Украйна атакува Москва с дронове, един се заби в строяща се сграда

Други два бяха свалени край руската столица
23 авг 2023 06:52, Александър Попов
138
Украйна атакува Москва с дронове, един се заби в строяща се сграда
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Един дрон се разби в строяща се сграда в бизнес района на Москва, а други два бяха свалени от руската противовъздушна отбрана близо до столицата. Няма пострадали хора при атаката тази нощ, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

То каза, че безпилотните летателни апарати са били украински. До момента няма реакция от страна на Украйна, която по принцип не коментира подобни нападения.

Руското министерство на отбраната съобщи в изявление, че сигналът на първия дрон е бил заглушен със средства за радиоелектронна борба. В резултат безпилотният летатален апарат е паднал върху строяща се сграда в Москва-Сити.

Въпросното здание е понесло незначителни щети. В две съседни пететажни сгради са били счупени няколко прозореца, съобщи кметът на Москва Сергей Собянин.

Два дрона са били свалени в Можайски и Химкински район в Московска област, съответно югозападно и северозападно от руската столица, съобщи още министерството на отбраната.

Всички четири летища на Москва временно спряха работа, но вече отново функционират, съобщи представител на властите. Един полет, от Сочи за Москва, е бил пренасочен към Нижни Новгород.

В Русия вече почти всеки ден има атаки с дронове, отбелязва Франс прес. Москва често бива вземана под прицел.

Вчера руските власти съобщиха, че противовъздушната отбрана на страната е свалила четири украински дрона близо до столицата и в Брянска област, която граничи с Украйна./БТА, Николай Станоев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
5
 
! Отговори
До Българин преди 10 месеца
Ти си толкова Българин колкото и господаря ти путин! Инак путинофлиа като тебе е предател и продажни на България който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ по заповед на господарите си от кремъл! Да путинофилие я виж колко Украйнски къщи жилищни сгради домове болници театри и други унищожи рашистан! А и путинофиле има ли война в Украйна а! Виж в опорките и тогава ми говори за тероризъм! Щото досега има над 100000 унити украйнски цивилни граждани! В домовете си даже!
72
10
 
10
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Русия също може да тръгне да стреля с крилати ракети по жилищни квартали в Киев. Но не го прави. Защото това би било тероризъм. Точно такъв е и нацисткия режим в Киев. Като се биеш, бий се срещу армия. Какви военни обекти има в бизнес сгради в Москва?
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до Анонимен - В Украйна няма война, в Украйна Русия провежда специална военна операция срещу нацисткия киевски режим. Ако Русия започне да война с Украйна, Украйна ще бъде размазана за 3 дни. Дори не е нужно ядрено оръжие, нито да унищожава леопарди, брадлита и пейтриъти. Достатъчни са две плътни килимни ракетни бомбардировки които да изравнят със земята Киев и Лвов за 2 дни, и на третия ден украинските бандити ще се влачат по корем пред Путин и ще молят на колене за милост и пощада.
70
3
 
3
 
! Отговори
Луна 9 преди 10 месеца
3 февраля 1966 года впервые в истории освоения космоса совершила мягкую посадку на поверхность Луны и впервые передала на Землю телепанорамы лунной поверхности.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
путин вече година и половина прави опити да приземи плавно хиляди ракети на украинска територия и все се рабиват като тази Луна-25 .
68
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А докъде стигна контранаступа. Откакто е почнал са загубили над 45000 украинеца. Вчера главнокомандващия на НАТО за Европа е цитиран в германската преса, че за за успешена контраофанзива трябвало три милиона солдатина, дето не могат ги събра никога. Загубите са една към осем в жива сила в полза на Русия. Украинските пилоти не ставали за обучение, защото не знаели английски и пречела езиковата бариера и щели да минат 4 години докато ги обучат. Републиканците в Щатите се дърпат за помощите и т.н.
67
6
 
11
 
! Отговори
Минаващ преди 10 месеца
Нечистивите руснаци ще си платят за всички престъпления от тази кървава братоубийствена война.
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Христо Христов - така значи, съзнателно, а! А путинската шайка, несъзнателно атакува болници, училища, детски градини, жилища, театри, университети или май поради безпътица!
65
6
 
7
 
! Отговори
До Долният преди 10 месеца
Куба Виетнам Лаос Камбоджа Иран Афганистан Сирия....Къде от изброените страни твоите любими Юесей победиха
64
7
 
4
 
! Отговори
Чечня,Афганистан преди 10 месеца
рашucmume загубиха войните в Афганистан и Чечня. В Чечня бяха 5хил бойци срещу 25хил руснаци. В Афганистна бяха около 20хил бойци срещу 80хил руснаци. Първата чеченска и афганската война руснаците ги изгубиха.Афганистан и Чечня нямаха танкове, дронове , възможност да удрят маЦква, ПВО и т.н. Тая война вече предизвика един бунт. ПутнЯн е обречен...
63
9
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Урките съзнателно атакуват граждански обекти. Също като терористична германия, атакувара 2001г. сграсата на ООН в Косово.
62
6
 
4
 
! Отговори
Моше преди 10 месеца
Хайде стига глупости. Няма по-добри в управлението на дронове от американците. Спомнете си атаките с дрон в Сирия и Иран. Укритата нямат толкова акъл да управляват толкова дълго и толкова точно дронове. САЩ са преместили екипа си от Турция в Киев. Укритата и за ччеп не стават . Що техника им насипаха.Нищо им няма на Леопардите и Брадлитата... само че укритата не могат да разчетат изструкциите за ползване и надписите по табелките щото не са на антички окраински. Обучават ги ама засега БЕЗУСПЕШНО.
61
9
 
9
 
! Отговори
Толкова си могат преди 10 месеца
Това ли е Големият Контра наступ ? Безцелно и безсмислено хвърляне на хвърчила по Москва !? И какво всъщност очакват Укро феновете...Русия да умре от страх и да развее бялото знаме...А на фронта нацистите затъват все повече и даже около Купянск отстъпват. А Русия само изчаква хубаво да се изтощи Укро Вермахта и...Тогава ще последва Контра на контрата ! Е тогава наистина Укрите ще видите баба си !
60
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Готино, а! Москвичите ще ги приучат да живеят по украински, със сирени! Нали одобряват това, което извършва техният вожд в съседа им!
59
4
 
5
 
! Отговори
контрамотиката преди 10 месеца
До СТРАНДЖАТА: Като гледам клипчетата, е нема толкова "обезпокоени" руснаци! Явно западните анаЛизатори пак са се насмели! И тоя сценарий не работи! Или по-скоро работи, ама за руснаците!
58
5
 
6
 
! Отговори
обратен ефект преди 10 месеца
С тия дрончета, укропитеците напомят на руснаците, че докато ги водят по западен акъл, преговори не може да има!
57
5
 
7
 
! Отговори
СРАНДЖАТА преди 10 месеца
До СТРАНДЖАТА: Обаче руснаците не са американци и вместо да се страхуват се записват доброволци! Опа!
56
5
 
3
 
! Отговори
до 93 преди 10 месеца
И кой ти плати 10 рубли да напишеш тая тъпотия ? Била на 5 то място по БВП :) хАХАХАХАХАХа тия скоро няма кой да има да им работи в заводите , и ще се чудят какво да правят с труповете от войната.
55
6
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 месеца
Най-важното тук не са материалните щети, а страхът и безпокойството, което предизвикват...
54
4
 
5
 
! Отговори
mda преди 10 месеца
Айе бе няма ли да утепат някой Руснак, писна ми да слушам как няма щети.

Спонсорирани публикации