Украйна атакува Москва с дронове, един се заби в строяща се сграда

Други два бяха свалени край руската столица
23 авг 2023 06:52, Александър Попов
138
Украйна атакува Москва с дронове, един се заби в строяща се сграда
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Един дрон се разби в строяща се сграда в бизнес района на Москва, а други два бяха свалени от руската противовъздушна отбрана близо до столицата. Няма пострадали хора при атаката тази нощ, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

То каза, че безпилотните летателни апарати са били украински. До момента няма реакция от страна на Украйна, която по принцип не коментира подобни нападения.

Руското министерство на отбраната съобщи в изявление, че сигналът на първия дрон е бил заглушен със средства за радиоелектронна борба. В резултат безпилотният летатален апарат е паднал върху строяща се сграда в Москва-Сити.

Въпросното здание е понесло незначителни щети. В две съседни пететажни сгради са били счупени няколко прозореца, съобщи кметът на Москва Сергей Собянин.

Два дрона са били свалени в Можайски и Химкински район в Московска област, съответно югозападно и северозападно от руската столица, съобщи още министерството на отбраната.

Всички четири летища на Москва временно спряха работа, но вече отново функционират, съобщи представител на властите. Един полет, от Сочи за Москва, е бил пренасочен към Нижни Новгород.

В Русия вече почти всеки ден има атаки с дронове, отбелязва Франс прес. Москва често бива вземана под прицел.

Вчера руските власти съобщиха, че противовъздушната отбрана на страната е свалила четири украински дрона близо до столицата и в Брянска област, която граничи с Украйна./БТА, Николай Станоев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До руский мир на найРусия отдавна трябваше да е фалирала. Само дето от 12 място по БВП в света преди войната, е вече на 5 място. И е водеща в съюз обхващащ 40% от населението на земята. 90%от фосилните горива и над 50%от другите полезни изкопаеми. Та както й"свършиха"ракетите. Така и ще фалира. Американците вместо да й избодат очите, й изписаха вежди. Европа от Атлантика до Урал. Шарл де Гол. Не кой да е.
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само терористически атаки могат да правят срещу невинни граждани урките, на бойното поло хич не ги бива
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анониме 90Да те светна, че руснаците в Донецка и Луганска област са свикнали на това още от 2014-та. Бесарабските българи също го усетиха за известно време. По-скоро във Вашингтон, Лондон и Брюксел трябва да го усетят.
50
3
 
9
 
! Отговори
браво на урките! преди 10 месеца
Количеството доброволци от страна на руснаците се е удвоило! И Няма нужда от наборни вълни.
49
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да усетят малко и в Москва какво е да живееш в страх от въздушни атаки всяка нощ.
48
0
 
5
 
! Отговори
Бай Чеп преди 10 месеца
До г-н Александър Попов - Главен редактор на "Днес.бг". Господин Попов, много Ви моля да се разпоредите да бъдат премахнати досадните "изплуващи" отдолу реклами, появяващи се при отваряне на всяка страница.
47
5
 
7
 
! Отговори
Петров преди 10 месеца
като няма какво положително да отбележат на бойното поле украинските нацисти и ядат пердах дай да тероризират мирно население - американски съвет
46
7
 
5
 
! Отговори
руский мир на най преди 10 месеца
хаха ще я имало русия. Дотам ли опряхте, че под новините за украинските успешни нападения и напредъкът на фронта да няма вече какво да напишете, та да пишете, че русията щяло да я има. Ще я има още малко, докато не ги изметат от Украйна, след това ще се разпадне по естествен път.Русия ще последва съдбада на Луна25
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най ниските данни от ООН са за 10 хиляди убити цивилни от руските антифашисти ! Които спасяват света от ,,фашизма", а те горките един демократ ги управлява 24 години!?! Е как става?
44
5
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Абе шефовете на птичките били гръмнати с Искандер К в Чернигов. Указания чакате как да покриете нещата ли? Или просто се надявате да мине време и забравим, как лютите птички останаха без бащи :)
43
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КОЛКО дрона са нужни за пълната "победа" на Окрайната?! Русия ЩЕ я има, колкото и колективния Запад да не го желае! Руския дух ще съществува като единствен оазис на нормалността в световен мащаб! БРИКС ще се разширява и развива! Колониалното поведение мислене и разкошен живот на гърба на другите е време да приключи! Гарант за това е Русия! Тя е камъчето в обувката на Запада! А за Украйна - нищо лошо- жалко за погубените животи......
42
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хахахахха :))) Русия пак е направена за смях :))))))))
41
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой почна войната бе?
40
9
 
13
 
! Отговори
Петров преди 10 месеца
американската тактика на терор и разрушения над мирни граждани се използва от украинските нацисти по съвет на свръхдемокраричните американци
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има една руска поговорка,,,Живота е книга, а армията са две откъснати страници!" Преди са били две де, сега е една!
38
0
 
0
 
! Отговори
до кой сега преди 10 месеца
Ало, демагогията...
37
6
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 месеца
Зеленски трябва да е много...зелен,ако си мисли,че с тези...хвърчила може да промени хода на руската СВО.
36
7
 
8
 
! Отговори
КОЙ СЕГА Е преди 10 месеца
АГРЕСОРА
35
9
 
7
 
! Отговори
а преди 10 месеца
Браво Само така
34
5
 
15
 
! Отговори
И пак преди 10 месеца
Цената на тези "реклами" на Украйна е жестока,цяла нощ в различни райони на Украйна гърмят складове и казарми.

Спонсорирани публикации