Полицаят, сгазил бебе: Направих голяма беля, убих дете

Родителите на момиченцето искат доживотен затвор
Обновена: 12 сеп 2014 14:02 | 12 сеп 2014 10:00, Александър Попов
158
Полицаят, сгазил бебе: Направих голяма беля, убих дете
Снимка: Булфото

Родителите на прегазеното 11-месечно бебе в село Крушевец - Нонка и Красимир, поискаха доживотен затвор без право на замяна за граничния полицай Костадин Стоянов, който предизвика тежкия инцидент.

"Чаках да заплаче през нощта да я нахраня, но нея я няма", каза през сълзи майката на загиналото дете.

"Това е немарливост от негова страна, както и началниците. Разбрах, че не за първи път се качва в колата пиян, не е било единичен случай", заяви бащата в ефира на Нова телевизия.

Още по темата

Очевидци на трагедията твъдят, че поведението на шофьора убиец е било неадекватно. След като сгазил бебето, той отишъл на другия тротоар да говори по телефона. По думите им първи на място са пристигнали от Гранична полиция.

Една от свидетелките заяви, че те са дали четири кофички кисело мляко на колегата си.

Бащата на загиналото бебе заяви, че кръвната проба на шофьора не е взета коректно, тъй като не е имало свидетели. И той смята, че може да бъде манипулирана. 

Дрегерът е отчел 0,63 промила, очаква се да излязат и кръвните проби. Колата няма спирачен път, но не се знае с каква скорост е връхлетял върху количката с бебето.

Съпругата на Стоянов - Гергана, обясни, че двамата са се чули по телефона след трагедията.

"Аз му се обадих и той ми каза: Гери, направих голяма беля и убих дете. Само искам да си спокойна и да знаеш, че те обичам. Нищо повече не знам", каза тя.

Според нея мъжът й никога не сядал зад волана след употреба на алкохол.

Жителите на село Крушевец поискаха легнали "полицаи" на пътя, за да се ограничи скоростта на преминаващите коли. Днес те блокираха пътя и се заканиха, че докато не бъдат направени и не се издаде ефективна присъда на Костадин Стоянов, всеки ден ще преграждат шосето.

Граничният полицай е задържан в полицията в Созопол и днес окръжната прокуратура трябва да прецени дали да удължи мярката на 72 часа и да поиска най-строгата мярка задържане под стража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
7
 
! Отговори
грях преди 9 години
АКО УБИЕЦА Е ПИЯН,КАК ЩЕ ГО СЪВЕТВАТ С КИСЕЛО МЛЯКО ДА НАМАЛИ ПРОМИМИ,А ТОВА КИСЕЛО МЛЯКО В МАГАЗИНА ПРОДАВАЧКАТА НЕ Е ЛИ ПРИЗОВАНА ЗА СВИДЕТЕЛ,КАТО ПРЕД ОЧИТЕ И Е ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,ВСИЧКО Е ПИСАНО КАТО НЯКАКВА ПРИКАЗКА,НЕ ДАЙ БОЖЕ ИЛИ ПОЛИЦИЯ,СПЕШНА ПОМОЩ ВСИЧКИ СА В ЕДНО БЕЗХАБЕРИЕ,НЯМА ИСТИНА,НЯМА КОЙ ДА ДАДЕ ДРЕГЕР НА МИНУТАТА ДА ИЗМЕРЯТ АЛХОХОЛНАТА ПРОБА,ПАК БЪРКОТИЯТА Е НАЛИЦЕ , АКО МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ ДЪРЖАВА,А НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА ОТ НАС ЗАВИСИ,ДА НЕ ПОЗВОЛАВАМЕ ДА СЕ СЛУЧВА ТОВА .
78
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо трябва да има изобщо допустими стойности за алкохол? Който пие и кара директно в затвора и то по бързата процедура! И да му се отнема книжката до живот! Трябва да се промени закона и то спешно. Не само полицаите карат пили ,масово всички карат пили!
77
1
 
1
 
! Отговори
лл преди 9 години
Ти , г-н "ЕДИН БЪЛГАРИН" , да си чувал за хора, които се интересуват не само от това - какво ще ядат и къде ще спят, за хора с по широк мироглед и интереси. Знаеш ли ,сетих се , ти сигурно продаваш памперси и тоалетна хартия.
76
2
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Плащаме им заплати и ги хрантутим за да ни газаят,а работа за пет стотинки не вършат!
75
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направих голяма беляГоляма беля е когато се изпуснеш в гащите например, а не когато убиещ дете в дестка количка на тротоар.Това граничи с тероризмът!
74
1
 
