Северна Корея се готви за четвърти ядрен опит

Това може да се предположи от действията й на полигона
Обновена: 8 апр 2013 15:34 | 8 апр 2013 11:20, Елка Василева
85
Северна Корея се готви за четвърти ядрен опит
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея изглежда се подготвя да извърши четвърти ядрен опит - това може да се предположи от действията й на полигона, където тя проведе предишното си атомно изпитание, съобщиха ИТАР-ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на южнокорейския в. "Чунан илбо".

"Напоследък има активно движение на работна сила и превозни средства близо до южния тунел на полигона Пхунге-ни", каза южнокорейски правителствен служител, цитиран от изданието.

Още по темата

"Ние внимателно следим полигона, защото това поведение много прилича на действията преди третия ядрен опит", заяви той.

"Освен това ние получихме информация, че Пхенян скоро ще проведе ново атомно изпитание. В момента анализираме ситуацията, за да установим дали наистина е така или това е просто средство за оказване на натиск върху Сеул и Вашингтон", обясни служителят.

Според представител на южнокорейското министерство на отбраната КНДР във всеки момент може да извърши ядрен опит, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
Блондинка преди 11 години
Еми така е: във война и в любов няма закони!Давайте!Вече ми е гадно, че не се сърдя на никого :))))))
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ налагат ембарго и блокада на Северна Корея да не може да търгува и да ги принудят да се предадат чрез глад.
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ дължат огромни кредити на Китай и затова се опитват да притискат Китай да им ги опрости.
28
4
 
11
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
Какво имат бе пич, имат на кредити от Китай и южна корея. Умират, ама УМИРАТ от глад и тея паради, дето ги организира малкото гейзорче са с цената на живота на хората му, защото кредити НЯМА изобщо как да ги върне. Той сигурно и за това в момента се държи като ментално нестабилен, вижда че няма накъде да мърда и това са актове на отчаяние.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как изобщо сравнявате Либия и Ирак със Северна Корея и потенциала на конфликта там? Това е доста недоразвито като мисъл.1. Ирак и Либия не са ядрени сили, потенциалът на конфликта е малък2. Пряката заплаха за САЩ от Ирак и Либия е НУЛЕВА. Там нападат проформа малко, за петрол, уж тероризъм и т.н.Тоя психопат тийнейджър Ким Чен ще запали ядрен конфликт, който не само ще загуби, ами няма да остане земя за стъпване там. Тоя го лъжат здраво генералите му и го надъхват безпочвено ми се струва.
26
4
 
8
 
! Отговори
гост преди 11 години
Тия са ми толкова смешни като почнт да се кланят и да скачат като маимуни по тоя закръгления ''вожд''.Заслужават съдбата си .
25
4
 
8
 
! Отговори
starpoint преди 11 години
do 11 този виц ще влезе в световната класация :) но..добре че е шегата та да си кажем истината...понякога е така. а що се отнася до Северна Корея, да правилно - северна Корея няма намерение да променя властта в Сащ, но няма да позволи внасянето на ' демокрация' в държавата си по какъвто и да е пред текст от запада и по точно клоунът сащ.имало бедни имало глад еми ..я погледи България като пример от запада - медията може да показва само това за което и плащат и да манипулира съзнанието.
24
3
 
6
 
! Отговори
Пасам преди 11 години
По-евтино за амеркинаците е да им хвърлят по някой залък, отколкото да воюват или пък да се обединят севера и юга.За сведение на форумните другаре: Русия отдавна не подкрепя тези смешници технологично.Жалко за населението там.
23
5
 
14
 
! Отговори
Пасам преди 11 години
Мизерниците от Сев. Корея са свършили яденьето и затова е целото дрънкане на оръжия.Да изнудят Запада и Южна Корея да им пратят храна.На това нещо името му е РЕКЕТ.Общо взето средството за изнудване са разни ядрени опити и балистични ракети тип 'направи си сам'.Щото в конвенционална война нямат шансове.Виж, с тези играчки току виж може да направят някоя беля.Но, колкото и парадоксално да е, това положение урежда всички! И USA, и Китай, и Русия и Япония.
22
5
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
твоята ше се гърчи като червей в калта от глад ххахаххахах и ше я цела с пържоли
21
3
 
6
 
! Отговори
Гюргя преди 11 години
Мнението ми е, че режимът в КНДР може да падне наистина след евентуален удар по САЩ и след това Щатите да им покажат какво са 2 милиарда инвестии на ден в сигурност във военна обстановка. Единствено при такава случка режима в КНДР ще падне - не знам дали си заслужава обаче, в същото време ми е жал за толкова милиони хора, които живеят там като опитни мишки. Един такъв опит обаче ще се отрази и на нас.
20
3
 
7
 
! Отговори
555 преди 11 години
До 18Подобно на вчерашната партийна конференция на една от българските партии, всичко лъскаво и усмихнато само че без тефтерчета, защото всичко казано в тази зала утре няма да се изпълнява. Ще се отметнат и отрекат и после пак и пка....лъжи до последен крак.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е ако искаш мир, готви се за война.
18
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера гледах филмче с техния "парламент" и като излезе вождът да говори всички си водят записки, все едно са на лекции, пълна трагедия просто.
17
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ако пуцат янките да ги почват веке на цел свет са омръзнали"СК никога не са заплашвали да ударят и най-малкото искат война с Америка. Само казват, че ако Америка се опита да ги демократизира както Либия или Ирак, тогава ще отвърнат с ясрени ракети по Америка. Всеки има право да се защитава - на война както на война. Ако Либия или Ирак имаха атомно оръжие американците никога нямаше и да помислят да ги демократизират и това щеше да спести 1 милион цивилни жертви които америкаците избиха в Ирак.
16
1
 
2
 
! Отговори
do 8 преди 11 години
i tvoita taka ot radioaktivni jivotincheta
15
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ядреният опит ще е над Ню Ворк, Лос Анхелос и Уашингтън!Унищожение за империята на злото, световният тумор САЩ!
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
No 13 дали от радиация или от глад все е грозна смърт
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
No 1 - не разбирам защо много ще се зарадваш ако ударят САЩ, но искам да ти напомня, че и ти ще дишаш същия въздух и ядеш същите плодове/зеленчуци/риба/месо. В тази връзка съвсем не разбирам защо си толкова ентусиазиран..?
12
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП ПАБЕДА

Спонсорирани публикации