Двамата убити в Нова Загора са застреляни, седем са ранените

Трима мъже, барикадирали се в къща, са задържани от полицията
26 авг 2022 18:00, Красимир Ангелов
119
Двамата убити в Нова Загора са застреляни, седем са ранените
Снимка: БГНЕС

Трима мъже, барикадирали се в къща, са задържани за масовия бой и последвала стрелба, завършила с двама загинали в Нова Загора, съобщиха от областната полиция в Сливен.

Както по-рано бе съобщено, двама души загинаха днес при бой между две фамилии в новозагорския квартал "Шести". 

Още по темата
Сигналът за възникнала свада и ескалиращо напрежение е получен днес рано следобед, посочват от полицията. Незабавно към мястото са насочени полицейски екипи.

В резултат на бързите действия на полицаи от Областната дирекция на МВР в Сливен и от сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР-Стара Загора е потушен конфликт.

С премерени и планирани действия полицаите успяват да изведат и задържат трима мъже, барикадирали се в частен имот в ромския квартал. По първоначални данни от инцидента са загинали двама души, други трима са в болница с различни наранявания. При извършената проверка е иззета ловна пушка. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Пред репортер на БТА наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура - Сливен Руси Русев каза, че безопасността в квартала вече е обезпечена.

По думите му е установено, че жертвите са загинали от огнестрелно оръжие. От същото оръжие са пострадали и ранените, които са общо седем.

Един от тях е бил в по-сериозно състояние.

По информация на БТА момче на 16 години е сред тежко пострадалите при масовия бой на две ромски фамилии в Нова Загора.  

Момчето е с голяма кръвозагуба, след нараняване на бедрената артерия, съобщи пред д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, където са настанени четирима пострадали при инцидента. Било е оперирано, извършва му се кръвопреливане.

Жена на около 30 години е с ампутирана лява ръка, след като е била раздробена от изстрел с  огнестрелно оръжие. Тя е приведена в отделението по ортопедия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
27
 
! Отговори
SS преди 1 година
Много трият в този сайт ! Не знам защо ?
50
3
 
16
 
! Отговори
SS преди 1 година
Тексас ( не знам защо) се смята за оръжейната столица на USA ! Там въоръжени граждани (доброволно) патрулират по улиците на проблемни квартали в някои градове ! Но далеч не всички притежават оръжие! Има и пацифисти! Сега ще кажете тук не е Америка ! Вярно ! Но не може едно привелигировано малцинство ( бивши военни и полицаи и богати) да имат право на самозащита е 95 процента да разчита на късмета си ,ако оцелее!
49
0
 
27
 
! Отговори
Право на информация преди 1 година
В крайна сметка, не ни казват какъв е бил поводът за тази индийска епопея? Участниците в нея знаят ли изобщо защо са се сбили? Или не помнят? Като прочетох, че някои дори са се барикадирали, не знаех дали да се смея на щуротията им или да се ядосвам на това, че точно тези, които не плащат данъци, си позволяват подобни дивотии?
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До От 59 - Да. След като полицаите нямат право да вадят пистолетите си освен за предупредителен изстрел във въздуха и то само в краен случай, какво друго ни остава? Прави са и онези, които по-долу пишат, че ще има и неприятни инциденти, но такива има и сега. Ще можем обаче да се браним от нагли гащници.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 - Няма информация, че не се са опитали, но вероятно ситуацият е била бензадежжна и е трябвало да предотвратят некроза и инфекция. Раздробена, оначва това.
46
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко ми е ясно, ама защо не са се опитали да спасят ръката на жената :( Много тъпо.
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От този случай става ясно, е в България съществуват нелегални въоръжени формирования които са заплаха за националната сигурност
44
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SS - Всеки, докато някй пиян не реши някой ден, че му е псинало от теб и не те застреля в гръб, докато си взимаш децата от детската ...
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"На какво са разчитали, та са започнали да се стрелят? Наистина ли са си мислили, че може да им се размине безнаказано? " - Да, бате! Рзчита на това, че ще го гръмне, ще се покрие известно време, псоле ще се оправят с пари извън съда и така. И работи. Мног често работи.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кон - Знаеш ли, кога взеха оръжието на баща ми и друг наш родниин. Когато дойде един мутроподобен, да иска пари за "защита", а като вдя пушката, хунка да бяга, препъна се, падна, строши си носа по стълбите, пак стана и не спря да бяга 3 км, докато не се добра до "шефа" си. После скалъпиха едно дело и ни отнеха оръжияат и сега идваха по трима. Ако си имахме пушките ... мутри нямаше да има, така че това изказване, че сме щели да изчезваме - СПОРЯ! МНГОО СПОРЯ!
41
0
 
2
 
! Отговори
Не, честно ... преди 1 година
Сяяя слушатйте - Единия качил в тиктока видео на една дето перче кючеци. Другия га напсула и сатанала олелията! И попсували се малко онлайн, накарая на едния му псинало, фанал пушката и почнал да стреля, па имало и някой с чиkия ... и 7 са у болницата, дето оцелели. И не, не си измислям ... чак па толкос ...
40
12
 
6
 
! Отговори
Кон преди 1 година
Кефи ме маниакалната наедекватност на хора като SS. Ако всеки българин имаше оръжие убитите щяха да са 20, не 2. Нацията щеше да приключи съществуването си значително по-бързо от сега.
39
4
 
13
 
! Отговори
Асан преди 1 година
На китарата Васко Жабата :)))
38
0
 
35
 
! Отговори
Имат ли здравни преди 1 година
Имат ли здравни осигуровки? Ако нямат, защо са приведени за лечение в болници за които, плащат работещите, бедни българи? И полицията и държавата да си свършат работата и да изземат всички незаконни оръжия в махалите. Или да раздават калашници на всеки, който желае да се защити сам от престъпниците, че явно държавата не може да ни опази!
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези лица с българско гражданство нормални ли са изобщо?? На какво са разчитали, та са започнали да се стрелят? Наистина ли са си мислили, че може да им се размине безнаказано? Или са били пияни? Или дрогирани?
36
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не напишете истината, че 'Шести' е ромският квартал в Нова Загора? То бива политкоректност, но тази надминава и Холивуд. Истината е, че мнозинството от този етнос иска само права, но без да изпълнява задължения. Няма нормална държава, която да го позволява, затова имаме бити лекари и нападения над полицаи.
35
1
 
6
 
! Отговори
hahahahahahahahaha преди 1 година
спирането на един поток пари води до последващи сътресения. ще има още.референдум. . . усещате ли се? късно.
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво сега Гълъб и за това ли е виновен ? Това е закона на джунглата дами и господа това е вродено във всеки един от нас има го навсякаде не само в България
33
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо полицията се е месила в културните взаимоотношения на етноса?
32
1
 
21
 
! Отговори
Разбрах: преди 1 година
От днес има 2 хляба повече.