16
 
! Отговори
лл преди 9 години
От доста години, господа полицаите се държат и чувстват като "богопомазани". Не само те - а и техните роднини и приятели се ползват с привилегиите- да шофират след употреба на алкохол и с превишена скорост ... просто едно тел. обаждане и всичко е анулирано и фиш и глоба и ....
73
0
 
17
 
! Отговори
попа преди 9 години
Като сметнеш че няма спирачен път и са се опитвали колеги да му повлияят с течности, има ли някой да не вярва че убиецът е бил почерпен? И сега като излезе под 0.50 промила кръвната проба, какво правим? За убийство при една капка алкохол трябва да се лежи 5г. както в Щатите, разберете че това не е държава и не бива да избирате едни и същи тупани които да ви поробват, мачкат и убиват като кучета. И не оставяйте купените *** гласове да ги избират тия същите. Айде умната.
72
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма значение влияе ли киселото мляко на алкохолната проба или не. Въпровът е за морала на доблестните гранични полицаи дотърчали веднага да се мъчат да замажат престъплението на "колегата"
71
7
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Полицаи......навсякъде по света са най- гнусната и мразена *** на обществото!ACAB!!!!!!!!!
70
0
 
7
 
! Отговори
До 80 преди 9 години
Малко е найвно това което казваш. Иска ми се да си прав но знам за случай в който кръвна проба беше подменена след ПТП защото беше наше момче и бутна малко. Слава богу там нямаше пострадали хора а само материални щети.
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре тези "колегите" не се ли замислят, така чисто човешки, че утре не дай си Боже, тяхното дете може да бъде прегазено от такъв ***....как ще се чувстват тогава? Какъв *** трябва да си, за да прикриваш убиец на ДЕТЕ...По-зле сме и от едно време, където са се колели и бесели за "здравей".Направо се чудя в какъв свят живееме.
68
1
 
6
 
! Отговори
до77 преди 9 години
Когато стане такъв тежък инцидент ,сигнал се подава не само в полицията а и в бърза помощ ,нали така? Там също всичко се записва ,час и т.н.т .На телефон 122 ако има подаден сигнал също се записва .Никой медик няма да си сложи главата в торбата и да му вземе кръвната проба часове по-късно ! А какво имам аз ли... имам... медиите пишат ,че някой казал ,че му давали кисело мляко (ДОКАЗАТЕЛСТВА?)!!!
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АззИ като лаборант много добре знаеш, че при определени условия алкохола в кръвната проба може да се позипари, нали?
66
1
 
8
 
! Отговори
До Азз преди 9 години
само го каза 45 минути. Пробата е взета 2-3 часа по-късно. Какъв резултат очакваш като вещо лице?
65
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
докато българската *** не започне да мисли така: аз пих няма да шофирам за да не направя беля, а не споко аз ги познавам ако ме спрат, или ще си платя, или ще се обадя на този и онзи...ще живеете така и ще ви газят
64
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АззИмаш пиян на кирка граничен полицай, премазал с автомобила си детска количка. Имаш негови колеги, притичали да му помогнат с кисело мляко да смъкне малко ефекта от изпития алкохол, като кръвната проба е взета няколко часа по-късно. И очакваш хората да не го обвиняват? Тия всичките гранични мишки заслужават бавна и мъчителна смърт за убийството на 11 МЕСЕЧНО бебе и съучастничество.
63
3
 
6
 
! Отговори
Азз преди 9 години
Не съм полицай а лаборант и пак ви казвам ,че няма как киселото мляко да повлия на кръвната ви проба. Има си срокове за давани на кръвно проба до 45 минути след инцидента! Оставете да му излязат резултатите и ако е пил наистина доживот да лежи ако трябва.
62
3
 
22
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
Майко мила, каква трагедия. Съболезнования за родителите! :/Тоя *** къде кара пиян? Аз разбирам- стават сакатлъци, някой път супер малшанс, но когато някой кара пиян/дрогиран- не мога да го оправдая в абсолютно никой случай. А ако не му е за първи път както пише в статиите тогава пък направо максимално възможната присъда.
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Таксиметровият шофьор, който отнесе двама човека на цариградско и имаше 1.5 промила алкохол, му дадоха 9 години. Този може и с по-малко да се размине. Въпросът е, че трябва да се промени закона за непредумишлено убийство, когато водачът е под влияние на алкохол, както и въобще наказанията за каране в такова състояние. Във Великобритания има колкото искате пияници, но там убийство вследствие на ПТП дори не е в първите 10 причини за смъртност. Тук при нас е на 4то място.
60
0
 
18
 
! Отговори
лудия преди 9 години
той е длъжностно лице както наказанията за нападение и посегателство над длъжностни лица са по голями така и за извършени от длъжностни лица престъпления трябва да са по голями. доживотен затвор без помилване или замяна.