Японски гел маникюр - какво представлява?

Вижте повече за новата техника
12 юни 2023 21:09, Дарена Найденова
0
Японски гел маникюр - какво представлява?
IStockphoto

Ако не понасяте маникюрът да ви се лющи или отчупва, вероятно вече сте добре запознати с гел маникюра, използването на Shellac и други подобни методи за изпичане на ноктите. Но сега на хоризонта се появява нова техника, която ще се превърне в сериозна конкуренция на познатите ни вече рецепти, точно навреме за лятото. Обещавайки по-дълготрайни резултати и по-комфортно усещане, японският гел маникюр набира все повече популярност. 

 За техниката започна да се говори от няколко години, но сега е моментът, в който тя получава необходимото внимание. Японският гел маникюр е особено полезен за хора, които са фенове на изкуството за нокти, тъй като може да предложи триизмерни ефекти и смел цвят, който привлича погледа. 

Какво е японски гел?
 
Японският гел е професионален мек гел продукт за нокти, произхождащ от Япония. Истинските и автентични лакове не съдържат дибутил фталат, толуен, формалдехид, формалдехидна смола или камфор. Те се произвежадт в Страната на изгряващото слънце и са подложени на строг контрол по качеството. В момента се продават в малки партиди, а не в масово производство, което допълнително ги утвърждава като един от най-професионалните гел продукти на пазара.
 
Ключовата характеристика на японските гелове е, че те са в състояние да осигурят силна адхезия и лесно отстраняване при накисване с ацетон. Според маникюристи, тук гелът е много по-мек от вече познатия ни, което прави изпилването му с електронни пили много по-лесно и безопасно. Също така той се различава по-лесно от естествения нокът, така че има по-малък риск от увреждане. 
 

Слънчев маникюр - тенденцията, за която да внимавате

Ленени нокти - минималистичният маникюр за лятото

Маникюр за начинаещи - как да изберете един от седемте вида

Разликите между японски и нормален гел
 
Една от най-големите причини японските гелове да набират популярност, особено сред почитателите на по-изразеното изкуство, е поради тяхната гъвкавост. Те могат да се използват не само за едноцветно приложение, но и за ноктопластика, тъй като са силно прагматични. Японските гел продукти използват пигмент от козметичен клас, което позволява еднослойно покритие и гъвкавост. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари