Откровен и с чувство за хумор - шеги, гафове и вицове на Берлускони

Някои от най-запомнящи се цитати на бившия италиански премиер
12 юни 2023 16:26, Елка Василева
35
Откровен и с чувство за хумор - шеги, гафове и вицове на Берлускони
Снимка: архив, БГНЕС

Силвио Берлускони, четирикратен министър-председател на Италия, милиардер и медиен магнат, почина днес на 86-годишна възраст. Той бе откровен и с чувство за хумор, което често го поставяше в неловки ситуации, пише Ройтерс.

Още по темата
Ето някои от неговите най-запомнящи се цитати и шеги:

декември 2022 г.: Берлускони се обръща към играчи от футболния му отбор "Монца" и казва, че "ще вкара автобус с к*рви в съблекалнята", ако успеят да победят един от най-силните съперници от Серия А на италианското футболно първенство.

октомври 2022 г.: Въпреки гнева на Запада заради руската инвазия в Украйна Берлускони застана решително зад стария си приятел Владимир Путин: "За рождения ми ден Путин ми изпрати 20 бутилки водка и много мило писмо. Отговорих му с бутилки ламбруско и също толкова мило писмо".

ноември 2010 г.: "Както винаги, аз работя неуморно и ако някога погледът ми попадне върху лицето на красиво момиче, е по-добре човек да харесва красиви момичета, отколкото да е гей".

октомври 2010 г.: Берлускони е осъден от официалния вестник на Ватикана, след като казал шега за евреин, който взима пари от друг евреин, тъй като позволил да се крие в мазето му от нацистите, без да казва, че Втората световна война е приключила.

април 2009 г.: По време на посещение при оцелели след земетресение в централния регион Абруцо, които били настанени в палатки, Берлускони казва: "Трябва да погледнат на това като на къмпинг през уикенда".

ноември 2008 г.: Берлускони поздравява Барак Обама, като го нарича "готин, млад и също така с тен", след като Обама става първият тъмнокож президент на САЩ.

февруари 2006 г.: "Аз съм Исус Христос на политиката", е цитиран да казва Берлускони, който прави изявление пред привържениците си. "Аз съм търпелива жертва, разбирам се с всички, жертвам се за всеки".

юни 2005 г.: Берлускони твърди, че е използвал чара си, за да убеди президентката на Финландия Таря Халонен да се откаже от претенциите на страната си да бъде домакин на новия Европейски орган за безопасност на храните. "Трябваше да използвам всичките си плейбойски тактики, дори и да не са били използвани от известно време", казва той. Финландският посланик изпраща протестна нота.

септември 2004 г.: "Мусолини никога не е убивал никого. Мусолини е пратил хората на почивка във (вътрешно) изгнание", казва Берлускони пред британското списание "Спектейтър" и отговаря с "да" на въпрос дали диктаторът от Втората световна война е бил "благ".

юли 2003 г.: "Г-н Шулц, в Италия има човек, който снима филм за нацистките концентрационни лагери. Бих искал да ви предложа за ролята на Капо. Ще бъдете идеален", казва Берлускони на германския депутат Мартин Шулц. Капо е бил затворник в концентрационен лагер, който е получавал привилегии за ръководене на работни групи от затворници.

юни 2003 г.: "Всички граждани са равни (в очите на закона), но може би единият е малко по-равен от другите, щом 50% от италианците му възлагат отговорността да управлява страната", казва Берлускони за себе си по време на изявление по дело за корупция в Милано.

февруари 2002 г.: По време на групова снимка на неофициална среща на върха на ЕС в Испания Берлускони поставя показалец и кутре зад главата на тогавашния външен министър на Испания Жосеп Пике - традиционния знак за рогоносец.

октомври 2001 г.: Берлускони предизвиква възмущение в мюсюлманския свят, когато казва, че Западът "трябва да осъзнае превъзходството на нашата цивилизация". Той казва, че докато Западът има ценностна система, "която е дала на хората широко разпространен просперитет в онези страни, които са я приели, и гарантира зачитане на човешките права и религията, това със сигурност не съществува в ислямските страни".
(БТА, Анелия Пенкова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Krvar rszistki
26
15
 
3
 
! Отговори
sd преди 1 година
путинска подло-га, да гори в ада!
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
беше ***...
24
1
 
8
 
! Отговори
Дуче преди 1 година
Поклон и вечна слава за Дон Силвио!
23
1
 
12
 
! Отговори
POKLON преди 1 година
Берлускони беше един от последните живи Лидери в Европа . Останаха Двама - Путин и Макрон . Подкрепям го за нацистките лагери - в Германия и Италия не е имало такива - Нацистките Лагери на Смъртта са били в Полша и Украйна - организацията на тези лагери е била от местните властти - Бандера и Качински .Германци и Италианци и Българи НЕ са убивали Хора .
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
беше ТАРИКАТ ...
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На дарина не и върви с мъжете. С кой се хване и се гътва
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво общо има Боко с велик човек като Берлускони!?
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българската гадателка на Берлускони дали го е видяла това?
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Професор - как можа да оцапаш името на Генерал Борисов, слагайки го до тези нещастни твари? Знаеш ли, че 4 папи са го галИли по главата!?
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото и да си говорим, Берлускони си е легенда и 99.9% могат да мечтаят за неговия живот.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма какво да го жалим. Добър, лош, не можем да върнем времето назад. Лека полет! И ние ще дойдем!
15
13
 
9
 
! Отговори
Професор преди 1 година
Това са светли личности които оставят светла диря за поколенията: Силвио Берлускони, Шарл Де Гол, Путин, Ердоган, Генерал Борисов, Наполеон Бонапарт, Пол Пот и прочие държавници и лидери които са направили много положителни неща за страните си. Да почива в мир и лека му пръст на Силвио.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото жени е укал средностатистическия човек няма толкова косми по главата.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имал е безброй дунга-бунга вечери.
12
13
 
8
 
! Отговори
Джо преди 1 година
И Путин скоро. Много скоро.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отровен със Старичок - сведението е от украина и е потвърдено от британското и американското разузнавания! В болницата са заснети руски агенти от КГБ...
10
2
 
8
 
! Отговори
абе преди 1 година
за сузанита и златките не сте писали отдавна , за тризначките също .
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече почти няма такива като Берлускони и Тръмп, които не цепят басма на неолибералната пропаганда.
8
6
 
6
 
! Отговори
уал преди 1 година
ах колко полезна статияяя ,,,,