Кои са петте условия, на които България се е съгласила, за да влезе в Шенген?

Румънски евродепутат публикува официалните документи
2 яну 2024 17:00, Нели Христова
175
Кои са петте условия, на които България се е съгласила, за да влезе в Шенген?
Снимка: БГНЕС

Пет условия е поставила Австрия, за да пусне България и Румъния в Шенген. Това става ясно от анекс към решението на Съвета, с което двете държави бяха допуснати да се присъединят с морските и въздушните си граници от март. Анексът, който е всъщност споразумението между Австрия, България и Румъния, бе разпространен в социалните мрежи от румънския евродепутат Алин Митута.

Присъединяването по суша предстои да бъде обсъдено през 2024 г., но само ако Австрия прецени, че споразумението се изпълнява.

"Ето какви са и подробностите за присъединяването, според официалните документи:

Австрия, Румъния и България са подписали декларация с 5 ангажимента, които включват:

1. Засилен граничен контрол с Турция и Сърбия

2. Мултифилтърни контроли по сухопътните граници между Румъния-Унгария и България-Румъния

3. Бързото приемане на лицата, търсещи убежище, влизащи в Румъния или България

4. Австрийски и европейски контролни служители на летищата, но и неочаквани проверки на австрийските летища

5. Ангажиментът за обсъждане на функционирането на Шенген през 2024 г.

Важно: Да се обсъди през 2024 година дата за сухопътни граници въз основа на напредъка по 5-те елемента".

В потвърждение на написаното румънският евродепутат публикува официалните документи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
22
 
! Отговори
Осведомен преди 8 месеца
Бързото приемане на лицата, търсещи убежище, влизащи в Румъния или България - това преведено означава, че повече няма да пускаме бежанците да преминават ей така, ами трябва да ги регистирираме, което по Дъблин значи, че само ние трябва да им разглеждаме молбите, а ако някой такъв стигне до Австрия, те ще имат право да ни го върнат, а ние задължение да го приемем.
32
1
 
20
 
! Отговори
Това е важното: преди 8 месеца
"Бързото приемане на лицата, търсещи убежище, влизащи в Румъния или България". Всеки, ИКОНОМИЧЕСКИ ИМИГРАНТ, от Афганистан и Сирия, който е тръгнал за Австрия или Германия, вече ще трябва да бъде настанен, здравноосигурен, трудоустроен и нахранен от и в България. Добре е, че те не искат и ще намерят начин да избягат от нашата мила родина.
31
0
 
26
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
До 24 "Срамота е румънци да публикуват и ни показват условията за допускане в Шенген! Ние имаме ли журналистика?" - не е сефте. Унгарците ни казаха как Горанов се е съгласил да плащаме част от вноската на Великобритания при Брекзит-а, докато Горанов твърдеше пред нашите медии, че в министерството му няма информация за такъв договор.Но и политиците ни, и журналистите ни са кат матряла, който ги избира.
30
2
 
14
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 8 месеца
ПЪРВО ГРАНИЧЕН КОНТРОЛ.?!??? НЕМА ГО. ОГРАДА ЗА ПОЧТИ МИЛИАРД НЕМА Я. ПАРИТЕ У БИБИ БИЛАТА И ДАЛАВЕРКО. А ЗА ТОВА, ЧЕ НЯМА ДА ПРИЕМАТ МИГРАНТИ Е ЛЪЖА. ЩЕ СТРАДАТ ХОРАТА. ТУК ЩЕ БЪДЕ : ВСЕ ЕДНО НЕ ЖИВЕЕМ В БЪЛГАРИЯ А ВЪВ АФГАНИСТАН СИРИЯ РОМИНИЯ. РОМИ СИРИИЦИ РОМИ. БЪЛГАРИ НЕМА.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"3. Бързото приемане на лицата, търсещи убежище, влизащи в Румъния или България" ??? Какво се очаква? Да првим лагери за мъчение както гърците в Родос или в Италия?
28
1
 
24
 
! Отговори
Кой преди 8 месеца
Покажете КОЙ си сложи подписа на това ? Да го помнят децата.....
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само на мене ли ми се струва, че Денков ни излъга и е подписал всичко, каквото австриецът му е казал и е предал България?
26
7
 
16
 
! Отговори
Алов преди 8 месеца
Едно 360 хил емигранти на година да са ни честити има много села в северозапада дето може да ги сложим ще им построим по една _джамия и да се чува _мьоезина
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бла, бла
24
1
 
22
 
! Отговори
Защо нашите преди 8 месеца
утки мълчат?Кой е подписал тези *** условия от българска страна!????
23
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Срамота е румънци да публикуват и ни показват условията за допускане в Шенген! Ние имаме ли журналистика?
22
3
 
31
 
! Отговори
Защо беше преди 8 месеца
Този гърмеж от лицемери, които така обилно ни увещаваха, че условието за Шенген НЕ Е свързан приемането мигранти?Тези иззедници трябва да бъдат наказани!И защо трябва да си разваляме отношенията със съседите ни Турция и Сърбия? Защото нито Ердоган, нито вучич лижат насрания дърт *** на убиеца джо побъркания?
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Без нея как ще го заченеш, трябва да се постараеш ;)
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според мен лагерите за бежанци трябва да са вътре в софия защото те са мега проводника на този процес, не по селцата
19
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков и Тиквун българоубийците ще обяснят ли на народа какво означава точка 3Бързото приемане на лицата, търсещи убежище, влизащи в Румъния или България
18
1
 
18
 
! Отговори
Към Австрия преди 8 месеца
Петте ангажимента които които България ще изпълни са проверки до дупка на OMW и BILLA от НАП Пожарната ХЕИ Агенция Митници общинските служби КЗП Охрана на труда ВиК Електроразпределение и т.н. Важно: Да се обсъди повишаване на проверките ако няма напредък по Шенген. Гаранция че това ще подейства ако Денков има (но той няма) топки
17
1
 
36
 
! Отговори
О, божке преди 8 месеца
Румъния няма граница с Турция. Ако някой е прескочил, то трябва да дойде оттук, да е преплувал Дунава. И за какво да го прави, като Германия и Австрия са посока Сърбия. Та, бързото регистриране ще е за нас. Т.е. всеки минал турско-българската остава у нас, включително ако докажат, че е отишъл в Австрия оттук, ни го връщат. Затова нашите мълчат, а румънците го казаха. Тях не ги касае толкова. И за тях условията са приемливи. Но за нас - не! Тях ще ги вземат и в сухопътния преди нас, предполагам.
16
1
 
26
 
! Отговори
Сата НАТО преди 8 месеца
И като нищо и пари са зели за това. Щото на австрийците им е мнооого по-лесно да бутнат на 5-6 кирчовци по милион, вместо да дават десетки милиони за изхранване на бежанците
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
I vsizko e minalo po med i maslo dori ne sa ispolsvali vaselin Avstrizite naschte imat opit
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Освен това се казва, че през 2024 година ще се обсъди дата за възможното вдигане на сухопътните граници, ако България и Румъния прилагат успешно тези 5 точки и ако ситуацията с мигрантите в Австрия е подобрена.

Спонсорирани публикации