Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната, трябват средства

Нуждае се от "предвидимо финансиране", заяви тя
16 яну 2024 15:30, Александър Попов
424
Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната, трябват средства
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес, че Украйна се нуждае от "предвидимо финансиране" през 2024 г. и след това, за да спечели войната, но предупреди, че има риск от умора у съюзниците на Киев пред лицето на руската инвазия, предаде Франс прес.

"Украйна може да спечели тази война", заяви тя от Давос и добави: "Ние обаче трябва да продължим да й даваме средства, за да се съпротивлява".

"Украинците се нуждаят от предвидимо финансиране през цялата 2024 г. и след това", посочи Фон дер Лайен, две седмици преди европейската среща на върха, посветена на финансовата помощ за Киев, която обещава да бъде особено сложна поради заплахите за вето на Унгария.

"Те се нуждаят от постоянни и достатъчни доставки на оръжия, за да защитават страната си и да си върнат териториите", добави тя.

Като припомни, че през декември Европейският съюз реши да започне преговори за присъединяване на Украйна, Фон дер Лайен посочи, че това ще бъде "историческа стъпка напред" за страната и "отговор на призива на историята" за Европа.

Предупреждавайки за "опитите за дезинформация и за изкривяване на съобщената информация", които са особено разпространени по въпроса за войната в Украйна, председателката на Еврокомисията се спря подробно на неуспехите, които Москва е претърпяла след началото на офанзивата си преди почти две години, на 24 февруари 2022 г.

"Русия не постига стратегическите си цели ... Русия се провали и в икономическо отношение. Санкциите изолираха нейната икономика от съвременните технологии и иновации", каза тя.

"И накрая, Русия се провали в дипломатическо отношение", добави Фон дер Лайен, имайки предвид присъединяването на Финландия към НАТО, която скоро ще бъде последвана от Швеция./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ама те не я ли спечелиха вече? LMAO фон дер Лайнарен ...
275
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западни кораби не могат да минават през Червено море, какво ще направи тази вми рисана скумрия ?
274
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Русия се провали и в икономическо отношение. Санкциите изолираха нейната икономика от съвременните технологии и иновации" -- тази прислужница е никой и говори смехории, какви технологии бълнува. Светът се раздели на две капиталистически системи, и двете разполагат с всякакви технологии. Пред брикс възможностите са неограничени, докато пред г7 и прислуга светът се смали наполовина.
273
3
 
38
 
! Отговори
Шопендар преди 4 месеца
Урсулата е говорител на кръвожадния запад,който няма да спре войната,докато не се насити на слявянска кръв.
272
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колкото повече се съпротивлява украйна, толкова повече територии ще загуби, преговори може да няма изобщо. Но Русия си има блок и там се търгува и без долари, а тя самата може да си бъде самодостатъчна. Тези факти тази мир излива скумрийка не може да ги осъзнае, трябвали й пари, ха-ха, хи-хи -- събувай гащите немска к ур во !
271
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Санкциите изолираха нейната икономика от съвременните технологии и иновации", каза тя.- сериозно ли бе коза? при комшия Китай?
270
2
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 287 "Ние ги финансираме с последните си стотинки, " - и правилно, след като гласувате ЕС да ви управлява. Малко ви е даже. Още много трябва да бъдете мачкани, докато мърдате!
269
3
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 292 "Тази зла баба е един от виновниците за жертвопринушението в Украйна..." - тази баба е избрана от неграмотните европейски про'с'таци като теб. Те са виновните. Факт. ПП. Вкл. 85те% про'с'таци у нас.
268
3
 
26
 
! Отговори
Заключение преди 4 месеца
Тази зла баба е един от виновниците за жертвопринушението в Украйна заедно с рижавия премиер на Великобритания и задокеанският изкуфял дядка.
267
3
 
26
 
! Отговори
Той преди 4 месеца
Тези всички са на някаква халюционни гъби!Ще се върнат територия през крив макарон, кога и как ще стане всичко това и с какво с какви хора.Те вече не искат да го мобилизират, онези псево националисти се гътнаха, колко още трябва да ум рат.Тези не са добре с главата. Само Орбан и Фицо им казаха правата,че с военни средства няма да се реши този проблем.Трябва и акъл, зелената гнида няма такава и скоро трябва да се смени,за да не се извършват повече мъчения и терор над собствените си хора.
266
4
 
31
 
! Отговори
Мен преди 4 месеца
Всички които подкрепяте Украйна, подкрепяте издевателствата и убийствата на българското малцинство там! Вие добре ли сте да подкрепяте този режим?
265
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"При извършената проверка двамата мъже започнали да крещят на полицейските служители, да ги обиждат, заплашват и заканват. Неколкократните полицейски предупреждения са пренебрегнати от украинците. Заради поведението им се наложило и задържането им въпреки оказаната яростна съпротива и проявената агресия, предаде БНТ.Мъжете са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за хулиганство."
264
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Двама украински граждани са заплашвали и обиждали полицаи в заведение в курортния комплекс Слънчев бряг, съобщиха от полицията в Бургас.Около 22:30 ч. в събота в Районното управление в Несебър е получено съобщение за инцидент в ресторант в Слънчев бряг. Двама чужденци се опитали да се сбият с друг 40-годишен клиент на заведението.Установено е, че това са двама украинци, съответно на 40 и 43 години, със статут на бежанци.При извършената проверка двамата мъже започнали да крещят на....
263
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ние ги финансираме с последните си стотинки, а бандюгите си джиткат със скъпите коли из цяла Европа
262
3
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 283 "... защото все няма пари. За ненаситните и нагли украинци отиват големи пари" - и още ТРЯБВА да им давате! Само мачкане за европеидните про'с'таци!
261
5
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 284 "Бедни сме!" - беден си, щот си про'с'т и гласуваш за ЕС. Малко ти е мачкането! Само мобилизация за фронта да заслужиш "европейска МРЗ". Такива като теб не са нужни на България!
260
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига сте наливали пари в тая бездънна каца. Бедни сме! То поне да беше за някой що-годе свестен народ, а то за нагли , надменни, бандюги украинци.
259
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Шопендар 278 - - - капачките са за горките нас, защото все няма пари. За ненаситните и нагли украинци отиват големи пари - и все са недоволни
258
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Баща ти " некъпан" аз на теб Еййй! Фондерлайн,Мондерлсййн Все ми е тая!! Фашисти сте Белгия,Германия и Холандия!! Източна Европа, Не Ви подкрепя Никак! Сами сте 3 - 4 държави срещу Русия!!!
257
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 269 - Голямото нулиране, предвидено за 2030 година?