Олена Зеленска показа пред Давос Украйна преди и след инвазията

Тя говори за важната роля на украинските жени във военно време
25 май 2022 13:26, Нели Христова
152
Олена Зеленска показа пред Давос Украйна преди и след инвазията
Снимка: БГНЕС

Първата дама на Украйна Олена Зеленска разказа пред световната общност за хуманитарната ситуация в родината й.

Тя говори на събитие в Украинския дом, проведено в рамките на Световния икономически форум в Давос (Швейцария). Чрез видеовръзка съпругата на президента разговаря с участниците в Давос. Олена показа снимки на украински градове преди и след руската инвазия.

Първата дама показа и снимки на хора, засегнати от войната.

„Мариупол. Какво беше и какво стана след руския тормоз. Ирпин, Харков, Северодонецк. Беше – стана. Мислех как най-добре да говоря за украинската трагедия по време на онлайн сесия в Украинския дом в Давос, организиран като част от Световния икономически форум. Разбрах, че е по-добре да се види веднъж. Моите събеседници са в уютен далечен град. Аз съм в Киев, опитвам се да се възстановя от обстрела. Но ми се струва, че целият цивилизован свят разбира какво преживяваме сега“, написа първата дама в Instagram.

Олена говори и за важната роля на украинските жени във военно време, като нарече тяхната устойчивост изключителна. Зеленска настоя да бъдат засилени санкциите срещу Русия.

"Войната не е чужда. Защото това иска Русия -  да станат трагедиите наравно с новините от шоубизнеса. Не, това не трябва да е така в свят, който иска запазване на човечеството. Ценността на човешкия живот и мир е над всичко. Знаете ли какво ни вдъхновява? Че имаше хора, които се наричаха „новите приятели на Украйна“. Именно войната ги вдъхнови. За жалост. Но добре дошли нови приятели, за да се бием заедно. Защото това е приятелство – да се борим и побеждаваме заедно“, обобщи Елена.

По-рано първата дама заяви, че в Украйна ще бъде създадена служба за психологическа помощ в подкрепа на оцелелите във войната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
7
 
! Отговори
Ленче, преди 2 години
Ленче, бе мани го давос, земи кажи на мажо ти вече да земе да подготвя голямата операция по "евакуацията" в Донбас, такова.
78
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олена да каже, защо лилипутчето Зеля лъсна в списъци с милиардери?
77
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олена Зеленска ще има ли смелоста да покаже какво правиха 8 години Украинските .зроди защото Телеграм каналите са пълни с това. Бедна ви е фантазията какво са правили тези изверги аз си мислех, че няма кой да бие германските нацисти в това отношение. Но те са били безобидни в сравнение с Украинските такива мъчения и убийства само болни мозъци могат да го сторят а Украинците са с болни и промити мозъци.
76
3
 
18
 
! Отговори
Интересно... преди 2 години
...е да видим тези снимки. Още по-интересно би било да видим извлечения от банковите сметки на г-н Зеленски преди и след руската инавзия, ама защо ли ми се струва, че няма да се насладим на тези гледки....
75
2
 
8
 
! Отговори
.. преди 2 години
тази зеленска ще я позеленя отвсякъде
74
5
 
20
 
! Отговори
героите на Укайна преди 2 години
Героите на Украйна - на които Папа римски им реди молитви, и Борис Джонсън и САЩ им правиха ПР, и Евровизия песни им пя, и НАТО 8 години ги въоръжава и тренира! И какво - героите на Украйна, предадоха се в плен, дори не бяха пленени в битка, сами си излязоха и се предадоха за да спасят кожата, пред камерите, и се събуваха по rащи да ги обискират. Героите на Украйна се оказаха жалки страхливи ***! Толкова за Украйна. А тази да показва каквото си иска.
73
4
 
19
 
! Отговори
Az преди 2 години
Показала ли е Донбас преди 2014 и след 2014 ? Ако не е , да ходи да се такова у таковата !
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали е показала снимки от Донбас - преди 2014 и след 2014? Или това не е украйна? А може би това не интересува "свтовната демократична" общност?
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста е вероятно да е заложник Олена, да може да не се отклонява от сценария Зеленски
70
2
 
12
 
! Отговори
СС преди 2 години
Сега някой да покаже снимки на БГ градове от преди 89 година и сега... да видим разликите същото е но без война...
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едните снимки с подсилени цветове, а другите в почти черно-бяло. Да, добре, ще й се вържем.
68
0
 
18
 
! Отговори
ДжО1984 преди 2 години
Защо не е и показала Одеса, 02,05,2014г!!! ЗАЩО!!!
67
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинския Слави Трифонов и жена му
66
0
 
20
 
! Отговори
profetey преди 2 години
За всички подкрепящи Украйна - ще ги посъветвам да потърсят информация за сайта "Миротворец". Ще спомена че този сайт е създаден с подкрепата на украинското правителство и отказват да предприемат действия за затварянето му. Въпроса ми е тази "демокрация" ли подрепяте?
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Младата демокрация под управлението на президента евреин ***/sharansky/60052
64
3
 
3
 
! Отговори
КГБ 3 преди 2 години
"Системата" за Управление и контрол в Световен Мащаб бе сериозно разклатена от Путин и компания. Ако се намесят на негова страна... А те май клонят към него... Китай , Индия , Иран и Северна Корея - Удържането на Световния контрол от "Господарите" ще станат доста неприемлив - за тях! Засега се справят с мощната атака на Руската Федерация - най вече с много "Мръсни медийни , икономически и политически Игри" , и много пари... Но не се знае докога ще е така! Положението е на ... Кантар!
63
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Първата дама показа и снимки на хора, засегнати от войната". - А видеото как украински войници прерязват гърла на руснаци и после ги оставят на умрат докато кръвта тече като река по асфалта показа ли. Показа ли как украинците стрелят в краката на руснаци?
62
1
 
7
 
! Отговори
nz преди 2 години
не знам ама и Олена и останалите украйнки са топ за взаймно удоволствие
61
2
 
17
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Не си спомням да съм гласувал или по някакъв друг начин упълномощил Сорос, Гейтс или Зеленска които да вземат решения как да живее и се управлява света. Това с Давос е порнография и подигравка с демокрацията.
60
1
 
15
 
! Отговори
КГБ 2 преди 2 години
Путин и Руската Федерация ги натиснаха мощно и леко им разклатиха "Системата" на Управление на Света! Никак НЕ случайно това вбеси "Господарите" от Давос и те предприеха такива Икономически Санкции и такава Атака срещу Русия в световен Мащаб! Най вече - Медийно! Лошото за "Господарите" е ,че май Китай и Индия май взимат повече страната , на Руската Федерация , а това е повече от половината Свят! Ще им бъде трудно да се измъкнат. Но смятам , че с много "Мръсни игри" ,и много пари - Ще удържат!!!

Спонсорирани публикации