Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Президентът очаква ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс
Обновена: 7 сеп 2024 12:36 | 7 сеп 2024 12:24, Елка Василева
331
Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс, това каза президентът Румен Радев, който участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град.

"Тук не става въпрос за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад", каза президентът.

Още по темата
Примирението със заграбването и унищожаването на бизнеси, с покваряването на цели институции и превръщането им в бухалка, с отявлената корупция, с чадъра на основните герои за грабежа на века - КТБ, всичко това, това примирение ни доведе до състоянието, в което сме днес. А именно в Народното събрание да проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите, опростачването на политическото пространство, рейдърското завземане на партиите, притискането и насаждането на страх", подчерта Радев.

"И най-отблъскващото и обидно и за интелекта на българите, и за нашите евроатлантически партньори, е че това се върши и цялата гротеска се разиграва зад паравана на евроатлантизма. И то от хора, санкционирани от нашите стратегически партньори за гранд корупция, които с поведение и действия рушат устоите на демокрацията и компрометират европейското ни бъдеще", каза още държавният глава.

Президентът очаква всички институции, служби, прокуратура, Народното събрание и партии ясно да се позиционират по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия.

"Виждаме, че в момента партии, партийни лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти. Да, те са важни, те са необходими, но същите тези партии и лидери са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем, защото ако не го направят, всички тези красиви програми и проекти са обречени на провал, защото те не могат да отговорят на основния обществен въпрос. А той е за законосъобразността, за справедливостта и ширещата се безнаказаност, за градивна политика, основана на ценности, за утвърждаването ни като правова европейска държава. Ето това се очаква и това съм сигурен, че обществото очаква от партиите в тази кампания", заяви Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от Избори 2024
Кутев: Има вероятност БСП да падне под 4% на предстоящия вот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
0
 
2
 
! Отговори
не преди 1 седмица
народът не се снишава пред безобразията,а ги върши,да си купуваш диплома,шофьорска книжка,чичо ти да те назначи на работа,не са ли безобразя,разбира се,че да,това че ги одобрявате не ги прави по-малко гну сни,българина е превъплъщение на безобразието,българин и безобразие са едно и също нещо
296
2
 
1
 
! Отговори
303 преди 1 седмица
До Хайде бе Ти безполово и бездетно, завиждаш на Радев, че е 100% мъж! Като толкова ти е мъка за първата му жена, ами ожени се нея!!! И на мен Деса не ми харечва, но това не е ничия работа! В еда раздяла има две страни и в двете има проблем! По добре раздяла, отколкото фалшив брак!Писна ми от ***!
295
1
 
4
 
! Отговори
Хайде бе преди 1 седмица
До 267Ще ме умориш от смях: "Мъжкар"!!! Боже- човекът завъртял любовница като се поиздигнал, оставил хубавата си жена и майка на децата му заради по-стара и по-грозна ш......., назначил я в службата си на два щата и я уредил със служебно жилище...това ли ви е представата за летец и генерал? Аз пък си мисля, че би трябвало да й наеме жилище и да плаща сам за издръжка. И да не дрънка за снишаване
294
1
 
1
 
! Отговори
ТИ СИ БЕЗОБРАЗИЕТО преди 1 седмица
ЗАЩО СЕ СНИШАВАТЕ - ЕС, НАТО, ПОСОЛСТВО...??
293
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Президентът преяжда с власт години наред, нарушава конституцията, задържа равнитието на България и се стреми да я вкара в руската орбита. Неговите хора си делят пачки в пликове, както бяха заснети. Задлъжни държавата с неизгодния договор "Боташ". Това му се удава, именно, защото обществото в България се снишава пред явните му безобразия.
292
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руският слуга Радев да си взима преводачката и руска шпионска Къдринка Къдринкова, своята крантадеса и да се маха от политиката. Импийчмънт, за мистър кеш, който нарушава конституцията. Той е позор за България.
291
2
 
1
 
! Отговори
Лесно е да си глупав преди 1 седмица
До 300. Мара общата. Лена президент,Кирил вице! . . . . . ., трудно е да не ти личи!
290
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предишният му избор бе на агентката от 6-то на ДС Соня Момчилова.Защо изобщо, президентът трябва да назначава шефове на СЕМ, още повече, ако е руски послушник, в евроатлангическа България?
289
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Книгите на руската шпионска Къдринка Къдпинка, която руският послушник Радев назначи за шеф на СЕМ, не струват колкото струва хартията, на която са напечатани. Позор!
288
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рдкият слуга Радев да си взима преводачката и руска шпионска Къдринка Къдринкова, своята крантадеса и да се маха от политиката. Той е позор за България.
287
1
 
1
 
! Отговори
Мара общата преди 1 седмица
Лена президент,Кирил вице!
286
2
 
3
 
! Отговори
...! преди 1 седмица
Да си ходи на село и дола си ...живее България няма нужда от Фелдфебел, който през ден гази Конституцията, и говори за борба с "беззаконията"!
285
4
 
6
 
! Отговори
лицемер преди 1 седмица
Лицемер. По делата им ще ги познаете. Интересно дали си вярва, че е почтен?
284
7
 
8
 
! Отговори
Хриси преди 1 седмица
Народе,изтрезней,опомни се ,този е руски агент БСП- Нинова го довлече с посредника Решетников.Не виждате ли ,че за 8 години бавно и методично той разруши цялата държавна система.Този хаос никога не е имало
283
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоз дето разправяше, че се гордеел с това, че събудил народа сега реве, че избирателната активност е рекордно ниска. Радевчо ти единственото, което направи е да предизвикаш още погнуса в народа към политическата класа.
282
7
 
8
 
! Отговори
Ива преди 1 седмица
Радев,от това което се вижда с просто око е,че никой от Президентите преди теб не е обсебвал толкова много власт,никой не си е разрешавал да нарушава Конституцията както теб,никой не е разрушавал държавата както теб .Ти си опасен за България,ти си най- черната страница в историята ни България наистина е пред разпад и твоят вина е огромна.Не се опитвай да се измъкнеш, Не си чист
281
3
 
3
 
! Отговори
Риторичен въпрос преди 1 седмица
Кой ти нареди да назначиш Кирчо, Кокорчо, Дянковчето и Стефан Янев, които вкупом гласуваха за изпращането на оръжието ни, с което да продължи да се разгаря организираната от НАТО кървава касапница?
280
9
 
11
 
! Отговори
АМИ , ДА... преди 1 седмица
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ШИШИ...ЗА ДА ИЗПЪРЖИ , ЦЕЛАТА БАНДА НА МИСТЪР КЕШ, А ТИ ГЗ ДА МИ ЯДЕШ
279
3
 
5
 
! Отговори
Калинки проститутки преди 1 седмица
На обществото не му пука и за тебе оплешивялата Цецка Цачева !
278
9
 
9
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 седмица
Скрий са въ товаришч !!!!