настъпващата за нея заплаха от страна на САЩ - чиито *** са и Украйна и Грузия, Полша, Чехия, България и т.н. - и има своите основания за това.
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
украинците нямат достатъчно газ за да го нагнетят с налягане така че да стигне чак до България. само руски газ е спасениет. обаче Русия не иска да губи повече защото ще губи много повече ако подава газ която Украйна краде или продава на сегашните ниски цени на петрола. по-добре да спре кранчето и на двете докато Украйна се вразуми а цената на петрола се върне на 80-100 долара
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
газ - исках да кажа
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А защо Украйна излъга (Георги Първанов има главно вина за това) че може да ни достави йаз от нейните запаси?
103
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 15 години
Къде ли изчезна тръбата,по която през Украйна получавахме газ от Русия,че и украшнците крадяха от нея.Отдавна моля редакцията да не ни занимава повече с брътвежите на този некадърник,който не помни вече какво е казал преди две минути.
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не били компютри а било компоти :) Ако съм министър щях да си направя сепуко!
101
0
 
0
 
! Отговори
hahu преди 15 години
То чудна работа досега газа идваше от Украйна, а сега не може щото не е руски... Просто украинците се бъзикнаха с Путин чрез обещанието за газ към нас и руснаците са ни посъветвали тихо, да не мърдаме много, че да не влезе по-надълбоко, газовой кризис!!!
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
То такива чужди инвеститори имаме че бог да ни е на помощ!- Трябва да има съд за тези които са прибрали дебелите комислионни за да докарат такива "инвеститори" в България!
99
0
 
0
 
! Отговори
tisho преди 15 години
Човече,спри дрогата и алкохола за да спреш да чуваш гласове!
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сега газът до България стига през 3-4 държави докато стигне тука.и всяка от тях събира такса за пренос. при СССР беше само 1 държава -Румъния. затова и газът за България е скъп. можеше отделна тръба Русия - България през Черно море но Костов отказа на руснаците. Гърция получава през Турция пак руски газ но той идва от директната тръба през Черно море Русия-Турция и не се плаща никаква такса за пренос от Турция. защото Иван Костов се направи тарикат и мислеше че Набуко ще стане готов скоро. няма да е скоро а сигурно след 5 години в най-добрия случай и то ако Иран и Азербайджан продават. двете страни обаче са съюзници на Русия и може и да се откажат
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кой пусна лудия до компютър ? :-)
96
0
 
0
 
! Отговори
bee преди 15 години
Тоя форум вече не става вече за нищо, някакви луди се появиха. Напускам
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Газ може и да няма но правителството със сигурност ще падне и икономиката и тя ще цъфне та ще завърже!А чужди инвестиции ще видите през крив макарон!Де що чужд инвеститор е останал ще напусне страната,ще фалират производства,а които не са фалирали ще се изнесат от страната за да се спасят!Толкова ми се иска всичко това да не е истина!!!
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Срещу кого ще я пращаме? Няма газ-тази е студената истина и никаква армия не може да ни я докара. Добре ,че е малка сега-само да ги храним и топлим и тях. За тоя дето духа. Еййй,тия комунисти не спряха да реват бе. Отивайте в Русия-там и армия има и АЕЦ и газ и черен хляб и бой по кратуните!
93
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Не съм богато синче,нито имам сестра!На вас колко десетилетия ви трябват...Щях да сдъм богато синче ако не бяхте вие мааави и крадлива долна човеконенастна *** такава.Опитвате се да минавате за разумни същества а такива по дефиниция не сте!Пробутвате само отрови и противно природни представи на хората!Вие сте в противовест с човешката природа,да не имахте Хегел за упадъчен..щяхте да го разберете!
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лудия *** исках да кажа.
91
0
 
0
 
! Отговори
14 . 01 . ДА ГИ ИЗ преди 15 години
......... ЧОВЕШКИ ПРАВДИНИ ! ДА ИЗХВЪРЛИМЕ ПРОРУСКИЯТ ТИРАНИН НА ИСТОРИЧЕСКОТО БОНИЩЕ ! ДОЛУ МАФИЯТА И РУСКАТА АГЕНТУРА ОТ ВЛАСТТА ! БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД !

Спонсорирани публикации