Украйна няма да може да ни изпрати газ

Това каза министърът на енергетиката Петър Димитров
11 яну 2009 18:06, Петя Славова
171
Украйна няма да може да ни изпрати газ
Снимка: БГНЕС

Въпреки споразуменията за изпращане на газ от Украйна за България се оказа, че това е невъзможно.

Причината е в липсващата връзка с тръбопровод между двете страни.

Това обясни министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Газът няма да може да премине и през друга тръба, идваща от Румъния, тъй като нямало достатъчно количество газ, с което да я запълни.

В момента вече е започнало запълването на мрежата в Молдова, обясни министърът.

Страната ни все още е в процес на изчакване на 36-те часа, през които трябва да дойде природен газ от Русия.

Може да се окаже, че тя ще бъде единственият източник на газ за България.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не вярвам Русия да е без запаси на газ, след като тя има най-големи запаси в целия свят - 47,570 милиарда куб. метра - двойно повече от втория в света - Иран .
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ostava da utochnim chasa. ot kolko se sabirame
68
0
 
0
 
! Отговори
pakito331 преди 15 години
И аз бих дошла на помитането на 14 ,но имам две деца и няма кой да ги гледа и несъм от София.
67
0
 
0
 
! Отговори
ПИРОНА преди 15 години
БЪЛГАРИ, ако на 14-ти не излезем да ги изгониме от Парламента и да искаме нови избори, ще продължават да ни се смеят открито в открито, да ни лъжат като малки деца, а ние да им лъжем гъзовете!
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да не би Русия да е без запаси? И сега да разиграват всички? Всичко е възможно - като сме се хванали за казачока, ще го играем:) Интересно ми е какво ще правят депутатите, когато свършат калориите около креслата им? Дали и те няма да излязат сред навалицата...да се постоплят?!
65
0
 
0
 
! Отговори
lisko преди 15 години
i sam v sofia na 14
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Убеден съм,че като народ трябва да се опълчваме срещу всяка проява на некадърност,некомпетентност и корумпираност от страна на власта независимо дали тази власт е червена,синя,жълта или какъвто цвят се сетите...Антипартийните настроения сами по себе си не решават проблема...Нужно е ефективно управление...всички останали трябва да бъдат пометени
63
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Нормалните страни във ЕС имат квоти така да се каже за Съветски газ!Германия доставя само 25% по трасето...ние умните вързани от всякаде!И не е само Германия!Гърция взема газ и от Египет ..*** благодарение на вас ние няма да се радваме на алтернативи.Знаете едно само Съветкият съюз!С право са ви нарекли чугунени глави!
62
0
 
0
 
! Отговори
Иглата преди 15 години
Хора зъзнат от студ, болни умират в болници от студ, децата не учат от студ, няма работа без газ, КРИЗА, КРИЗА, А ТЕ НАГЛО СЕ ХИЛЯТ И НИ ГЛЕДАТ БЕЗСРАМНО! ДА ИЗЛЕЗНЕМ ВСИЧКИ НА 14 ЯНУАРИ НА ПЛОЩАДА И да ги махнем, като те не искат сами да си отидат!!
61
0
 
0
 
! Отговори
Бруно преди 15 години
Ами протеста е на 14ти.. И то по цялата страна... Нека всички които са писали тук присъстват...Трябва да ги съдим за държавна измяна със сключения договор от Овчаров. ДА ГИ СЪДИМ ХОРА !!!! не само да постваме по форумите !!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
btv преди 15 години
***, като си толкова умен докарай газ от другаде, като не искаш руски, ако намериш някъде
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
на 14 .01 първо трябва да се справите с комунистите.Линч за всеки който си отвори устата за да тече от нея червена помия.От такива *** стигнахме до дъното.Всички които не са от тройната крадлива ламя са виновни-само чевените *** не са.Стига вече бе мизерници.Изпихте кръвта на българия.Трябва да се прочистим от червения турския и жълтия ***.Не се свършиха и червените наглеци във форума.
58
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Да озверяват и оскотяват е политика провеждана от единствените Врагове на народ и нация античовешките организми комунистите.Страна в ЕС а сме най зле в цял континент.Съветският Мониполист ГАЗПРОМ спря топлото..парализира и без това скопосаната ни примитивна икономика.До като сме вързани за Съветският колан във всеки един аспект на обществено-политическият живот в тази страна ще тъпчем на едно място,ще мрем от студ глад и мизерия.Комунизма е развъдник той генерира социалнипатологии.Руска държава няма от 1917 година от тогава насам нареченото Съветски съюз или Руска федерация обладава и насилна тази страна.Упрваляват ни съветски граждани до като не се ометат така ще продължава,но страна наречена българия няма да има!Изхода е един.Пълна блокада на комунистическите брътвежи.Страната заедно с ЕС и нормалните страни.Адеквакни десни политики.По добри няма ..останалото е разврат и прокази!Тези мръсни атеистични сервилни ,нелогични човеконенавистни първични организми комунистите трябва да се ометат.Само така страната ни ще тръгне във добрата посока!
57
0
 
0
 
! Отговори
НАДЕЖДАТА преди 15 години
Спокойно, българи, СЕРГЕЙ ОБЕЩА ГАЗ ПО ТЕЛЕФОНА, а може и по мобилния!!! ЧАКАЙТЕ SMS с ГАЗ ???
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А бе 53, не разбра ли, че НЯМА ТРЪБА от Украйна до нас хахахахаа. Като са те обхванали едни съмнения, да беше гледал умни хора какво говорят...
55
0
 
0
 
! Отговори
Haho преди 15 години
Незнам защо, но в мен има едно съмнение, че украинската газ неможе да стигне до нас....Просто имам чувството, че товарищ Путин е разказал два-три вица по телефона на Първанов и Станишев, в които е станало ясно, че няма такива технически възможности за газ от Украйна....То чудна работа досега газа идваше от Украйна, а сега неможе щото не е руски... Просто украинците се бъзникнаха с Путин чрез обещанието за газ към нас и руснаците са ни посаветвали тихо, да не мърдаме много, че да не влезе по-надълбоко, газовой кризис!!!
54
0
 
0
 
! Отговори
авера преди 15 години
***, НА ВСИЧКИ .... СТУДУВАЙТЕ... ***.И .... КОГАТО ТЕ УПРАВЛЯВАТ *** ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕТЕ В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ И ВИЕ *** БЪЛГАРИ НИКОГА НЯМА ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ....НАСЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ПАК ЗА ТЪПИТЕ *** ГЛАСУВАЙТЕ. ХА.ХА.ХА.
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма някой в Бълария който да е "най" еле па милионер. Така че, марш в дупката мишок! В благодарение на като тебе всякакви заченки на интелигенция зачезнаха и са ш ядете големия!
52
0
 
0
 
! Отговори
btv преди 15 години
До 51 btv не е телевизията. Аз пък си мисля, че вие сте с промити мозъци или по-скоро без такива
51
0
 
0
 
! Отговори
До #46 преди 15 години
BTV е създадена с цел промиване на мозъци (където ги има) и изцяло в услуга на комунистите

Спонсорирани публикации