Пеевски: Защо изглежда всички са на колене пред Радев

Президентът се намесвал недопустимо в изборния процес
Обновена: 7 сеп 2024 16:20 | 7 сеп 2024 16:15, Петър Бойчев
299
Пеевски: Защо изглежда всички са на колене пред Радев
Снимка БГНЕС

Делян Пеевски отправи остра критика към президента Румен Радев. В своя позиция до медиите той отбелязва:

"Днес в отчаянието и безпомощността си Румен Радев разкри истинското си лице. Самозабравил се властник, който отчаяно брани доверения си кръг олигарси и най-вече себе си. След осем години, в които Радев присвоява несъразмерна власт, газейки Конституцията, два мандата, в които всички ръководители на служби са под негов контрол, три години, в които управлява еднолично чрез марионетните си правителства, той днес отново поиска цялата власт за себе си и държавата, в услуга на него и доверения му кръг. Добро утро, Раднево… Самозабравата на Радев го тласна към явна намеса не просто в политическата система, а в груба и брутална намеса в изборния процес.

Един път, подчинявайки ЦИК и днес - опитвайки се да потисне всички партии, участници в изборите. Европа вижда това, нямайте съмнение. И няма аргумент, с който Европа и нашите евроатлантически партньори да бъдат убедени, че това е за доброто на демокрацията. Защото Европа не допуска самозабравили се фигури да яздят институциите и партиите и да размахват заплахи и принуда, осигурявайки за себе си и близкия си олигархичен кръг чадър и протекция.

Играта на Радев е ясна - той брани себе си и е готов да предаде държавата на Москва, в името на своето и на приближения си кръг от олигарси добруване. Радев не може да приеме правилата на демокрацията, защото самия той в генезиса си е несъвместим с тях. Защо всички политици мълчат, когато виждат какво прави с държавата. Защо се допуска да придобива партии, фракции или отделни лидери, готови на всичко, за спасяването на кожата си.

Защо изглежда всички са на колене пред Радев!?

Мястото на България не е да е руска република! И ако днес не се противопоставим на това, цената ще я плати цялата политическа класа, но най-вече хората на България. Заради това, няма да допуснем Радев да спре новото начало и няма да ни подчини. Нито заплаши, нито унизи. Аз съм единственият противник на настъплението му като проводник на Русия и Москва и няма да се откажа.

Защото хората трябва да знаят истината - всички служби, чрез назначените от него свои ръководители, са на подчинение на Радев. Вече осем години. И той е отговорен за всички неразкрити корупционни скандали, за които бяха подавани сигнали и доказателства. Защо не е разкрит “грабежът на века” - фалита на КТБ? Защо не е осъден Цветан Василев, който заграби 5 млрд от българските данъкоплатци?! Защо Радев мълча през всичките тези години?! А днес излиза с фризирани думи да призовава кого!? И за какво!? За битка със статуквото!? Статуквото е той - мистър Кеш-Радев.

Човекът, подчинил и унизил по най-бруталния начин службите за сигурност, правителствата на България, главен прокурор, шеф на КОНПИ, а днес в опит да подчини и всички политически лидери, отнасяйки се унизително към тях, пренебрегвайки дори елементарното правило на демокрацията - да са избрани и излъчени от своите членове и симпатизанти.

Човекът, погазил за пореден път Конституцията, за да си осигури вътрешен министър, удобен нему и олигарсите му, се отметна от указа за назначаването на служебен премиер, нагло отложи датата на изборите и сега притиска ЦИК и иска да се намеси пряко в изборния процес.

