Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната, трябват средства

Нуждае се от "предвидимо финансиране", заяви тя
16 яну 2024 15:30, Александър Попов
424
Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната, трябват средства
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес, че Украйна се нуждае от "предвидимо финансиране" през 2024 г. и след това, за да спечели войната, но предупреди, че има риск от умора у съюзниците на Киев пред лицето на руската инвазия, предаде Франс прес.

"Украйна може да спечели тази война", заяви тя от Давос и добави: "Ние обаче трябва да продължим да й даваме средства, за да се съпротивлява".

"Украинците се нуждаят от предвидимо финансиране през цялата 2024 г. и след това", посочи Фон дер Лайен, две седмици преди европейската среща на върха, посветена на финансовата помощ за Киев, която обещава да бъде особено сложна поради заплахите за вето на Унгария.

"Те се нуждаят от постоянни и достатъчни доставки на оръжия, за да защитават страната си и да си върнат териториите", добави тя.

Като припомни, че през декември Европейският съюз реши да започне преговори за присъединяване на Украйна, Фон дер Лайен посочи, че това ще бъде "историческа стъпка напред" за страната и "отговор на призива на историята" за Европа.

Предупреждавайки за "опитите за дезинформация и за изкривяване на съобщената информация", които са особено разпространени по въпроса за войната в Украйна, председателката на Еврокомисията се спря подробно на неуспехите, които Москва е претърпяла след началото на офанзивата си преди почти две години, на 24 февруари 2022 г.

"Русия не постига стратегическите си цели ... Русия се провали и в икономическо отношение. Санкциите изолираха нейната икономика от съвременните технологии и иновации", каза тя.

"И накрая, Русия се провали в дипломатическо отношение", добави Фон дер Лайен, имайки предвид присъединяването на Финландия към НАТО, която скоро ще бъде последвана от Швеция./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
2
 
25
 
! Отговори
Иван преди 4 месеца
След като проядената от корупция Украйна може да победи с подарените и от Запада оръжия е логично да зададем въпрос на Фон дер Лайен, защо не се включите вкупом всички които подкрепяте Украйна в този конфликт и примамвате урките с красиви обещания като НАТО и ЕС, защо не се включите и довършите тази толкова според вас слаба Русия, нали целта ви е природни и богатства?!
255
2
 
21
 
! Отговори
Шопендар преди 4 месеца
От началото на войната събирам капачки за танкове за украйна,но никой не казва къде да ги предам.
254
0
 
16
 
! Отговори
може, ама няма преди 4 месеца
да е спечели, така, че се успокои
253
2
 
34
 
! Отговори
Само да вметна преди 4 месеца
Тази война Украйна ще " спечели", Ама на Луково лято!-:) Европа и Специално ЕС Свърши парите за Укрия! Аз да попитам в прав текст,Този Студенокръвен КОН,колко още ще Забатачат ЕС с тази " приказка", Укрия да " бие Русия"??? Колко още бре госпожо??? До последният Украинец ли? Хохлите ще свършат преди руснаците! Не можеш ли да смяташ?И ако Путин каже вече,че това е реална война,то как виждаш 150 милиона руснаци с калашници? 24 часа са много Русия да Налази Украйна!-:)) Ти у ред ли си бре Другарко?
252
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Произведохте толкова милиардери, както се казва богатите станаха още по-богати. Тези хора и всички намърдали се Брюксел да дават, щом толкова искат. Всички в правителствата в ЕС да дадат от собствените си джобове.
251
39
 
2
 
! Отговори
...! преди 4 месеца
Не бъркайте с Хитлер и Наполеон! Там те са нахлули в Русия и тя се е защитавала! А сега Путин е агресорът, нафлул в чужда държава да убива и мародерства,защото хвърлил око на техните територии!
250
2
 
30
 
! Отговори
MNENIE преди 4 месеца
Хитлер и Наполеон също са мислили че ще спечелят Войната срещу Русия .Турция и Великобритания също са решили че могат - през 1878 година . Защо ЕС са толкова Фалшиви ? Как ще покорят Държава която заема 90% от Европа ? Тази жена е за Курило .
249
3
 
20
 
! Отговори
him преди 4 месеца
"Ние обаче трябва да продължим да й даваме средства, за да се съпротивлява".... Със съпротивление война не се печели, къзъм!!!
248
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига с тая Украйна! Ще банкрутирате целия свят заради тези наглеци , които смятат, че всички са им длъжни!
247
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
***, ходи при Байдъна да се гушкате и правите Натовски деца!
246
2
 
23
 
! Отговори
Нане Вуте преди 4 месеца
*** политици явно живеят в някаква измислена паралелна реалност! Друго обяснение няма! Шлифоване яко са объркали дозата!
245
3
 
36
 
! Отговори
11 преди 4 месеца
Е, те на тва му се вика Лyда Крaва - Форм Дриc Лaйнен.
244
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западът даде планини от оръжия на Киев - около 40 хиляди единици военна техника и оръжия (оръдия, танкове, самолети и какво ли не), за да започнат контраофанзивата. Руснаците унищожиха 28 хиляди единици от тази техника и оръжия и укроконтраофанзивата се провали. Само дето загинаха над 200 хиляди укробойци. Явно, Киев не може да победи, а конфликът се удължава изкуствено и безсмислено
243
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шантава бабичка , като меркел и същия резултат ще произведе
242
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Откак японците измислиха риверс инженеринга, няма нищо скрито. Това, което Фон Дир Лион представя за иновация или нова технология, е просто финансиране на наши хора
241
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добре де , що не им напечатат , да не би да е свършило мастилото.
240
4
 
34
 
! Отговори
Психолог преди 4 месеца
И как ще спечелиш срещу ядрена държава?!? Ку ку.
239
44
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
русия загуби войната отдавна.
238
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Давай им средства дерЛайнянаУрупсийо, давай им докато не съсипете икономиката и финансовата система на целия поссранн фашистки ЕС.
237
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Излъгана Мара ситно си писмо пишеше. На Американец го Мара пращаше. Я ела, ела в неделя вечер ще ти пристана!. Дребни си сълзи ронеше и повтаряше. Че Руснаците са върли пияници, а Американците са кротки агънца...

Спонсорирани публикации