Но, имам едно специално послание за него - няма смисъл да ме търсят неговите близки, нито да се опитват да му осигурят авариен изход от създалата се ситуация, защото трябва да е ясно едно - нищо няма да ме спре да сваля и неговата маска, така, както съм обещал, че ще постъпя с всеки, тръгнал срещу националния интерес на страната ни. Не си губете времето. Аз ще бъда до хората, ще работя с хората, ще бъда с хората.", се казва в изявлението на Делян Пеевски до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от Политика
От трън на глог: Девет партии в следващия парламент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Затворете нереза в *** и го освободете на 28-ми октомври.
232
1
 
5
 
! Отговори
намагнитен Шишко преди 1 седмица
"...По негово мнение в Народното събрание влизат тежко компрометирани фигури с вълчи апетит. Именно те се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите, коментира още той.Според Радев наблюдаваме "опростачване" на политическото пространство."Най-отблъскващото и обидно е, че това се върши зад паравана на евроатлантизма", каза още държавният глава. Той посочи, че зад този евроатлантизъм има и хора, които са санкционирани от партньорите ни за "гранд-корупция"."Ето това е голямата българска тема", убеден е Румен Радев...."
231
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И ти си на колене а ако желаеш можеш да се наведеш напред )
230
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За всяко шиши идва коледа.
229
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Щом Пеевски реве, това е добре за България!!!
228
2
 
8
 
! Отговори
БГ Франсе преди 1 седмица
Грухчо, Коледа идва.... Внимавай....
227
3
 
18
 
! Отговори
Деляне, преди 1 седмица
Колкото повече виеш срещу Президента, който народа си го е избрал, за разлика от теб, толкова повече си навличаш гнева на хората. И колкото да ти аш срещу Радев, пак няма да го стигнеш.
226
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само свинята не е на колене. Легнала е в калта.
225
1
 
16
 
! Отговори
BONZO преди 1 седмица
Ако това с'ъщество от снимката олицетворява евроатлантизма, демокрацията, справедливостта в РБ, п'люя на съществуващата политическа система наречена "ДЕМОКРАЦИЯ"
224
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Почвам да се чудя дали Прасян ще доживее и Коледа...
223
1
 
13
 
! Отговори
Защо пуделите лаят преди 1 седмица
Защото ги е страх като видят някой по силен срещу тях...
222
2
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 седмица
150лв за глас за Пеевски...още от сега в Хасково,Пазарджик и Пловдив махалите....Сарафов осигурил чадър.И децата го знаят.Радев му дреме , направи ли партия и ще ги помете. Радев е най-големият страх за Пеевски и Цветелина Янева-Пеевска-Магнитска.
221
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеевски, Радев, Боко, Кирчо, Кокорчо, Корни, Костя, Цомчо, Подполковник Бял Хипопотам, Доган, Тошко Африкански, Божанков... повръща ми се от българската политика. Но не е луд този, който яде баницата, за това повече ми се повръща от беззъбото подобие на народ, което ги вкарва път след път. Нещо средно между Биг Брадър и Фейсбук ни е държавата.
220
19
 
8
 
! Отговори
Руский маструбант преди 1 седмица
Всички са на колене на Мистър Кеш, за да врътват едно "Аллабала " с него ! Боташ Ефенди отдавна си е за разследване, и затова чудеса ще направи , ако трябва ще срине цялата държава, за са спаси собственият си Г'з! А дано , ама надали...
219
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България загива щом са се появили хора който се възхищават на Пеевски. Взе да се збравя какви ги вършеше в последните години. Поддръжниците на Пеевски имат нужда да се информират за последните 20-25 години от живота му и тогава да коментират. Иначе звучат смешно.
218
4
 
34
 
! Отговори
Мис свят преди 1 седмица
Пеевски е най-гнусната случайност в българската политика след 1990 г.
217
3
 
27
 
! Отговори
Пеевски преди 1 седмица
Смъртоносната зараза за ДПС. Пеевски -туморът на България.
216
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом Радев си мълчи за обвиненията на Пеевски, дори не се заканва да го съди, значи е истина ! Той знае, че ако тръгне да съди Пеевски, ще излязат на показ още компромати по негов адрес и ще има импийчмънт .
215
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз доколкото успявам да схвана положението е ,че в момента се води последна битка за България и съществуването и .Дпс никога не била партия , това е организация която винаги е работила против държавата и против мюсулманите , колкото и да ви е странно .Уникален шанс имаме да не допуснем никога повече каквото и да е Дпс в политиката .Колкото до Пеевски , мисля че този човек е агент който играе роля , ако не е така значи е откровено луд човек
214
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гледаме Фермата на животните на живо